Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lielbritānija iekļāvusi Turciju sarkanajā sarakstā, ČL fināla norise Stambulā briesmās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lielbritānija iekļāvusi Turciju sarkanajā sarakstā, ČL fināla norise Stambulā briesmās
"Chelsea" pussargs Meisons Maunts. Foto: PA/Scanpix

Lielbritānijas Parlaments lēmis iekļaut Turciju ceļošanas sarkanajā sarakstā, kas nozīmē to, ka 29. maijā Stambulā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālu, visticamāk, neapmeklēs visi 12 tūkstoši Mančestras "City" un Londonas "Chelsea" līdzjutēji, kuriem tas sākotnēji bija ļauts.

Lielbritānijas likumdošana paredz, ka cilvēki, kuri valstī ierodas no sarkanajā sarakstā iekļautajām valstīm, obligāti jādodas desmit dienas ilgā karantīnā. Lielbritānijas transporta departamenta sekretārs Grānts Šepss laikrakstam "The Times" atklāja, ka Turcija sarkanajā sarakstā iekļausies 17. maijā. Trīs nedēļas uz priekšu no šī datuma valsts statuss nevar tikt mainīts, tādēļ ir izslēgta iespējamība, ka Lielbritānijas valdība šo lēmumu var mainīt līdz Čempionu līgas finālam.

"ESPN" žurnālists Deils Džonsons vēstījis, ka UEFA, iespējams, varētu uzsākt ārkārtas diskusijas par finālspēles pārcelšanu no Turcijas uz kādu valsti, kura nav iekļauta Lielbritānijas valdības izstrādātajā sarkanajā sarakstā. Jāatzīmē, ka Lielbritānijas valdība gan ir atļāvusi elites sporta komandu ceļošanu arī uz sarkanajā sarakstā esošajām valstīm, pēcāk komandu dalībniekiem neizejot karantīnas procesu.

Kā ticamākie varianti fināla norises vietai būtu kāds no Lielbritānijas lielajiem stadioniem. Vemblija stadions Londonā gan nebūs pieejams, jo tobrīd norisināsies Anglijas "Championship" līgas "play-off" fināls.

Izmantotie resursi:
https://www.thetimes.co.uk/article/...

     [+] [-]

, 2021-05-08 10:55, pirms 3 gadiem
...nu, tak skaidrs - ja 2 angļu klubi, tad fināls Wemblijā ar 50% skatītāju...