Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Inter" iespaidīgs spēles sākums un pārākums Milānas derbijā Čempionu līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Inter" iespaidīgs spēles sākums un pārākums Milānas derbijā Čempionu līgā
Milānas "Inter" futbolisti Nikolo Barella (Nr. 23) un Edins Džeko (Nr. 9). Foto: Gribaudi/Imago Images/Scanpix

Platu soli pretim UEFA Čempionu līgas fināla sasniegšanai spērusi Milānas "Inter" vienība, kura leģendārajā "San Siro" stadionā pilsētas derbijā pusfināla pirmajā kaujā apspēlēja (2:0) "Milan" futbolistus.

"Milan" šovakar nācās iztikt bez viena no komandas līderiem un radošākajiem uzbrukuma spēlētājiem portugāļa Rafaela Leau, kurš guva savainojumu vienības iepriekšējā cīņā A sērijā.

"Inter" komandai teju izcili padevās pirmais puslaiks, īpaši tā pirmās 20 minūtes. "Inter" priekšgalā izvirzījās astotajā minūtē, kad pēc turka Hakana Čalhanoglu izpildītā stūra sitiena filigrānu sitienu no gaisa veica bosnietis Edins Džeko, kurš bumbu meistarīgi pārvirzīja vārtu augšējā stūrī. 37 gadus veco uzbrucēju, turklāt, aktīvi kavēja pretinieku aizsargs Dāvide Kalabrija.

Jau vienā no nākamajiem uzbrukumiem "Inter" dubultoja pārsvaru (2:0), aizsargam Fedriko Dimarko atrodot smailē esošo armēni Henrihu Mhitarjanu, kurš pārspēja "Milan" vārtsargu Maiku Meņānu. "Milan" komanda šajā epizodē nospēlēja ļoti pasīvi, nosēžoties neparasti zemu.

16. minūtē "Inter" bija tuvu, lai vēl vairāk demoralizētu nominālos spēles mājiniekus, Čalhanoglu spēcīgā tālsitienā bumbu raidot pa vārtu pārliktni. Dažas sekundes vēlāk Mhitarjana sitienu tvēra Meņāns.

Apritot nospēlētai pusstundai, "Inter" līdzjutēji varēja līksmot vēlreiz - pēc sāna auta iemetiena bumbu soda laukumā meistarīgi apstrādāja argentīnietis Lautaro Martiness, kuru šķietami klupināja "Milan" dāņu aizsargs Simons Kjērs, tiesnesim nozīmējot uz 11 metru sitiena atzīmi. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās pendele gan tika atcelta.

"Inter" futbolisti nākamo spiedienu "Milan" cietoksnim veica pirmā puslaika beigu daļā, kad tuvu vārtu guvumam bija Martiness, kurš bumbu sita nedaudz garām vārtiem.

Neapskaužamā situācijā nonākusī "Milan" spēcīgi iesāka otro puslaiku, tā pirmajās minūtēs izveidojot divas vārtu gūšanas izdevības, no parocīgām pozīcijām sitienus garām vārtiem veicot Brahimam Diasam un brazīlietim Žunioram Mesiasam.

63. minūtē soda laukuma iekšienē piespēli uztvēra "Milan" pussargs Sandro Tonali, kura sistā bumba atdūrās pret vārtu stabu, pēcāk pametot laukumu. "Inter" kamerūniešu vārtsargam Andrē Onanā šajā situācijā nebija izredžu atvairīt Tonali sitienu.

Spēles otrajā cēlienā "Inter" varēja palielināt pārsvaru, piemēram, veterāna Džeko sitienu atvairot vārtsargam.

Pāra atbildes spēle notiks nākamās nedēļas otrdienā.

Čempionu līgas pusfināls, pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Real Madrid – Manchester City1:1 (1:0)Vinisiuss 35' – De Breine 67'
Milan – Inter Milan0:2 (0:2)Džeko 8' Mhitarjans 11'

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

  -1 [+] [-]

, 2023-05-11 00:14, pirms 11 mēnešiem
Kur tad Ac Milan mazie faneļi ,biksēs slapina?😂😂😂

  -1 [+] [-]

, 2023-05-11 02:50, pirms 11 mēnešiem
Nu tur vēl paveicās ka 4:0 nebija

     [+] [-]

, 2023-05-11 07:35, pirms 11 mēnešiem
Pat nav īsti skaidrs, kāds taktiskais brīnums "Milan" trenerim būtu jāpaveic, lai būtu kaut mazākā iespēja aizķerties. Ātri vārti varētu līdzēt, bet kopumā "Milan" neizskatās pēc pretendentiem.

     [+] [-]

, 2023-05-11 09:57, pirms 11 mēnešiem
..nu, Inter bija galvas tiesu pārāki...viņiem šobrīd ir formas uzrāviens, bet Milan izskatās bēdīgi...varbūt atgriezīsies portugālis no traumas, bet tad jau ar nekad nav uzreiz tā labākā forma ...es pēc sezonas gribētu šo Leao redzēt Barcelonā, tur viņam īstā vietas un netērēt naudu uz pensionāru Messi - viņš futbolā ir visu jau paveicis

     [+] [-]

, 2023-05-11 10:20, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: ...es pēc sezonas gribētu šo Leao redzēt Barcelonā, tur viņam īstā vietas un netērēt naudu uz pensionāru Messi - viņš futbolā ir visu jau paveicis
Vakar gazzetta ziņoja, ka Leao ir pagarinājis līgumu ar AC līdz 2028.gadam ar izpirkuma maksu 170 miljoni.

     [+] [-]

, 2023-05-11 10:23, pirms 11 mēnešiem
Man šajā pārī nav izteikta favorīta, priecāšos par jebkuru no komandām, jo abās ir spēlētāji, kas ļoti simpatizē.
Tomēr es nestaigtos apsveikt Inter, jo spēlē viņi ļoti nestabili. Priekšrocība viņiem, protams, ir, bet nebūs pārsteigums, ja atbildes spēlē nospēlēs ļoti vāji.

     [+] [-]

, 2023-05-11 10:24, pirms 11 mēnešiem
kasagrande rakstīja: Vakar gazzetta ziņoja, ka Leao ir pagarinājis līgumu ar AC līdz 2028.gadam ar izpirkuma maksu 170 miljoni.
...tas saucas, ka pirkums ir iesaiņots un gaida pircēju!

     [+] [-]

, 2023-05-11 11:29, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: ...tas saucas, ka pirkums ir iesaiņots un gaida pircēju!
170 tomēr ir daudz. Es tomēr būtu skeptisks par to, ka viņš ir tā vērts.

     [+] [-]

, 2023-05-11 12:55, pirms 11 mēnešiem
kasagrande rakstīja: 170 tomēr ir daudz. Es tomēr būtu skeptisks par to, ka viņš ir tā vērts.
tie 170 mio ir lai prasti nenozagtu spēlētāju...bet kad ar pircēju būs tirgus, tad var atdot par pusi...