Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dambrauska trenētais Splitas "Hajduk" pārvar portugāļus un spēlēs pret "Villarreal"

Agris Suveizda

Dambrauska trenētais Splitas "Hajduk" pārvar portugāļus un spēlēs pret "Villarreal"
Valds Dambrausks. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Eiropas Konferences līgā noskaidrota vēl viena "play-off" kārtas dalībniece. Par to kļuvusi Splitas "Hajduk", kas izbraukumā ar 0:1 piekāpās Gimarainšas "Vitoria" futbolistiem, taču divu spēļu summā uzvarēja ar 3:2.

• Mājās devusies ar divu vārtu deficītu, "Vitoria" jau piektajā atbildes spēles minūtē atguva vienus vārtus, kad brazīlietis Andersons Silva ar sitienu no 20 metriem raidīja bumbu vārtu augšdaļā.

• Panākt izlīdzinājumu summā un izraut pagarinājumu "Vitoria" gan nespēja, izšķērdējot trīs iespējas otrā puslaika sākumā, turklāt spēli pabeidza mazākumā – 77. minūtē otro brīdinājumu nopelnīja Tjagu Silva.

• Pirmajā spēlē vadību 61. minūtē ieguva "Vitoria", bet "Hajduk" spēja atbildēt ar trim vārtiem.

• Horvātijas vicečempione "Hajduk" Eirokausu sezonu sāka šajā kārtā, bet Portugāles sestās vietas īpašniece "Vitoria" iepriekšējā kārtā ar 0:0, 3:0 pieveica Ungārijas "Puskas akademia", ko RFS pirms gada izslēdza ar 3:0, 2:0.

• "Hajduk" kopš novembra trenē lietuvietis Valds Dambrausks, kurš 2018. un 2019. gadā vadīja RFS, 2019. gadā izcīnot Latvijas kausu. Pēc tam viņš strādājis arī Horvātijas "Gorica" un Bulgārijas "Ludogorets".

• Sezonu "Hajduk" sāka ar zaudējumu pendelēs Horvātijas Superkausā (0:0 pret Zagrebas "Dinamo"), bet līgā uzvarējusi abās izbraukuma spēlēs – 2:0 pār "Istra", 2:0 pār "Varaždin".

• Kamēr Splitas klubs izlaidis divas no četrām kārtām un nespēlēja arī starp Eirokausu mačiem, "Vitoria" svētdien sāka Portugāles sezonu, ar 1:0 viesos uzveicot "Chaves".

• "Vitoria" kļuvis par pirmo Portugāles klubu, kas izstājies no Eirokausiem, bet rīt "Riga" mēģinās izslēgt piektās vietas īpašnieci "Gil Vicente". Pirmā spēle Rīgā beidzās 1:1.

• Ja Zagrebas "Dinamo" sasniedzis Čempionu līgas "play-off" kārtu, Eiropas Konferences līgā "Hajduk" ir vienīgais no trim klubiem, kas turpina cīņu. Gan "Rijeka" (1:2, 0:2 pret Zviedrijas "Djurgarden"), gan "Osijek" (2:1, 0:2 pret Kazahstānas "Kyzylzhar") jau pirmajā piegājienā izstājās otrajā kārtā.

• Pēdējā barjera pirms Eiropas Konferences līgas grupu turnīra Splitas klubam gan būs ļoti liela – Spānijas "Villarreal", kas 2021. gadā triumfēja Eiropas līgā.

     [+] [-]

, 2022-08-12 00:02, pirms 2 gadiem
Ar virsrakstiem mēģina tautu piesaistīt, jo reali suveizda ne uz ko vairāk nav spējīgs.. pilnīgākais miskastnieks.