Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" iesit savos vārtos un ar sakāvi Portugālē izstājas no Eirokausiem

Emils Ozerinskis

"Riga" iesit savos vārtos un ar sakāvi Portugālē izstājas no Eirokausiem
Glodi Ngondā. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

UEFA Konferences līgas trešās kārtas atbildes spēlē "Riga" izbraukumā ar 0:4 piedzīvoja zaudējumu pret portugāļu "Gil Vicente" un noslēdza savu sezonu uz Eiropas skatuves. Par spēles antivaroni kļuva Glodi Ngondā, kurš palīdzēja portugāļiem tikt pie trīs gūtiem vārtiem.

• Spēles ievadā abas komandas apmainījās ar straujiem uzbrukumiem, katrai pa reizei pietuvojoties pretinieku vārtiem. Mājinieku vārtos Ēndrū da Silva pārtvēra Duglasa Aureliu veikto zemo centrējumu. Savukārt Nils Puriņš noskatījās kā bumbu pāri vārtiem pārraida Frans Navarro.

• Patiesi nopietni "Gil Vicente" savu komandu nācās glābt spēles piektajā minūtē, kad rīdzinieki ar viena pieskāriena piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja Marselo Torresu, kur sitienu Brazīlijas vārtsargs spēja atvairīt. Vēl dažas minūtes vēlāk Endrū vēlreiz glāba savu vienību pēc Aureliu sitiena no distances.

• Pēc ļoti labām pirmajām 15 minūtēm "Riga" komandu piemeklēja liela neveiksme. Pēc pretinieku stūra sitiena, kā pēdējais spēlētājs pie tālā staba bumbu centās nospēlēt Glodi Ngondā. Kongo futbolists lika kāju bumbas ceļā un ievirzīja to savos vārtos, nostādot rīdziniekus iedzinējos ar 0:1. Īpaši sāpīgi ielaistie vārti bija tādēļ, ka aiz "Riga" aizsarga nebija pretinieku spēlētāju, kas būtu varējuši līdz bumbai tikt.

• Ja vienus ielaistus vārtus par nonākšanu bezdibeņa malā vēl nevajadzēja uzskatīt, tad pirmā puslaika vidū Latvijas bagātākā kluba Eirokausu sezona strauji sāka tuvoties izskaņai. Pēc peruāņa Gustavo Dulanto zaudētās bumbas mājinieki noorganizēja strauju uzbrukumu, kura izskaņā Kevins Villodress veica apspēlēšanas manevru un raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī, sasniedzot portugāļiem labvēlīgo 2:0.

• Vienozīmīgi spilgtākais spēlētājs "Riga" rindās pirmajās 45 minūtēs bija Duglass Aureliu. Puslaika izskaņā "Riga" portugālim radās ļoti laba iespēja pēc mājinieku vārtsarga paslīdēšanas, tomēr Aureliu pēc aizsarga apspēlēšanas nodārdināja vārtu stabu.

• Tā vietā, lai pirms puslaika izskaņas vienus vārtus atgūtu, "Riga" kompensācijas laikā ielaida arī trešos vārtus. Katastrofālu kļūdu pieļāva Ngondā, kurš ar rezultatīvu piespēli apgādāja pretinieku uzbrucēju Franu Navaro. Aizsarga piespēle bija par neprecīzu savam kolēģim Berjkvistam un par vāju priekš vārtsarga Puriņa. Pirmais pie bumbas bija spānis, kurš ar vienu pieskārienu panāca jau 3:0.

• Otrajā puslaikā ar kapteiņa apsēju laukumā nāca Jurijs Kendišs, kurš šos pienākumus pārņēma no Raivja Jurkovska. Baltkrievs spēlē iesaistījās ar noteikumu pārkāpumu, kas izsauca asas emocijas mājinieku rindās un laukumā sākās grūstīšanās.

• 15 minūtes līdz spēles beigām Glodi Ngondā nostiprināja savu mača sliktākā spēlētāja statusu. Malējais aizsargs nokārtoja "hat-trick" savos vārtos raidītai bumbai un pretiniekam atdotai rezultatīvai piespēlei pievienojot arī uz saviem vārtiem nopelnītu pendeli. 11 metru soda sitienu realizēja Navvaro, nostādot rīdziniekus aizmugurē ar četriem ielaistiem vārtiem (4:0).

• Cīņas izskaņā Ranžels divreiz centās ar bumbu soda laukuma vidū apgādāt uz maiņu nākušo Armandu Pētersonu, kuram tomēr goda vārtus gūt Portugālē neizdevās. Kompensācijas laikā izdevība bija arī Ngondā, taču arī viņš nespēja sarūgtināt Endrū.

• Piekāpjoties ar četru vārtu starpību, "Riga" piedzīvoja savu smagāko zaudējumu Eiropas cīņu vēsturē. Tādējādi "Gil Vicente" dodas uz play-off kārtas cīņām pret nīderlandiešu "AZ Alkmaar", bet pēdējā Latvijas pārstāve uz Eiropas skatuves palikusi RFS, kas spēja gūt panākumu Maltā.

"Gil Vicente" - "Riga" 4:0 (3:0)
Vārti: Villodress 22', Navarro 45'+1, 76' (11m) - Ngondā 16' (s.v.)
Gil Vicente: Endrū - Gomišs, Fernandišs, Kunja, Karača (Veiga 46') - Fudžimoto, Karvalju, Tiba - Villodress (Arai 59'), Navarro (Alipourghara 77'), Boselji (Hannē 46').
Riga: Puriņš - Ngondā, Berjkvists, Dulanto, Jurkovskis (Ngoms 65') - Vakulko, Babecs (Rugins 85') - Aureliu (Kendišs 46'), Ramoss, Soisalo (Pētersons 78') - Toress (Ranžels 46').
Galvenais tiesnesis: Mikola Balakins (Ukraina)

Latvijas klubi Konferences līgas 3. kvalifikācijas kārtā

Duelis1. sp.2. sp.Summā
Riga - Gil Vicente (Portugāle)1:10:41:5
RFS - Hibernians (Malta)1:13:14:2

Noderīgas saites

# Trīs gados no trešās līgas līdz Eiropas debijai – Rīga pret Portugāles sensāciju
# RFS un "Riga" atšķirīgais ceļš uz Eirokausu grupu turnīru: cik tālu izdosies tikt?
# Sporta špikeris: kur meklēt Eirokausu spēļu tiešraides?
# Sporta špikeris: ko futbola spēlē dara UEFA delegāts?

  +5 [+] [-]

, 2022-08-11 23:57, pirms 2 gadiem
Šovakar Ngonda stabili spēlēja pret Rīgu. Rezultatīvākā spēlē sezonā viņam 1+2
Grūti pēc tādas spēles paskatīties acīs būs viņam

  +6 [+] [-]

, 2022-08-11 23:58, pirms 2 gadiem
parasti saka, ka rezultāts atspoguļo spēles gaitu, un tā tas arī ir
šis gadījums ir interesants, un es neteikšu, ka, neraugoties uz 0:4, nebija variantu

  +1 [+] [-]

, 2022-08-11 23:58, pirms 2 gadiem
...saviem komanda biedriem

  +1 [+] [-]

, 2022-08-12 00:19, pirms 2 gadiem
Suveizda stāsta, ka Ngondā TOP-5 līgas spēlētājs Lielais Moldovas stārs Dulante tik pat liels nabags, pāris spēles nospēlējis un gandrīz katrā atvedis golu. Spēlētāji var nākt ar da jebkādiem CV uz LV komandām, bet te nonākot laikam iespaidojas no kopējā līmeņa un sāk spēlēt kā pilnīgi mēsli.

     [+] [-]

, 2022-08-12 00:41, pirms 2 gadiem
ef cī rižāniem jāmaina treneris , ja nevar vinnēt top 5 līgas švaku komandu , tad jau lv čempī arī būs koka medāļi

  +4 [+] [-]

, 2022-08-12 00:49, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Suveizda stāsta, ka Ngondā TOP-5 līgas spēlētājs Lielais Moldovas stārs Dulante tik pat liels nabags, pāris spēles nospēlējis un gandrīz katrā atvedis golu. Spēlētāji var nākt ar da jebkādiem CV uz LV komandām, bet te nonākot laikam iespaidojas no kopējā līmeņa un sāk spēlēt kā pilnīgi mēsli.
Ne nu viņš ir spēlējis ligue1. Cita lieta - te daži čurā karstu, kad ir transfērs par miljonu. Kas uz pasaules futbola fona ir miljons par spēlētāju? Jo īpaši jauno talantu vai brieduma gadu? Tad arī jārēķinās, ka nekas super puper tur patiesībā nav. Ja no spēcīgas līgas nākamais solis ir Latvijas čempis, tad jāsaprot, ka tur ir kāda problēma raksturā, attieksmē, fizuhā, laukuma redzejumā vai citā jomā.

     [+] [-]

, 2022-08-12 00:54, pirms 2 gadiem
bumbotava rakstīja: ef cī rižāniem jāmaina treneris , ja nevar vinnēt top 5 līgas švaku komandu , tad jau lv čempī arī būs koka medāļi
Kurā vietā Por ir top5 līga? Un viņi nav Por - švaka komanda...
Ja zaudētu, kādai Bormutai, Sampdorijai vai Tulūzai varētu teikt top5 līgu švakuļi. Tikai tādiem zaudēt, kur kauns - pat tadiem budžets ir kudi lielāks kā FCR... Savukārt, par Por - reali skatoties bija skaidrs, ka dabūs pa pakaļu.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-12 07:02, pirms 2 gadiem
Riga spēlēja aktīvi, atvērās un par to samaksāja, kaut gan rezultāts bišku par lielu. . Individuālā meistarība Portugāļiem augstāka + bērnišķīgas kļūdas neatstāja cerības.

  -2 [+] [-]

, 2022-08-12 07:43, pirms 2 gadiem
Sāksim ar to, ka Rigai nav vārtsarga. Nākotnes līgas viduvējība nevar gāzt kalnus Eiropā

  +3 [+] [-]

, 2022-08-12 08:12, pirms 2 gadiem
Spēlē abi, vārtus sit viens... Autor, nemācies no sliktajiem piemēriem sportacentra kārkluzviedru šūniņā, atceries Karlsonu, kurš Stokholmā dzīvo uz jumta joprojām, kāšoni un berji lai iet bekot!

     [+] [-]

, 2022-08-12 08:19, pirms 2 gadiem
Manuprāt, jāpiekrīt Agrim Suveizdam, ka ir tikai likumsakarīgi, ka Riga labākie eirokausu gadi bija ar daudz maz saspēlētu kodolu (kad Brizola, Debelko bija) un klubam jāsaprot, ka kaujasspējīgu komandu ne mēneša un ne gada laikā var neuztaisīt.

     [+] [-]

, 2022-08-12 09:02, pirms 2 gadiem
Pārāk smaga izrādījās izloze Riga FC,jo ja pat tiktu tālāk,tad AZ būtu vēl lielāks šķērslis,nekā kaut kāda Gil Vicente.

     [+] [-]

, 2022-08-12 09:10, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka te daži tikai apskata rezultātus un tad pļūta kaut kādas stulbības. Riga šogad spēlēja labāk nekā visus iepriekšējos gadus un ja nebūtu Ngondā ar savām 3 rupjajām kļūdām, tad arī šinī spēlē būtu kaut kādas cerības, mazas, bet tomēr. Visus vājākos pretiniekus sasita bez problēmām, ko nevar teikt par pārējiem Latvijas klubiem. Latvijas reitingam šogad nopelnīja vairāk punktu, kā pārējās 3 komandas kopā. Ja netaisīs atkal savas stulbās pārbūves ik pa trim mēnešiem, tad ir cerība, ka šis kodols nākamgad spēs vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-12 09:23, pirms 2 gadiem
Ngondā uztaisīja Visentiešiem spēli
Būtu spēles sākumā izmantojuši savas iespējas iesist vēl pat varēja aizķerties, bet kā ir tā ir, kopumā laba Eiropas sezona, jācenšas beidzot noturēt kodols un nemainīt trenerus, tad jau būs vēl labāk

  +1 [+] [-]

, 2022-08-12 09:35, pirms 2 gadiem
DaMarcus rakstīja: Manuprāt, jāpiekrīt Agrim Suveizdam, ka ir tikai likumsakarīgi, ka Riga labākie eirokausu gadi bija ar daudz maz saspēlētu kodolu (kad Brizola, Debelko bija) un klubam jāsaprot, ka kaujasspējīgu komandu ne mēneša un ne gada laikā var neuztaisīt.
Nekādu sensāciju nebija arī 'labākajos eirokausu gados'..

  +2 [+] [-]

, 2022-08-12 09:49, pirms 2 gadiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Izskatās, ka te daži tikai apskata rezultātus un tad pļūta kaut kādas stulbības. Riga šogad spēlēja labāk nekā visus iepriekšējos gadus un ja nebūtu Ngondā ar savām 3 rupjajām kļūdām, tad arī šinī spēlē būtu kaut kādas cerības, mazas, bet tomēr. Visus vājākos pretiniekus sasita bez problēmām, ko nevar teikt par pārējiem Latvijas klubiem. Latvijas reitingam šogad nopelnīja vairāk punktu, kā pārējās 3 komandas kopā. Ja netaisīs atkal savas stulbās pārbūves ik pa trim mēnešiem, tad ir cerība, ka šis kodols nākamgad spēs vairāk.
ko tu te pats pļūti, Rīga ar šo sastāvu iepriekšējā spēlē ar Metu mocījās, redzēju klātienē, nekādu ilūziju, objektīvs rezultāts.

     [+] [-]

, 2022-08-12 10:20, pirms 2 gadiem
Par šādu iznākumu agrāk teica - dir .ā darbs un materiāls.

     [+] [-]

, 2022-08-12 10:21, pirms 2 gadiem
Tikai ar vietējiem nebūtu sliktāks rezultāts. Sastāvā bešķirnes 9 leģionāŗi,kuriem Latvijas futbola ierēdņi maksā lielu naudu. Paši sevi slavē , ka čempionāts vietējais pastiprinājies. Te vietā teiciens par suni un tā asti.

     [+] [-]

, 2022-08-12 10:38, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Nekādu sensāciju nebija arī 'labākajos eirokausu gados'..
Ai no Rīgas kko prasīt/cerēt nav jēgas. Kamēr viņi trenerus un sastāvu maina kā zeķes, nu nav normāli cerēt, ka viņi eirokausos kko sasniegs. Jā piķis ir, kvalitāte (dažiem) spēlētājiem ir, bet komandu nevar vnk salipināt kopā pāris mēnešos. Es pat nevaru vairs īsti nosaukt viņiem kādu kodola spēlētāju tagad, varbūt izņemot Soisalo, Ramosu un Ngondā, kas Rigā ir bijuši 2 gadus? Černomordijs un Ozols, kas bija kodola spēlētāji tagad krīt ārā no sastāva.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-12 11:35, pirms 2 gadiem
shitaa rakstīja: ko tu te pats pļūti, Rīga ar šo sastāvu iepriekšējā spēlē ar Metu mocījās, redzēju klātienē, nekādu ilūziju, objektīvs rezultāts.
Pret mettu no pamatsastāvā bija tikai 3 spēlētāji no eirokausu pamata. Neesi gana kompetents, bet pļūtīt iekšā komentos gan tas tevi neaptur.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-12 12:08, pirms 2 gadiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Pret mettu no pamatsastāvā bija tikai 3 spēlētāji no eirokausu pamata. Neesi gana kompetents, bet pļūtīt iekšā komentos gan tas tevi neaptur.
Nu tas, ka esi speciālists pļūtīšanas jautājumos, tas pārliecinoši.

     [+] [-]

, 2022-08-12 13:16, pirms 2 gadiem
Izskatas kan izveidota komanda,katrs grib ,bet ar piespelem nedalas un paskats,ka speleja ar pofigisma sajutu!
Klubam nauda ir ,bet komanda bukse!
Domaju ,ka tas melnis dabuja pizdi-vienu kludu pielaut,bet veselas 3...vajs limenis speletajam

     [+] [-]

, 2022-08-12 13:30, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ai no Rīgas kko prasīt/cerēt nav jēgas. Kamēr viņi trenerus un sastāvu maina kā zeķes, nu nav normāli cerēt, ka viņi eirokausos kko sasniegs. Jā piķis ir, kvalitāte (dažiem) spēlētājiem ir, bet komandu nevar vnk salipināt kopā pāris mēnešos. Es pat nevaru vairs īsti nosaukt viņiem kādu kodola spēlētāju tagad, varbūt izņemot Soisalo, Ramosu un Ngondā, kas Rigā ir bijuši 2 gadus? Černomordijs un Ozols, kas bija kodola spēlētāji tagad krīt ārā no sastāva.
Nu bet tomēr, es neteiktu, ka konkurents RFS, kas sastāvu stipri mazak rotē, būtu ticis pie ievērojami labākiem sasniegumiem.
RFC lielākā kļūda bija mettas fizkultūras učuka piesaistīšana par galveno

     [+] [-]

, 2022-08-12 13:50, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Nu bet tomēr, es neteiktu, ka konkurents RFS, kas sastāvu stipri mazak rotē, būtu ticis pie ievērojami labākiem sasniegumiem.
RFC lielākā kļūda bija mettas fizkultūras učuka piesaistīšana par galveno
RFS jau nekad čempionu zarā nebija spēlējuši līdz šim Šogad gan kodolu pazaudēja, bet cerams tāpat aizcīnīsies līdz grupu turnīram.

     [+] [-]

, 2022-08-12 14:26, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: RFS jau nekad čempionu zarā nebija spēlējuši līdz šim Šogad gan kodolu pazaudēja, bet cerams tāpat aizcīnīsies līdz grupu turnīram.
Nu ja skatāmies uz sasniegumiem pēdējo 5 gadu laikā... visās, izņemot vienā sezonā Riga fc guva ievērojami augstākus panākumus