Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Malaga" aizliegums spēlēt Eirokausos paliek spēkā

Agris Suveizda

"Malaga" aizliegums spēlēt Eirokausos paliek spēkā
Manuels Pelegrini "Malaga" jau pameta, bet viņam, visticamāk, sekos arī daudzi spēlētāji
Foto: AP/Scanpix

Šodien Lozannā Sporta abitrāžas tiesa izskatīja Spānijas futbola kluba "Malaga" apelāciju par izslēgšanu no Eirokausiem. Par nelaimi Andalūzijas klubam, tiesas lēmums bija nelabvēlīgs, un "Malaga" nākamsezon nedrīkstēs piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā.

"Sporta arbitrāžas tiesa ir noraidījusi futbola kluba "Malaga" iesniegto apelāciju pret 2012.gada 21.decembrī UEFA Klubu finanšu kontroles komitejas pieņemto lēmumu. Tā rezultātā Spānijas klubs ir izslēgts no UEFA Eiropas līgas 2013./14g. sezonā, un tam būs jāmaksā 300 tūkstošu eiro liels sods," teikts Sporta arbitrāžas tiesas paziņojumā.

"Malaga" UEFA ievērību izpelnījās finansiālo problēmu dēļ. Klubs iepriekšējā sezonā un vasarā laicīgi nespēja izmaksāt spēlētājiem algas, par ko daudzi futbolisti sūdzējās augstākās instancēs. Tāpat "Malaga" nebija noteiktajos termiņos citiem klubiem pārskaitījusi nepieciešamās transfēru maksas. Līdz ar to "Malaga" decembrī saņēma diskvalifikāciju uz vienu Eirokausu sezonu, kurai klubs kvalificēsies nākamo četru sezonu laikā.

Papildus tam "Malaga" nosacīti tika diskvalificēta uz vēl vienu sezonu, taču, tāpat kā citiem klubiem, "Malaga" bija iespēja šo sodu nodzēst - līdz šā gada 31.martam izpildot finansiālās saistības un iesniedzot nepieciešamo informāciju. To "Malaga" izdarīja, līdz ar to nosacītais sods nesen tika atcelts.

Šosezon "Malaga" debitēja UEFA Čempionu līgā, kur aizcīnījās līdz pat ceturtdaļfinālam un bija tikai dažu minūšu attālumā no iekļūšanas pusfinālā. Spānijas čempionātā "Malaga" ar 57 punktiem 38 spēlēs ieņēma sesto vietu, tādējādi teorētiski iekļūstot Eiropas līgas zonā. Ņemot vērā, ka Eirokausu licenci nesaņēma astotās vietas īpašniece "Rayo Vallecano", Eiropas līgai kvalificējās devītajā pozīcijā esošā "Sevilla".

No Spānijas ceļazīmes uz Čempionu līgu sadalīja "Barcelona", Madrides "Real", Madrides "Atletico" un Sansebastjanas "Real Sociedad". Eiropas līgā bez jau pieminētās "Sevilla" spēlēs arī "Valencia" un Seviljas "Real Betis".

Izmantotie resursi:
Tribunal Arbitral du Sport / TAS - CAS

     [+] [-]

, 2013-06-11 17:44, pirms 11 gadiem
iespēja Sevillai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja