Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" un RFS Konferences līgas kvalifikāciju sāks mājās, "Valmiera" - Lietuvā

Emils Ozerinskis

"Liepāja" un RFS Konferences līgas kvalifikāciju sāks mājās, "Valmiera" - Lietuvā
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova, Sanita Ieva Sparāne, Jānis Līgats.

Jaunizveidotajā UEFA Konferences līgā šodien debitēs trīs Latvijas komandas. Kvalifikācijas 1. kārtas cīņas savos laukumos uzņems "Liepāja" un RFS, attiecīgi cīnoties ar Ziemeļmaķedonijas un Fēru salu komandām, kamēr "Valmiera" izbraukumā devusies izbraukumā uz Lietuvas dienvidiem, lai samērītu spēkus ar "Sūduva" futbolistiem.

Līdz ar šo sezonu Eiropas starptautiskajā klubu futbolā sācies jauns cikls, kurā tiek izmēģināta trešā līmeņa klubu turnīra integrēšana Eirokausu kalendārā. Lai veicinātu iespējas arī mazāku valstu klubiem pacīnīties uz Eiropas skatuves, UEFA Čempionu līgai un Eiropas līgai nu pievienojusies arī Konferences līga. Tieši ar kvalifikācijas pirmo kārtu Konferences līgas turnīrā savu Eirokausu sezonas kampaņu sāks Virslīgas medaļnieces RFS un "Valmiera", kā arī Latvijas kausa ieguvēja "Liepāja". Lai kāda no šīm komandām sasniegtu jaunizveidotā turnīra grupu posmu, nepieciešams pārvarēt četras kvalifikācijas kārtas, uz kuru izšķirošā pakāpiena jau gaida tādi grandi kā "Tottenham Hotspur" un "Roma".

Līdz ar "Liepājas" lēmumu, pēc pagājušās sezonas gaismu sāgas, pie mākslīgā apgaismojuma nespēlēt, pirmā laukumā dosies Kurzemes komanda, kas pulksten 17:00 dosies cīņā ar Ziemeļmaķedonijas pērnās sezonas bronzas ieguvēju "Struga". Pēdējo četru gadu laikā (pērn "Liepāja" Eirokausos nespēlēja) Kurzemes komanda divreiz iekļuvusi Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā. Nu Kurzemes krastos kārtējo reizi iepūtuši pārmaiņu vēji, kas šoreiz saskan ar Eirokausu smaržu. "Liepāja" Konferences līgā tikusi pie Balkānu zara, bet pati komanda nu ieguvusi tieši šī reģiona vaibstus.

Par "Liepājas" galveno treneri kļuvis serbu speciālists Nebojša Vigņevičs, kura vadībā liepājnieki pirms Eirokausu cīņām apspēlēja Latvijas čempionvienību "Riga". Kurzemes komandas uzbrukuma līnijai pievienojies raženais Milans Mirosavļevs, bet par vienu no potenciālajiem aizsardzības cementētājiem pārī ar Marko Simiču varētu kļūt serbs Milošs Ostojičs, kurš sakrājis pieklājīgu pieredzi Belgradas "Partizan" rindās. Problēmas "Liepājai" radījušas traumas, kas no ierindas izsitušas vairākus potenciālos spēles veidotājus. Jau ilgāku laiku savainojuma dēļ "Liepājai" nav palīdzējis Mārtiņš Ķigurs, bet nu pēdējās spēlēs nav piedalījies arī Eduards Tīdenbergs.

Potenciālā "Liepājas" priekšrocība pret "Struga" ir sezonas posms, kurā katra no vienībām atrodas. Kamēr Virslīgas čempionāts ir tā pilnbriedā, Ziemeļmaķedonijā sezona vēl nav sākusies. Vietējais čempionāts "Struga" komandai ar izcīnītām bronzas medaļām noslēdzās maija vidū, bet nu vienība ir sagatavošanās posmā un aizvadījusi vien dažas pārbaudes spēles. Pērn par Ziemeļmaķedonijas čempionāta medaļnieci komanda kļuva vairāk pateicoties savai aizsardzībai nevis uzbrukumam. Par komandas vērtīgāko spēlētāju uzskatāms albāņu centra aizsargs Klinsmans Cake, bet vārtsargu līniju starpsezonā papildinājis Davors Taleski.



Neierastā laukumā savu mājas spēle sanāks aizvadīt RFS futbolistiem, kuri pulksten 19:00 Slokas stadionā cīnīsies ar Fēru salu čempionāta līdervienību "KI Klaksvik", tādējādi šajā pārī satiekoties gan Latvijas, gan Fēru salu šī brīža turnīru labākajām komandām. RFS vienībai iepriekšējās sezonās trāpījās jaudīgas pretinieces jau pirmajā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtās - slovēņu "Olimpija" un serbu "Partizan". Šoreiz rīdziniekiem pretī ir potenciāli cerīgāka pretiniece, lai Viktora Moroza trenētā komanda pirmo reizi pārvarētu pirmo kvalifikācijas kārtu Eirokausos.

RFS futbolisti aizvada visai pārliecinošu sezonu, būdami Virslīgas līderos. Vienīgos zaudējumus RFS piedzīvojusi tikai pret valmieriešiem, kas pirms Eirokausu cīņām atgādināja, ka arī RFS šosezon nav neievainojama. Kvalifikācijas pirmo kārtu RFS vēl aizvadīs bez Denisa Rakela, par kura pievienošanos klubam nupat kā paziņoja Pārdaugavas vienība. RFS vienībai gan netrūkst gana pieredzējušu spēlētāju, lai duelī pret Fēru salu komandu būtu uzskatāmi par favorītiem. Tieši laikā nākusi Darko Lemajiča atgriešanās ierindā pēc savainojuma sadziedēšanas.

"KI Klaksvik" aizvadījusi pārliecinošu sezonas pirmo pusi, iekrājot izteiktu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām un vēl ne reizi šosezon nepiedzīvojot zaudējuma rūgtumu. Komandas bombardieris uzbrukuma līnijā ir Gambijas uzbrucējs Bubakars Sumarē, kurš Fēru salu čempionātā izcēlies ar desmit gūtiem vārtiem. Daudz neatpaliek arī vietējais futbolists Pals Kletskards, kuram padevušies deviņi rezultatīvi sitieni. Savukārt vidējā zonā komandas centrālā ass ir Joaness Bjartalids, kurš aizpērn tika atzīts par valsts labāko futbolistu. Viņam šogad septiņi gūti vārti "KI Klaksvik" vienības labā.



Intriģējošs un neparedzams duelis gaidāms Baltijas valstu komandu cīņā. Trīskārtējā Lietuvas čempione Marijampoles "Sūduva", kura pērn zaudēja iesildīto Lietuvas čempiontroni, savā laukumā uzņems azartisko "Valmieru". Vidzemnieku trenerim Tamazam Pertijam darīšana ar šo lietuviešu komandu bija vēl Liepājas laikā, kas gan toreiz beidzās par labu "Sūduvas" futbolistiem.

"Sūduvas" budžets salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem šogad ir krities. Par komandas galveno treneri kļuvis spānis Viktors Basdre, komandai iegūstot Pireneju pussalas vaibstus. No vietējiem lietuviešu futbolistiem pamatsastāva spēlētāji ir centra pussargs Giedrs Matulevičs un malējais aizsargs Marks Beneta, kurš Baltijas kausā spēlē pret Latviju iesita bumbu savas valstsvienības vārtos. Līdzšinējā sezonas daļā "Sūduvas" labākais vārtu guvējs bija Kulē Mbombo, taču viņš no īres atgriezies Latvijas čempionvienībā. Lietuvas vienībai gan pievienojies cits "Riga" rindās iepazīts futbolists - Žordans Nkololo.

"Valmieras" uzbrukuma potenciālu palielinājuši spēlētāji, kuri atgriezušies Vidzemes komandas ierindā pēc traumu sadziedēšanas - iepriekšējā Virslīgas mačā pendeli nopelnot portugālim Žoržinju, bet divus vārtus gūstot uz maiņu iznākušajam Aliunam Ndojam. Nedaudz lielākas bažas var radīt aizsardzības līnija, kur pēdējos mačos pamatsastāva spēlētāja vieta uzticēta vēl zaļajam Rūdolfam Zeņģim, bet sakrāto brīdinājumu dēļ pēdējo maču pirms Eirokausiem nevarēja aizvadīt virkne ar vadošajiem aizsardzības plāna spēlētājiem. Pērn uz Eiropas skatuves valmierieši debitēja ar zaudējumu pret Poznaņas "Lech", toreiz vārtos stāvējušā Vlada Eleferenko vietā šoreiz vārtu drošībai būtu jābūt uzticētai Rihardam Matrevicam. Tāpat pie savas debijas Eirokausos tiks šosezon astoņus vārtus Virslīgā guvušais Raimonds Krollis.


"Liepājas" un RFS komandu mājas spēles būs vērojamas "Best4Sport TV" otrajā kanālā.

Konferences līgas kvalifikācijas 1. kārtā Latvijas klubiem

Pāris1. spēle2. spēle
Liepāja – Struga08.07.16.07.
RFS – KI Klaksvik08.07.16.07.
Sūduva – Valmiera08.07.16.07.
1 2 3 4 139 komentāri

     [+] [-]

, 2021-07-08 09:49, pirms 3 gadiem
Ja nebūs vismaz 2.5 uzvaras, iznākumu par pozitīvu būs grūti nosaukt. Bet lai izdodas!!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 09:58, pirms 3 gadiem
Kāpēc RFS Jūrmala ?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 10:31, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ja nebūs vismaz 2.5 uzvaras, iznākumu par pozitīvu būs grūti nosaukt. Bet lai izdodas!!
Tieši tā, to virslīgas līmeņa celšanos tad te arī varēsim novērtēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 11:09, pirms 3 gadiem
Liepāja uzvara,Rfs ničā,Valmiera zaudējums!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 11:11, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tieši tā, to virslīgas līmeņa celšanos tad te arī varēsim novērtēt.
Arī bez šīm spēlēm tāpat skaidrs, ka nekādas dižās izmaiņas LFV nav. Totāla stagnācija.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 11:19, pirms 3 gadiem
Sportacentrs nevar kā vakar vienkārši retranslēt kreiso strīmu, kur vēl fonā var oriģinālieraksta komentētājus dzirdēt?

     [+] [-]

, 2021-07-08 11:30, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Arī bez šīm spēlēm tāpat skaidrs, ka nekādas dižās izmaiņas LFV nav. Totāla stagnācija.
To redzēsim pēc eirokausu rezultātiem - objektīvākā līmeņa pārbaude.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-08 11:48, pirms 3 gadiem
Valmiera-Sudava, kur rādis?

     [+] [-]

, 2021-07-08 11:48, pirms 3 gadiem
Veiksmi Latvijas klubiem! par 3 uzvarām

  +2 [+] [-]

, 2021-07-08 11:57, pirms 3 gadiem
RDS rakstīja: Valmiera-Sudava, kur rādis?
Delfos

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:05, pirms 3 gadiem
RDS rakstīja: Valmiera-Sudava, kur rādis?
Leišu delfos jā

  -3 [+] [-]

, 2021-07-08 12:30, pirms 3 gadiem
SC ir tiešām "vadošais" sporta portāls Latvijā. Mums Skujiņš startē TDF, bet SC pat neielika rakstu par viņa sekmēm vakardienas posmā. 3x3 basketbolistu sekmes gan tiek liktas pat zemākā līmeņa turnīros, ne tikai Olimpiskās komandas...

     [+] [-]

, 2021-07-08 12:34, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: SC ir tiešām "vadošais" sporta portāls Latvijā. Mums Skujiņš startē TDF, bet SC pat neielika rakstu par viņa sekmēm vakardienas posmā. 3x3 basketbolistu sekmes gan tiek liktas pat zemākā līmeņa turnīros, ne tikai Olimpiskās komandas...
ko Tu te piepisies ar saviem olipmiskajaiem klauniem, te ir tema par futbolu!

     [+] [-]

, 2021-07-08 12:36, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: ko Tu te piepisies ar saviem olipmiskajaiem klauniem, te ir tema par futbolu!
Tava atļauja man nav vajadzīga. Tu sākumā iemācies normāli komunicēt te, bez lamu vārdiem. Kaut kāda alkoholiķa leksika.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-08 12:39, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tava atļauja man nav vajadzīga. Tu sākumā iemācies normāli komunicēt te, bez lamu vārdiem. Kaut kāda alkoholiķa leksika.
Maikl ir vatespauris nevis alkāns!

     [+] [-]

, 2021-07-08 12:41, pirms 3 gadiem
Domāju, ka RFS un Liepāja tiks tālāk, bet Valmiera - nē.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:42, pirms 3 gadiem
Pret Lech stāvēja Saloha, nevis Eleferenko.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-08 12:44, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Domāju, ka RFS un Liepāja tiks tālāk, bet Valmiera - nē.
Es gan ticu Valmierai

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:45, pirms 3 gadiem
Sūduva tiešām tāds favorīts pret Valmieru?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:46, pirms 3 gadiem
Interesanti ko teiks bocmanis Ivars, ja visi 3 LV klubi pirmo kārtu pārvarēs. Turpinās demagoģiju un apgalvojumu, ka LFV līmenis vispār neaug, vai tomēr atzīs, ka ir progress?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:46, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Maikl ir vatespauris nevis alkāns!
Viņš arī dzer

     [+] [-]

, 2021-07-08 12:55, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: To redzēsim pēc eirokausu rezultātiem - objektīvākā līmeņa pārbaude.
Kāda tur objektīvākā, jo vienam klubam sezonas vidus, bet otram sezona vel nav pat sākusies? Klubi atrodas pilnīgi atšķirīgās kondīcijās.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:56, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāda tur objektīvākā, jo vienam klubam sezonas vidus, bet otram sezona vel nav pat sākusies? Klubi atrodas pilnīgi atšķirīgās kondīcijās.
Tā nav Latvijas klubu problēma. Uzvarēs stiprākais un pārējais ir tikai lirika

     [+] [-]

, 2021-07-08 12:57, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Es gan ticu Valmierai
Vai Ziemassvētku vecītim arī tici?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:58, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tā nav Latvijas klubu problēma. Uzvarēs stiprākais un pārējais ir tikai lirika
Durik, šis nebija stāsts par to kurš uzvarēs, bet gan par objektīvu LFV klubu salīdzināšana uz citu Eiropas klubu fona.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 13:02, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Durik, šis nebija stāsts par to kurš uzvarēs, bet gan par objektīvu LFV klubu salīdzināšana uz citu Eiropas klubu fona.
Tukša lirika, viss ir objektīvi. Muļķības runāt neapnīk?

  +3 [+] [-]

, 2021-07-08 13:03, pirms 3 gadiem
Šodien un arī citu dienu ,par visiem LV klubiem eirokausos ! Kā jau šeit tika minēts ,tā ir mēraukla līgas līmenim ,reitinga punkti valstij (lai klubi kļūtu par izsētiem) un protams naudiņa ,kas lieki noder klubu attīstībai,eksistešanai ,peļņai utt

     [+] [-]

, 2021-07-08 13:14, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tukša lirika, viss ir objektīvi. Muļķības runāt neapnīk?
Jā, jā! Priekš tādiem kā tu viss ir objektīvi.
Pie tā arī paliksim.

     [+] [-]

, 2021-07-08 13:23, pirms 3 gadiem
Kur rādīs Sūduva Valmiera?

     [+] [-]

, 2021-07-08 13:26, pirms 3 gadiem
Tak futbolbumbās jau visu salika pa plauktiņiem - Sūdava palikusi bez naudas, Valmiera droši iet tālāk. Pirmā spēle, zinot Tamazu, drošvien paliks uz 0:0, bet otrajā jābūt sagrāvei. Vienīgais Sudavas bonuss - esot kkādi penši paņemti, kuri var nenovibrēt Eirokausā. Bet nu viņiem pie tiem 25-30C duha ilgāk par 65.minūti nepietiks. Atliek tikai jautājums, vai Valmiera iebakstīs tos pāris goliņus no tām 656 iespējām, kas tiks izveidotas. Iepriekšējā spēle Rīgā noteikti iedeva kādu pārliecību.

P.S. Daudz kas atkarīgs no Lukas. Ja viņš būs atguvis elpu, tad uzvarai jābūt jau šodien.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 13:30, pirms 3 gadiem
Dīvaina likme uz leišu uzvaru atšķirībā no tā ko Jakelis centās iestāstīt vai blefot Edmundam N.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 13:37, pirms 3 gadiem
Paldies kantorim par naudiņu.

     [+] [-]

, 2021-07-08 13:38, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Leišu delfos jā
Labi

  +2 [+] [-]

, 2021-07-08 13:42, pirms 3 gadiem
Patiesībā diezgan cerīgi izskatās. Liepājai vajadzētu uzvarēt, ņemot vērā, ka virslīga sezona jau ieskrējusies.
RFS pēdējie papildinājumi neliedz cerību, ka komanda ļoti nopietni pieiet Eirokausiem. Te iespēja beidzot sākt labi ar uzvaru.
Sūduva un Valmiera ir klasi līdzīgas komandas, es pat sliecos uz Valmieras pusi, kas prot apspēlēt jebkuru līdzīga līmeņa komandu.

     [+] [-]

, 2021-07-08 13:43, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Es gan ticu Valmierai
Latvijā, Krollis !!!
1 2 3 4 139 komentāri