Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Holanna parakstīto kartīti tiesnesis atdeva labdarības mērķiem

Rolands Eliņš

Holanna parakstīto kartīti tiesnesis atdeva labdarības mērķiem
Ērlings Holanns. Foto: Reuters/Scanpix

Šonedēļ UEFA Čempionu līgā uzmanību izpelnījās brīdis pēc Mančestras "City" un Dortmundes "Borussia" spēles, kad tiesneša asistents Oktavians Sovre aicināja Dortmundes zvaigzni Ērlingu Holannu sniegt viņam autogrāfu. Izrādījies, ka Sovre to darījis pēc labdarības centra "SOS Autism Bihor" lūguma.

Rumānijas tiesnesis Sovre vērsās pie Holanna pēc viņa tiesātās ČL spēles stadiona tunelī un lūdza sniegt autogrāfu, par ko tika kritizēts. Vairāki futbola apskatnieki norādīja, ka tiesnesim tā nevajadzētu rīkoties, un šī epizode izpelnījās plašāku uzmanību.

Sovres draugs Simona Zlibuts medijiem atklājis, ka Holanna parakstītās kartītes tiks izmantotas labdarības mērķiem un tiks pārdotas izsolē, kuras ienākumi tiks novirzīti "SOS Autism Bihor" centram, kas palīdz nodrošināt aprūpi personām ar autismu.

"Sarkanās un dzeltenās kartītes, kuras mans bērnudārza klasesbiedrs Oktavians ziedoja mūsu centram, tiks izmantotas cēliem mērķiem," sacījis Zlibuts.

"City" šajā spēlē uzvarēja ar 2:1, un arī Mančestras galvenajam trenerim Pepam Gvardiolam nekādu iebildumu par tiesneša rīcību nebija vēl pirms tam, kad bija zināma tiesneša motivācija: "Iespējams, ka viņš ir Holanna fans. Iespējams, ka tas bija viņa dēlam vai meitai. Nebiju redzējis šādu gadījumu iepriekš, taču tiesnesis un viņa asistenti labi pastrādāja spēles laikā, viņi paveica labu darbu, un tas arī ir galvenais."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2021-04-11 12:04, pirms 3 gadiem
te nu bija...
tiesnesim miljons garām...

     [+] [-]

, 2021-04-11 12:26, pirms 3 gadiem
Nākamajā sezonā tas tiesnesis varētu parakstīt līgumu ar Ģinama Ryga. Tad labdarības nolūkos varētu tikt pie Kovaļčuka nūjas, tiesa gan, bez autogrāfa, toties īstas, spēles nūjas.