Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

PSG un "Basaksehir" skandāls: rumāņu tiesnesis atstādināts līdz sezonas beigām

Agris Suveizda

PSG un "Basaksehir" skandāls: rumāņu tiesnesis atstādināts līdz sezonas beigām
Sebastians Kolcesku un Demba Bā. Foto: AP/Scanpix

UEFA Ētikas un disciplinārais inspektors pieņēmis lēmumu decembrī apturētās un tikai nākamajā dienā pabeigtās Čempionu līgas spēles starp PSG un Stambulas "Basaksehir" lietā. UEFA veiktajā izmeklēšanā secinājusi, ka rasisma izpausmju nav bijis, taču trīs personas saņēmušas sankcijas par neatbilstošu uzvedību.

Pirms trim mēnešiem spēles pirmajā puslaikā, kad PSG bija vadībā ar 1:0, izcēlās skandāls starp rumāņu tiesnešu brigādi un "Basaksehir" komandu, kas tiesnešus vainoja rasismā, – tiesnešu savstarpējās komunikācijas laikā viens no tiesnešiem, lai precīzāk norādītu, kurai personai uz "Basaksehir" rezervistu soliņa pienākas dzeltenā kartīte, izmantojusi apzīmējumu ar nozīmi "melnādainais". Abas komandas atteicās turpināt spēli, un nākamajā dienā spēle tika atsākta jau ar citu tiesnešu brigādi. Tiesājot nīderlandiešiem un poļiem, PSG beigās uzvarēja ar 5:1.

Rumānijas tiesnešu brigāde dievojās, ka ir pārprasta rumāņu valodas vārda dēļ – izmantotā vārda negru skanējums nezinātājam varētu atgādināt nievājošu vārdu nigger. Skandāla centrālā persona Sebastians Kolcesku, kurš bija brigādes ceturtais tiesnesis, ir attaisnots rasismā, taču atzīts par vainīgu neatbilstošā uzvedībā un atstādināts līdz sezonas beigām. Savukārt tiesneša asistentam Oktavianam Sovrem ir izteikts rājiens.

Abiem tiesnešiem līdz vasarai būs jāiziet izglītojoša programma. Tāpat UEFA piebildusi, ka visi tiesneši būtu īpaši jāapmāca un jātrenē, lai arbitri pievērstu lielāku vērību saziņā izmantotajai valodai un izteicieniem, kas starptautiskā konteksta dēļ varētu radīt nepatīkamus incidentus, kā šis. Savukārt "Basaksehir" trenera asistents Pjērs Vebo, kurš tika noraidīts, par nesportisku uzvedību ir saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Šīs spēles galvenais tiesnesis Ovidiu Hacegans UEFA arēnā atgriezās 18. februārī, būdams ceturtā tiesneša lomā Eiropas līgas 1/16 fināla spēlē starp "Braga" un "Roma".

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/dis...

  +8 [+] [-]

, 2021-03-08 20:52, pirms 3 gadiem
Gruti atrast nerupjus vardus, lai komentetu so lemumu un situaciju kopuma.

Sadas situacijas tikai kuuda rasismu, nevis uzlabo situaciju.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-08 21:06, pirms 3 gadiem
Idioti tajā UEFA.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 21:58, pirms 3 gadiem
Tad , kad niggers pasaka white boy , tad nekas nav..........

     [+] [-]

, 2021-03-08 22:32, pirms 3 gadiem
Nevajadzētu tādiem kā Ba iziet speciālus kursus, lai viņi padomātu 2x pirms izraisīt šādus incidentus, jo, redz, tiesnesis ir pateicis savā valodā kaut ko, kas šim liekas aizskaroši, bet viņš vienkārši ir nosaucis ādas krāsu?

Nekas nebūtu noticis, ja vien no nekā netiktu uzpūsts zilonis (te pat nav muša).

     [+] [-]

, 2021-03-08 22:58, pirms 3 gadiem
Idiotisms augstakaja limeni. Nezinu kas tur kam maksa vai ari kajas buco, bet sis ir vienkarsi kautkas komisks...

     [+] [-]

, 2021-03-08 23:18, pirms 3 gadiem
Debīls melnais rasisms! UEFA toč I D I O T I sēž!!!

     [+] [-]

, 2021-03-08 23:59, pirms 3 gadiem
Drakulas laiki

  +1 [+] [-]

, 2021-03-09 01:05, pirms 3 gadiem
Vai "PSG" un "Basaksehir" tiks sodīti par to, tiesnešus apvainoja rasismā?
Vai tiks sodīti par to, ka izdomātu pārkāpuma (rasisma) dēļ, patvaļīgi pārtrauca spēli?

     [+] [-]

, 2021-03-09 08:02, pirms 3 gadiem
Vajadzēja teikt smoked guy!!!😛🥳🙈
Debīlais melno rasisms.
Joprojām EPL pirms spēlēm uz celīša visi sēž. Nu nafig kas par margarīnu 🙈