Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL: "Chelsea" un Toress pieveic "Rubin" ar 3:1

Rolands Eliņš

EL: "Chelsea" un Toress pieveic "Rubin" ar 3:1
Mirklis pēc "Chelsea" otro vārtu guvuma
Foto:AP/Scanpix

Šovakar Eiropas līgā tika aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles. „Chelsea” samērā pārliecinoši ar 3:1 pieveica Kazaņas „Rubin”, un divus vārtus šajā spēlē guva Fernandu Toress. Tik veiksmīgi gan neklājās citiem angļu klubiem – „Newcastle” Portugālē ar 1:3 piekāpās „Benfica”, bet „Tottenham” mājās nospēlēja neizšķirti 2:2 ar „Basel”.

„Chelsea” šī bija jau trešā spēle sešās dienās, taču jau mača sākumā angļu kluba pārstāvji bija vismaz pussoli ātrāki par Krievijas Premjerlīgā ceturtajā vietā esošajiem „Rubin” futbolistiem, turklāt jau 16. minūtē „Chelsea” arī izvirzījās vadībā. Aizsargs Davids Luizs izdarīja tālu piespēli „Rubin” soda laukumā, kur Fernandu Toress, nostumjot nost viesu kapteini Šaranovu, diezgan sarežģītā situācijā tomēr tika pie bumbas un pamanījās arī iebakstīt to vārtos (1:0). Pāris minūtes vēlāk pirmo sitienu pa Petra Čeha vārtiem izdarīja arī „Rubin” futbolisti, taču Natho sistā bumba čehu vārtsargam lielas problēmas nesagādāja.

Tiesa, tas bija viens no retajiem „Rubin” uzbrukumiem, un „Chelsea” mača gaitu kontrolēja diezgan pārliecinoši, kas noveda arī pie otriem gūtajiem vārtiem, kad spēles 32. minūtē pēc ilgstoša „Chelsea” spiediena Viktors Mouzess rezultātu dubultoja ar sitienu vārtu devītniekā tikai īsu brītiņu pēc tam, kad „Rubin” vārtsargs Rižikovs bija atvairījis viņa sitienu ar galvu. „Rubin” aizsargi nespēja laicīgi izsist bumbu patālāk, Mouzess to eleganti uztvēra uz krūtīm un raidīja sitienu, kurā Rižikovs spēja tikai noskatīties, un rezultāts jau 2:0.

Pie šāda rezultāta „Chelsea” uzbrukumi gan nedaudz pierima, kas ļāva aktivizēties viņu pretiniekiem, kuri īsā laika sprīdī izpildīja divus stūra sitienus un vairākus tālsitienus. Viens no šiem tālsitieniem trāpīja pa roku Džonam Terijam, kas lika tiesnesim nozīmēt 11 metru soda sitienu. Natho šajā situācijā bija nekļūdīgs un guva „Rubin” tik ļoti nepieciešamos vārtus izbraukumā (1:2). Terijs arī saņēma dzelteno kartīti, bet puslaika beigās Ansaldi vēlreiz paguva bīstami apdraudēt Čeha vārtus, taču šoreiz nedaudz garām.

Otrajā puslaikā „Rubin” rindās laukumā devās venecuēliešu uzbrucējs Rondons. Tiesa, atkal aktivizējušies bija „Chelsea” uzbrucēji – Rižikovs tikai ar pūlēm spēja pārtvert Toresam domātu piespēli vārtu priekšā, Benajuna sitiens lidoja pāri vārtiem, bet Mouzesam no labas situācijas pēdējā brīdī neļāva uzsist aizsargs. Mača 64. minūtē pie savas izdevības tika arī „Rubin” uzbrucējs Rondons, taču Čehs ar viņa sitienu, lai arī ar grūtībām, bet tika galā. 70. minūtē „Chelsea” spiediens tika atalgots ar trešo vārtu guvumu, kad otrreiz izcēlās Torress. No kreisā flanga izdarītais Huana Matas centrējums soda laukumā piezemējās tieši uz Toresa galvas (3:1). „Chelsea” diezgan pārliecinoši aizvadīja arī spēles beigas, ieliekot labus pamatus uzvarai arī divu spēļu summā, lai arī, protams, no Natho 11 metru soda sitiena tā labprāt būtu izvairījusies.

Citiem angļu klubiem veiksme tik plati nesmaida

Aizraujoša spēle norisinājās arī citā Londonas stadionā, kur „Tottenham” uzņēma Šveices „Basel”, kura vēl nekad nav sasniegusi Eiropas kausu pusfinālu. Spēles pirmajās 30 minūtēs lēnām iniciatīva arvien vairāk nosvērās Ziemeļlondonas kluba pusē, taču divi ātri „Basel” vārti visu sagrieza kājām gaisā. Vispirms pēc lieliskas Marko Strellera atspēles tukšu vārtu priekšā palika Valentīns Stokers, bet četras minūtes vēlāk pēc Stokera izpildītā stūra sitiena bumba nokļuva pie Fabiana Freja, kurš to ar galvu ievadīja mājinieku vārtos. Stokeram bija laba iespēja panākt arī 3:0, taču veiksme šoreiz nosvērās „Tottenham” pusē, turklāt 40. minūtē Emanuēls Adebajors bija pirmais pie bumbas „Basel” soda laukumā un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (1:2).

Otrajā puslaika ”Tottenham” panāca arī neizšķirtu, kad uz maiņu uznākušā Sigurdsona sistā bumba atsitās pret aizsargu un ielidoja vārtos (2:2), un mačs ar šādu rezultātu arī noslēdzās, lai arī „Basel” nenoliedzami iespēju uzvarēt bija vairāk. Spēles beigās pagalam nepatīkamu savainojumu guva arī "Tottenham" pussargs Garets Beils. Paredzams, ka viņš nespēlēs vismaz pāris mēnešus.

Savukārt Portugālē notiekošajā mačā pirmie rezultātu atklāja „Newcastle”, kad jau spēles 12. minūtē Sisoko izdarītā piespēle gar vārtiem nokļuva tieši uz Sisē kājas (1:0). Tiesa, 25. minūtē „Newcastle” vārtsargs Kruls atsita bumbu savu vārtu priekšā, un spāņu uzbrucējs Rodrigo panāca izlīdzinājumu. Otrajā puslaikā kļūdu pieļāva angļu kluba aizsargs Santons, kura piespēli vārtsargam pārtvēra brazīlietis Lima un izvirzīja vadībā jau „Benfica” ar 2:1, bet vēl brītiņu vēlāk Kardoso realizēja 11 metru soda sitienu, kurš tika piešķirts par Stīvena Teilora spēli ar roku (3:1). Līdz ar to angļu komandu mājās sagaidīs ļoti grūts uzdevums, un viņiem jāgūst vismaz divi vārti.

Bet vienīgajā ceturtdaļfinālā, kurā nepiedalījās angļu komanda, „Lazio” otrā puslaika sākumā palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti saņēma nigērietis Onazi. Rezultāts gan netika atklāts līdz pat spēles 78. minūtei, kad kamerūnietis Pjērs Vebo realizēja 11 metru soda sitienu un nodrošināja uzvaru „Fenerbahce” vienībai. Kompensācijas laikā Dirks Kujts rezultātu arī dubultoja (2:0), un šie vārti var būt ļoti būtisks faktors atbildes spēlē Itālijā.

Eiropas līga, ceturtdaļfināli

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Chelsea-Rubin3:1(2:1)Toress 16` 70` Mouzess 32` - Natho 41`(11m)
Tottenham-Basel2:2(1:2)Adebajors 40` Sigurdsons 58`- Stokers 30 Frejs 34`
Benfica-Newcastle3:1(1:1)Rodrigo 25` Lima 65` Kardoso 70` (11m) - Sisē 12
Fenerbahce-Lazio2:0 (0:0)Vebo 78`(11m) Kujts 90+1`

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 00:08, pirms 11 gadiem
Beilam lauzta potīte, visticamāk sezona beigusies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Gaishais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-05 00:13, pirms 11 gadiem
Chelsea ideāli kontrolēja spēles gaitu, neskaitot momentu ar pendeli un dažus tālsitienus ar mierīgu sirdi var doties uz Maskavu, pat ar Benajunu sastāvā

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 00:14, pirms 11 gadiem
YEAH!!!

     [+] [-]

, 2013-04-05 00:19, pirms 11 gadiem
ahh, Beilam iespējams lauzta potīte. Ar to arī Totenhamai viss beidzas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 00:23, pirms 11 gadiem
Nu Torres atkal var kādas 5 spēles golus nesist, savu šodien izdarīja
Krievu "milzis" uz ceļiem kā bērnus
Tagad ir skaidras Benitesa prioritātes, pajāt pa vietu EPL, bet ar kādu titulu gan grib aiziet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-05 00:26, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: kas Toresam ar seju? Kapec maska virsu?
jau kādu laiku viņam tā maska, EL spēlē pret rumāņiem viens viņam pa degunu ar kāju ielika tpc tgd maskā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-05 00:32, pirms 11 gadiem
Mildas tante rakstīja: līdz ar to sezona beigusies arī spuriem, jo bez Beila top4 viņi nenoturēsies. uz papēžiem min Arsenal
nu bumba,tomēr,ir apaļa un laukums ir zaļš... visādi vēl var būt

  -1 [+] [-]

, 2013-04-05 09:36, pirms 11 gadiem
Nedaudz tomēr pārsteidz, ka gan Chelsea gan Spurs spēlē ar pamatsastāviem, abiem EPL top 4 vēl nebūt nav garantēts, turklāt Chelsea vēl FA 1/2 priekšā.
3:1 mājas spēlē play of nemaz nav tik pārliecinošs rezultāts.
Žēl Beilu, cerams nebūs pārāk nopietni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-05 10:59, pirms 11 gadiem
Nu tas būs vienkārši briesmīgs feils no Spurs puses ja viņi zaudēs vietu EPL top4!!! Turklāt nedomāju ka likt pamatsastāvu tajā Eiropas līgā ir tikai Boaša lēmums. Skaidrs ka gribās pacīnīties par kausu, bet šitāds risks vienkārši nav attaisnojams. Ja Spurs priekšā būtu Arsenal spēļu grafiks tad cita lieta, bet Spurs grafiks ir smagākais no visiem konkurentiem. Ja vēl paliks bez Beila, tad Arsenal manuprāt kļūst par favorītiem cīņā par ČL vietu...

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 11:20, pirms 11 gadiem
septembris rakstīja: Nedaudz tomēr pārsteidz, ka gan Chelsea gan Spurs spēlē ar pamatsastāviem, abiem EPL top 4 vēl nebūt nav garantēts, turklāt Chelsea vēl FA 1/2 priekšā.
3:1 mājas spēlē play of nemaz nav tik pārliecinošs rezultāts.
Žēl Beilu, cerams nebūs pārāk nopietni.
Nu Chelsea tur vakar toč pamatsastāvs nebija!
Paskaties kādas izmaiņas pēdējajās trīs spēlēs ir sastāvā (tas ir dēļ spēļu grafika)
3-1 tieši ir pārliecinošs rezultāts, bet vai pietiekams? To redzēsim atbildes spēlē!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 11:34, pirms 11 gadiem
ABa rakstīja: Nu tas būs vienkārši briesmīgs feils no Spurs puses ja viņi zaudēs vietu EPL top4!!! Turklāt nedomāju ka likt pamatsastāvu tajā Eiropas līgā ir tikai Boaša lēmums. Skaidrs ka gribās pacīnīties par kausu, bet šitāds risks vienkārši nav attaisnojams. Ja Spurs priekšā būtu Arsenal spēļu grafiks tad cita lieta, bet Spurs grafiks ir smagākais no visiem konkurentiem. Ja vēl paliks bez Beila, tad Arsenal manuprāt kļūst par favorītiem cīņā par ČL vietu...
Man liekas, ka Chelsea un Spurs grafiks ir praktiski vienāds, jo abām EPL vēl lielas cīņas priekšā jau sākot ar savstarpējo spēli un tad Chelsea jāspēlē pret Pool, Everton un MU, bet Spurs pret Everton, MC
Un pluss Chelsea pagaidām spēlē trīs frontēs, bet Spurs divās, kas jau vien liecina par to ka Chelsea grafiks ir smagāks!
Un Arsenal vsp spēlē tik EPL, viņi neko vsp nevar taupīt jādod uz priekšu ja grib top4!

     [+] [-]

, 2013-04-05 11:50, pirms 11 gadiem
Andresens rakstīja: Man liekas, ka Chelsea un Spurs grafiks ir praktiski vienāds, jo abām EPL vēl lielas cīņas priekšā jau sākot ar savstarpējo spēli un tad Chelsea jāspēlē pret Pool, Everton un MU, bet Spurs pret Everton, MC
Un pluss Chelsea pagaidām spēlē trīs frontēs, bet Spurs divās, kas jau vien liecina par to ka Chelsea grafiks ir smagāks!
Un Arsenal vsp spēlē tik EPL, viņi neko vsp nevar taupīt jādod uz priekšu ja grib top4!
Nu jā, Chelsea grafiks pat izskatās grūtāks, jo vēl izbraukumā jāspēlē ar Pool un MU, + FA kauss un acīmredzot vēl vismaz 3 spēles EL. Bet nu ja Chelsea pakāsīs vietu top4, tad viennozīmīgi varēsiet applaudēt kārtējo reizi Benitesam. Chelsea tomēr manuprāt ir garāks soliņš par Spurs, kuriem vismaz EL vajadzēja dot atpūtu Beilam, jo uz viņu pēdējos mēnešos balstās praktiski viss uzbrukums. Arsenal ja paņems finiša spurtu kā jau pēdējos gados pierasts, ar salīdzinoši vieglāku grafiku domāju tiks top4. Būs interesants sezonas noslēgums, lai gan šoreiz visticamāk bez intrigas par 1.vietu.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:00, pirms 11 gadiem
ABa rakstīja: Nu jā, Chelsea grafiks pat izskatās grūtāks, jo vēl izbraukumā jāspēlē ar Pool un MU, + FA kauss un acīmredzot vēl vismaz 3 spēles EL. Bet nu ja Chelsea pakāsīs vietu top4, tad viennozīmīgi varēsiet applaudēt kārtējo reizi Benitesam. Chelsea tomēr manuprāt ir garāks soliņš par Spurs, kuriem vismaz EL vajadzēja dot atpūtu Beilam, jo uz viņu pēdējos mēnešos balstās praktiski viss uzbrukums. Arsenal ja paņems finiša spurtu kā jau pēdējos gados pierasts, ar salīdzinoši vieglāku grafiku domāju tiks top4. Būs interesants sezonas noslēgums, lai gan šoreiz visticamāk bez intrigas par 1.vietu.
Par Benitesu jau ir skaidrs, ka viņš ir daudz maz pārliecināts par vietu top4, bet viņam ir svarīgi iegūt kādu no kausiem, FA vai EL, jo viņš negrib aiziet tukšā, jo tad neviens viņu neņems pretī

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:12, pirms 11 gadiem
Cik saprotu no tā, kas šobrīd ir Chelsea pamatsastāvs, pirmās izvēles savās pozīcijās nebija (ņemot vērā arī šī brīža traumas) tikai Benjauns un Mozess. Turklāt Azārs un Oskars nāca uz maiņu.
Andresens rakstīja: Nu Chelsea tur vakar toč pamatsastāvs nebija!
Paskaties kādas izmaiņas pēdējajās trīs spēlēs ir sastāvā (tas ir dēļ spēļu grafika)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:19, pirms 11 gadiem
Andresens rakstīja: Par Benitesu jau ir skaidrs, ka viņš ir daudz maz pārliecināts par vietu top4, bet viņam ir svarīgi iegūt kādu no kausiem, FA vai EL, jo viņš negrib aiziet tukšā, jo tad neviens viņu neņems pretī
Nu tas labi ka pārliecināts, un arī man šobrīd grūti iedomāties ka Chelsea izkritīs no top4, jo Spurs izskatās pārāk atkarīgi no Beila. Un tomēr, laukumā tas būs jāpierāda, bet Benitss tomēr ir izteikts kausu speciālists. Visi Chelsea līdzjutēji viņu nolādēs ja sezona beigsies ar diviem kausiem bet bez nākamās sezonas ČL.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:42, pirms 11 gadiem
ABa rakstīja: Nu tas labi ka pārliecināts, un arī man šobrīd grūti iedomāties ka Chelsea izkritīs no top4, jo Spurs izskatās pārāk atkarīgi no Beila. Un tomēr, laukumā tas būs jāpierāda, bet Benitss tomēr ir izteikts kausu speciālists. Visi Chelsea līdzjutēji viņu nolādēs ja sezona beigsies ar diviem kausiem bet bez nākamās sezonas ČL.
Tieši tā! Man tie kausi nav tik nozīmīgi, jo svarīgāka ir nākošā gada ČL, bet ja paņemtu visu iespējamo tas būtu labs sezonas nobeigums.
Katrā gadījumā sezonas beigas būs aizraujošas Chelsea, jo līdzīgi kā pagājušogad jāsitās trīs frontēs un redzēsim kā šogad komanda tiks ar to galā.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:46, pirms 11 gadiem
septembris rakstīja: Cik saprotu no tā, kas šobrīd ir Chelsea pamatsastāvs, pirmās izvēles savās pozīcijās nebija (ņemot vērā arī šī brīža traumas) tikai Benjauns un Mozess. Turklāt Azārs un Oskars nāca uz maiņu.
Katrā gadījumā aizsargi un CDM neviens nevar būt drošs par vietu pamatsastā, jo iespējas rotēt sastāvu ir pietiekami un uz katru spēli satāvs var mainīties. Vienīgi Oscar, Mata un Hazard ir droši pamatsastāva spēlētāji. Un vakar Torresu aizvietot neviens cits nevarēja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 13:50, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Tottenham suudigi nospeleja
Tottenhamas aizsargi netika līdzi Salah.