Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" pati atved vārtus un zaudē Čempionu līgas debijas spēlē

Emils Ozerinskis

"Valmiera" pati atved vārtus un zaudē Čempionu līgas debijas spēlē
Ruans Ribeiru. Foto: Jānis Līgats

Debijas spēlē UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā "Valmieras" futbolisti, starp kuriem nebija neviens šajā turnīrā iepriekš spēlējušais, izbraukumā ar 1:2 piekāpās Slovēnijas čempionvienībai Ļubļanas "Olimpija". Atbildes spēle notiks 19. jūlijā Jāņa Daliņa stadionā.

Lielāko pārsteigumu sastāva izvēlē Jurģis Kalns veica kreisās malas aizsarga pozīcijā, kas tika uzticēta Maksimam Toņiševam, nevis ierasti pozīcijā spēlējošajiem Papam Fallam vai Emīlam Birkam. Centa aizsardzībā pārī ar kapteini Danielu Balodi tika sūtīts Niks Sliede nevis Roberts Veips, savukārt vidējā līnijā pēc Eiropas U-21 čempionāta pusfināla sasniegšanas atgriezās Ivans Želizko.

Jau otrajā spēles minūtē Stožices stadionā pie vidzemnieku vārtiem tika nozvanīta trauksme, pēc mājinieku uzbrukuma caur kreiso flangu bumbai draudīgi noripojot gar Karlosa Olsesa sargātajiem vārtiem. Pavisam bīstamā pozīcijā nonāca portugālis Rui Pedru, kurš septītajā minūtē izklupienā no teju pašas vārtu priekšas raidīja bumbu garām tukšam labajam stūrim.

"Olimpija" pragmatiskā manierē kontrolēja spēles tempu, kamēr valmieriešu centieni aizķerties pretinieku laukuma pusē aprāvās ar neprecīzām piespēlēm un zaudētām bumbām apspēlēšanas mēģinājumos. Līdz pirmā puslaika vidum Slovēnijas čempionvienības bumbas kontrole sasniedza 69% no līdz tam aizvadītā spēles laika.

Pie nospēlētas pusstundas Pedru, pēc "Olimpija" saspēles vidzemnieku soda laukumā, izdarīja sitienu, taču bumbas ceļā stājās Adels Ganems, bloķējot sitienu un neliekot Olsesam iesaistīties vārtu glābšanā. Kopumā venecuēliešu vārtsarga galvenie uzdevumi bija nolasīt augsti lidojošās bumbas "Valmieras" vārtu priekšā un censties ievadīt uzbrukumus spēlē ar kājām.

39. minūtē "Valmierai" beidzot izdevās tendēts uzbrukums, kad ātrumā savus pretspēlētājus noskrēja Kamilo Mena, kurš centās izdarīt sitienu no soda laukuma robežas, tomēr kolumbieša raidītā bumba tika nobloķēta. Pēcāk soda laukumā apspēlēšanas manevru veica Želizko, taču viņam buma tika nocelta no kājas, tā arī neliekot "Olimpija" vārtsargam Matezam Vidovšekam iesaistīties spēlē.

42. minūtē ziepes savārīja Adels Ganems, kurš rupji kļūdījās sava soda laukuma tuvumā, neievērojot no muguras pieskrējušo Augustinu Dofo. Alžīrietis tika aplaupīts un, apkrītot zālājā, noraudzījās kā "Valmiera" bezspēcīgi zaudē vārtus. Dofo nogādāja bumbu savam kolēģim Mustafam Nukičam, kurš viegli trieca bumbu vārtos, panākot Slovēnijas čempionei labvēlīgo 1:0.

Pirmos vārtus guvušais Nukičs strauji meklēja iespēju izcelties otro reizi, pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē nonākot pret Olsesu. Uzbrucēja raidītā bumba pavisam mazliet paripoja garām valmieriešu vārtu stabam. Tādējādi pirmo puslaiku Čempionu līgas turnīrā "Valmiera" noslēdza iedzinējos ar 0:1.

Otrā puslaika ievadam Jurģis Kalns nolēma maiņas neveikt un turpināt spēli ar saviem pamatspēkiem. 58. minūtē "Olimpija" viltīgi veica standarta situāciju, izraustot aizsardzību un atbrīvojot vairākus Slovēnijas vienības spēlētājus no sedzējiem. Tas gan nepiemuļķoja Olsesu, kurš sekmīgi izgāja no vārtiem un ar dūrēm izsita draudīgi lidojošo bumbu.

65. minūtē notika pirmā spēlētāju maiņa "Valmieras" rindās, kur debitēja pēdējā brīdī pieteiktais 28 gadus vecais bosnietis Rifets Kapičs un laukumā nāca brazīlietis Leu Gaušu. Īsu brīdi vēlāk Kalnam nācās veikt arī savu otro maiņu pauzi, jo spēli savainojuma dēļ turpināt gatavs nebija Alvis Jaunzems, kura vietā nāca Paps Falls.

Pirmo sitienu "Olimpijas" vārtu četrstūrī "Valmiera" veica 71. minūtē, kad pēc stūra sitiena ar galvu apaļo priekšmetu raidīja Niks Sliede. Laukumā esošais garākais spēlētājs gan trāpīja bumbu vārtiem pa vidu, nevis uz kādu no malām, kas neradīja Vidovšekam grūtības savu cietoksni nosargāt.

Pat ar nesasietām kurpju šņorēm uz maiņu iznākušais Rauls Florucs nokārtoja "Olimpija" otro vārtu guvumu. Austrietis centrēja bumbu tālā "Valmieras" vārtu staba virzienā, kur Maksims Toņiševs nogulēja Rui Pedru izrāvienu, ļaujot portugālim ar galvu raidīt bumbu vārtos. Ļubļanas "Olimpija" tādējādi 16 minūtes līdz pamatlaika beigām panāca 2:0.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Valmiera" izveidoja ofensīvu, šturmējot slovēņu vārtus. Virslīgas turnīrā kopumā 26 spēlēs tukšā palikušais Meisa Diops piedzīvoja savu karjeras līdz šim spožāko mirkli. Pēc sava tautieša Papa Falla piespēles, Diops izlavierēja starp diviem aizsargiem un ar galvu raidīja bumbu vārtos, panākot 1:2, kas atgrieza intrigu divu spēļu summā.

Lai gan Slovēnijas čempionei bija nospiedošs pozicionālais pārsvars, tomēr spēles izskaņā gūtie Diopa vārti saglabā "Valmierai" izredzes pirms atbildes spēles, īpaši tādēļ, ka Eiropas futbols ir atteicies no izbraukuma vārtu likuma.

ČL kvalifikācijas 1. kārtas spēle Ļubļanā

"Olimpija" - "Valmiera" 2:1 (1:0)
Vārti: Nukičs 42'. Pedru 74' - Diops 87'
Brīdinājumi: Ribeiru
Olimpija: Vidovšeks - Sualehe, Muhamedbegovičs, Ratniks, Silva (Lasicks 90'+5) - Pedru (Motika 76'), Elšniks, Dofo, Sešlars (Brističs 64') - Posavecs (Fadida 76'), Nukičs (Florucs 64').
Valmiera: Olsess - Toņiševs, Sliede, Balodis, Jaunzems (Falls 67') - Diaņs (Kapičs 75'), Ganems, Želizko (Silva 78') - Ribeiru (Diops 78'), Ndojs (Gaušu 65'), Mena.
Galvenais tiesnesis: Andrejs Kivulete (Rumānija)

Jāņa Daliņa stadions Čempionu līgas atbildes spēli uzņems 19. jūlijā, kad pirmo reizi Valmierā norisināsies Eirokausu spēles. Pērn "Valmiera" savu mājas cīņu uz starptautiskās skatuves pret "Shkendija" aizvadīja Daugavas stadionā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2023-07-11 22:59, pirms 11 mēnešiem
Spēle ļoti smaga, bet ir iespējas aizķerties

  +4 [+] [-]

, 2023-07-11 22:59, pirms 11 mēnešiem
Spēle štruntīga Valmieras izpildījumā,rezultāts pieņemams,ja Valmierā spēlēs uzbrukuma futbolu.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-11 23:00, pirms 11 mēnešiem
Daliņa stadions būs pilns, žēl tikai, ja nemaldos 1200 sēdvietas

  +2 [+] [-]

, 2023-07-11 23:02, pirms 11 mēnešiem
ja nebūtu nomiezts dzeltens laukums jau sākumā, vismaz niču atvestu
nebija nekā no tā oļimpa, paši tam visu izkārtoja

  -4 [+] [-]

, 2023-07-11 23:04, pirms 11 mēnešiem
Es gribētu dzirdēt patiesu atzīšanos no J.Kalna par to ko viņš bija iedomājies spēles plānā pašā sākumā? Nospēlēt Starkova stilā 0:0 izbraukumā pret komandu, kas tomēr ir spēcīgāka par Valmiera FC? Un kas pamainījās pēc 0:2, ka sāka spēlēt daudz agresīvāk un iet pretī bumbai un nevis tikai noskatīties kā pretinieks to dabon savā kontrolē, un tad bez stresa atrod brīvu spēlētāju kam padot piespēli un tā soli pa solim tuvoties mūsu vārtiem? Pak***ļa sāka svilt, ka nācās spēlēt agresīvi, kas par laimi deva rezultātu un panācām 1:2.
Droši vien teiks, ka karstums bija liels, ka pa***ti traucēja utt.
Ļ.Olimpija ir pilnīgi uzvarama komanda, ja nesēž dziļos ierakumos, jo pretinieks spēlē neredzēti lēnu futbolu - manuprāt BFC Daugavpils spēlē ātrāku!!!

     [+] [-]

, 2023-07-11 23:07, pirms 11 mēnešiem
Rezultāts priekš parādītās spēles labs, tagad visas iespējas nospēlēt labāk Valmierā

  -1 [+] [-]

, 2023-07-11 23:08, pirms 11 mēnešiem
Cik saprotu, tad Valmiera FC nākamais pretinieks ir Kosovas Ballkani, vai Bulgārijas Ludogorets - un šobrīd Kosovas klubs ir vadībā 2:0!!!

  +3 [+] [-]

, 2023-07-11 23:10, pirms 11 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Es gribētu dzirdēt patiesu atzīšanos no J.Kalna par to ko viņš bija iedomājies spēles plānā pašā sākumā? Nospēlēt Starkova stilā 0:0 izbraukumā pret komandu, kas tomēr ir spēcīgāka par Valmiera FC? Un kas pamainījās pēc 0:2, ka sāka spēlēt daudz agresīvāk un iet pretī bumbai un nevis tikai noskatīties kā pretinieks to dabon savā kontrolē, un tad bez stresa atrod brīvu spēlētāju kam padot piespēli un tā soli pa solim tuvoties mūsu vārtiem? Pak***ļa sāka svilt, ka nācās spēlēt agresīvi, kas par laimi deva rezultātu un panācām 1:2.
Droši vien teiks, ka karstums bija liels, ka pa***ti traucēja utt.
Ļ.Olimpija ir pilnīgi uzvarama komanda, ja nesēž dziļos ierakumos, jo pretinieks spēlē neredzēti lēnu futbolu - manuprāt BFC Daugavpils spēlē ātrāku!!!
Pilnīgi normāli pret spēcīgāku pretinieku nosēsties un gaidīt pretuzbrukuma iespējas.
Pie 0:2 pretinieks atslāba ,Valmiera uztaisīja pēdējo minūšu ofensīvu un iekrita goliņš , viss pilnīgi normāli ,nesaprotu paniku un izbrīnu.
Labāk būtu spēlēt atklātu futbolu un dabūt 0:5 ?

Kalns malacis.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-11 23:11, pirms 11 mēnešiem
garais_999 rakstīja: Daliņa stadions būs pilns, žēl tikai, ja nemaldos 1200 sēdvietas
1200 mazohistu dosies uz stadionu, tad es labāk skatos viņas melo labāk

     [+] [-]

, 2023-07-11 23:12, pirms 11 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: 1200 mazohistu dosies uz stadionu, tad es labāk skatos viņas melo labāk
Nemīlētie labāki, gaidu jauno sezonu

  +3 [+] [-]

, 2023-07-11 23:13, pirms 11 mēnešiem
Ļoti vērtīgi Valmierai vārti spēles beigās , tas vēl ļauj cerēt uz pozitīvu iznākumu 2 spēļu summā . Bet ar piespēlēm katastrofa nemāk ne atdot ne pieņemt piespēles tāda sajūta spēlē ar sasietām kājām . Jūt starptautisku spēļu trūkumu tie tomātiņi vēl ir pavisam zaļi . Vajadzīgs pēc iespējas lielāks skaits starptautisku spēļu ar dažādiem pretiniekiem

  +4 [+] [-]

, 2023-07-11 23:14, pirms 11 mēnešiem
Auziņš ir pilnīgs kosmonauts komentējot futbolu. Nav tiešām neviens cits ka komentētu futbolu?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-11 23:16, pirms 11 mēnešiem
Ingus1992 rakstīja: Pilnīgi normāli pret spēcīgāku pretinieku nosēsties un gaidīt pretuzbrukuma iespējas.
Pie 0:2 pretinieks atslāba ,Valmiera uztaisīja pēdējo minūšu ofensīvu un iekrita goliņš , viss pilnīgi normāli ,nesaprotu paniku un izbrīnu.
Labāk būtu spēlēt atklātu futbolu un dabūt 0:5 ?

Kalns malacis.
Olimpija ir ļoti lēna komanda - ja tu nemēģini pat traucēt viņiem, vai spēlēt ciešāk, tad nebrīnies, ka pretiniekam sanāk iedot precīzu piespēli!!!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-11 23:32, pirms 11 mēnešiem
Būsim godīgi, rezultāts neataino spēli. Valmiera guva vārtus, jo slovēņi kļuva pārāk vienaldzīgi. Visu spēli varēja lēnu garu spēlēt un darīt ko grib. Praktiski nekāda presinga, nekāda spiediena. Tups autobuss un pat tad nevar iedot 3 piespēles precīzas, lai vismaz kaut ko pamēģinātu.

Ceru, ka Kalnam ir kāds superplāns atbildes spēlei, jo šādi spēlējot var ne tikai spēli, bet arī skatītājus pazaudēt. Gribas taču, lai parāda skatāmu kaut ko un beidzot dabon pirmo uzvaru eirokausos arī Valmiera.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-11 23:32, pirms 11 mēnešiem
Izredzes uz pozitīvu iznākumu divu spēļu summā ir saglabājušās. Tas galvenais.

     [+] [-]

, 2023-07-11 23:36, pirms 11 mēnešiem
Valmiera diezgan labi spēlēja aizsardzībā spēlē,ņemot vērā to presi ko Olimpija demonstrēja visas spēles garumā.Bumbas kontrole Olimpijai 67%,Valmierai 33%.Iespaidīga starpība.

 +10 [+] [-]

, 2023-07-11 23:41, pirms 11 mēnešiem
"Lai gan Slovēnijas čempionei bija nospiedošs pozicionālais pārsvars, tomēr spēles izskaņā gūtie Diopa vārti saglabā "Valmierai" izredzes pirms atbildes spēles, īpaši tādēļ, ka Eiropas futbols ir atteicies no izbraukuma vārtu likuma."

Kādēļ īpaši tādēļ, ka neskaita vairs izbraukuma vārtus. Tādā variantā derētu 1:0, tagad tāpat jāuzvar ar +2 spēle.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-12 01:37, pirms 11 mēnešiem
Būba rakstīja: "Lai gan Slovēnijas čempionei bija nospiedošs pozicionālais pārsvars, tomēr spēles izskaņā gūtie Diopa vārti saglabā "Valmierai" izredzes pirms atbildes spēles, īpaši tādēļ, ka Eiropas futbols ir atteicies no izbraukuma vārtu likuma."

Kādēļ īpaši tādēļ, ka neskaita vairs izbraukuma vārtus. Tādā variantā derētu 1:0, tagad tāpat jāuzvar ar +2 spēle.
Arī neiebraucu tajā teikumā. Lai gan man kopš sākta gala tas "izbraukuma vārtu likums" ir licies stulbs, šoreiz tas drīzāk nāktu par labu Valmierai.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-12 03:10, pirms 11 mēnešiem
Būba rakstīja: "Lai gan Slovēnijas čempionei bija nospiedošs pozicionālais pārsvars, tomēr spēles izskaņā gūtie Diopa vārti saglabā "Valmierai" izredzes pirms atbildes spēles, īpaši tādēļ, ka Eiropas futbols ir atteicies no izbraukuma vārtu likuma."

Kādēļ īpaši tādēļ, ka neskaita vairs izbraukuma vārtus. Tādā variantā derētu 1:0, tagad tāpat jāuzvar ar +2 spēle.
Arī likās dīvains šis spriedelējums
Ber nu Emīls , acīmredzot, bija rakstot paņēmis uz krūti, par ko liecina arī šis teikums -

Centa aizsardzībā pārī ar kapteini Danielu Balodi tika sūtīts Niks Sliede nevis Roberts Veips

Kādu eirocentu vai US centu taisās aizsargāt????

  -4 [+] [-]

, 2023-07-12 06:33, pirms 11 mēnešiem
Maksims jaunais vārds ir Cirvis Toņiševs ir jobanais guļava un noraka spēli otro vārti un piespēle drausmīgi garām un baidās no slovēņiem kas tas viņš ir baigais uzbrucējs un točna mīkstais vajadzētu dublieros spēlēt par aizsargu mācīties Cirvis Toņiševs. Būtu jauki rezultāts neizšķirti 1:1... Ceru būs laba spēle Valmierā...

  -1 [+] [-]

, 2023-07-12 08:39, pirms 10 mēnešiem
Priekš izbraukuma normāli, manu prognozi izpildīja. Cerēsim uz labu uzbrukumu Daliņa stadionā, kur tribīnes todien lūzīs no līdzjutējiem!

  +6 [+] [-]

, 2023-07-12 08:56, pirms 10 mēnešiem
"saglabā "Valmierai" izredzes pirms atbildes spēles, īpaši tādēļ, ka Eiropas futbols ir atteicies no izbraukuma vārtu likuma"

kāpēc īpaši tādēļ? tieši pretēji, ja būtu vecie noteikumi: 19.07. noturētu aizsardzību, uztaisītu kaut 1 momentu ar vārtu guvumu un ok.
Tagad jāvinnē ar vismaz 2 vārtu pārsvaru, vai uzvarot ar 1 vārtu pārsvaru, jācer uz brīnumu pēcspēles sitienos

  +1 [+] [-]

, 2023-07-12 09:15, pirms 10 mēnešiem
ko es vakar teicu - ja vēl pirms dažiem mēnešiem komanda varēja arī netikt pielaista dvirslīgai jo pārāki daudz parādu...

     [+] [-]

, 2023-07-12 10:45, pirms 10 mēnešiem
Neredzu nekādus variantus Valmierai. Vienīgais apzinātais sitiens vārtu četrstūrī bija jo Olimpijas futbolisti atslabinajas. Tas arī bija vārtu guvums bet ja pretinieks neuzskatītu ka vis nokārtots tad Valmierai pat nebūtu neviens sitiens vārtu četrstūrī

     [+] [-]

, 2023-07-12 10:59, pirms 10 mēnešiem
speletajs182 rakstīja: ko es vakar teicu - ja vēl pirms dažiem mēnešiem komanda varēja arī netikt pielaista dvirslīgai jo pārāki daudz parādu...
stāriem vajag atgriezties futbolā un trenēt. par parādiem neko nezinu. Čempionu līgā ļoti interesants rezultāts.

     [+] [-]

, 2023-07-12 11:00, pirms 10 mēnešiem
garais_999 rakstīja: Daliņa stadions būs pilns, žēl tikai, ja nemaldos 1200 sēdvietas
Valmiera kaut ko cenšas. It kā uz otro spēli ir visas cerības uzvarēt un tikt tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-12 11:06, pirms 10 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: 1200 mazohistu dosies uz stadionu, tad es labāk skatos viņas melo labāk
Daliņa stadionā gan jau, ka būs daudz labāks futbols. Tomēr spēle savā stadionā. Savs apgaismojums. Bumba pa zālīti arī slīdēs labāk un vārtu stabi arī zināmi. Pa tiem bieži netrāpīs. Goliem jābūt Valmierā Valmieras FK daudz.

     [+] [-]

, 2023-07-12 11:52, pirms 10 mēnešiem
virslīga GOATS rakstīja: Daliņa stadionā gan jau, ka būs daudz labāks futbols. Tomēr spēle savā stadionā. Savs apgaismojums. Bumba pa zālīti arī slīdēs labāk un vārtu stabi arī zināmi. Pa tiem bieži netrāpīs. Goliem jābūt Valmierā Valmieras FK daudz.
Vajadzētu izmantot sava laukuma priekšrocības . Jo visi gan futbola eksperti gan vienkārši līdzjutēji pasaka , šādu komandu varam vinnēt !Cerams vairs tāds uztraukums nebūs mājas spēlē kā Slovēnijā jo sastāvs Valmierai stipri zaļš labi ka beidzot sapratuši lai tiktu tālāk vajadzīgi futbolisti ar starptautisku spēļu pieredzi kas neapjūk kā zaļie gurķi grūtās situācijās un tas jaunais bosnietis tāds ir un vēl vajadzētu pārīti .

     [+] [-]

, 2023-07-12 12:11, pirms 10 mēnešiem
klibais rakstīja: Neredzu nekādus variantus Valmierai. Vienīgais apzinātais sitiens vārtu četrstūrī bija jo Olimpijas futbolisti atslabinajas. Tas arī bija vārtu guvums bet ja pretinieks neuzskatītu ka vis nokārtots tad Valmierai pat nebūtu neviens sitiens vārtu četrstūrī
Tieši pirms ielaida otros vārtus bija sitiens, pat diez gan laba situācija, tikai Sliede uzsita tieši vārtsargam virsū. Tas gan nemaina faktu, ka pāriešana no aizsardzības uzbrukumā bija katastrofāla. Labi, ka otrajā spēlē pakaļa degs jau no paša sākuma un Valmiera būs spiesta kaut ko jēdzīgāku mēģināt izspiest uzbrukumā

     [+] [-]

, 2023-07-12 14:16, pirms 10 mēnešiem
speletajs182 rakstīja: ko es vakar teicu - ja vēl pirms dažiem mēnešiem komanda varēja arī netikt pielaista dvirslīgai jo pārāki daudz parādu...
Tos parādus, lūdzu, iebāz sev kādā vietā!

     [+] [-]

, 2023-07-12 14:19, pirms 10 mēnešiem
virslīga GOATS rakstīja: Daliņa stadionā gan jau, ka būs daudz labāks futbols. Tomēr spēle savā stadionā. Savs apgaismojums. Bumba pa zālīti arī slīdēs labāk un vārtu stabi arī zināmi. Pa tiem bieži netrāpīs. Goliem jābūt Valmierā Valmieras FK daudz.
Kādā ziņā apgaismojums? Dienas gaisma taču būs, jo dēļ pāris tāda ranga mačiem sezonā pagaidām nerentējas Daliņa laukumam par pasakainām summām stūros mastus celt ar lampām...