Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: ''Schalke'' neuzvar francūžus, bet triumfē grupā

Krišs Upenieks

B grupa: ''Schalke'' neuzvar francūžus, bet triumfē grupā
''Olympiacos'' gūst pirmos vārtus
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tika aizvadītas pirmās astoņas noslēdzošās 6. kārtas spēles. B grupā ''Schalke'', lai arī savā laukumā Gelzenkirhenē nespēja uzvarēt (1:1) grupas pastarīti ''Montepllier'', tomēr uzvarēja grupā, jo Londonas ''Arsenal'' viesos ar 1:2 piekāpās grieķu ''Olympiacos'', kuri turpinās spēlēt Eiropas līgā.

Šajā grupā pirms šīs kārtas viss jau bija skaidrs - ''Schalke'' un ''Arsenal'' iet tālāk, bet grieķu Olympiacos iegūst ceļazīmi uz Eiropas līgu. Vienīgā intriga bija par to, kura komanda izcīnīs pirmo vietu - viena punkta pārsvars šajā cīņā bija vāciešiem, tāpēc ''Arsenal'' tikai ar savu uzvaru nepietiktu, tā kā viss bija Gelzenkirhenes komandas rokās.

''Schalke'' ar neizšķirtu pietiek 1. vietai grupā

''Schalke'' šovakar grupu turnīra pēdējā spēlē uzņēma grupas pastarīti ''Montpellier''. Gelzenkirhenes komandas galvenais treneris Hūbs Stīvens iespēju atpūsties deva vairākiem komandas līderiem - starta sastāvā izgāja tikai trīs leģionāri, bet uzbrukumā nebija ne Agustina Farfana, ne Klāsa Jana Huntelāra. Kopumā spēles sākumā laukumā bija vērojams mierīgs futbols - neizskatījās, ka vāciešiem īpaši interesētu pirmā vieta grupā, kas ceturtdaļfināla dodu kādu komandu no otrā groza. Aktīvāk spēlēja francūži, tomēr līdz tiešām labam momentam mājinieki aizspēlēties nespēja. 24. minūtē pēc 19 gadus vecā Julina Drekslera piespēles no nelielas distances garām vārtiem aizsita soms Tēmu Puki. Vēl labs moments viesiem bija 37. minūtē, kad pēc Drekslera piespēles diezgan labā pozīcijā rumānis Kiprians Marica, bet labi nospēlēja mājinieku vārtsargs Džonatans Ligali, kurš līdz šim vēl nebija spēlējis.

Otrais puslaiks iesākās krietni aktīvāk - jau 53. minūtē ''Montpellier'' vajadzēja izvirzīties vadībā, taču lieliski nospēlēja gan viesu aizsargs Atsuto Učida, gan vārtsargs Timo Hildebrands. Ja francūži savu iespēju neizmantoja, tad ''Schalke'' gan pēc dažām minūtēm izvirzījās vadībā. Pēc Luisa Holtbija izpildītā soda sitiena visaugstāk izcela Kristofs Metcelders, kurš sita bumbu tuvāk vārtiem, un pie tālā staba pirmais bija Benedikts Hevedess - 1:0. Īsi gan bija mājinieku prieki - pavisam drīz izcēlās aktīvais viesu uzbrucējs Emanuels Erera, līdzsvarojot rezultātu (1:1). Nevar teikt, ka spēles noslēdzošajā daļā vēl būtu bijusi milzīga cīņa par uzvaru, un galarezultātā diezgan loģisks neizšķirts, kas ''Schalke'' ļauj noslēgt grupu turnīru pirmajā vietā.

''Arsenal'' zaudē Grieķijā un paliek 2. vietā

Londonas ''Arsenal'' noslēdzošajā kārtā viesojās pie grieķu ''Olympiacos''. Kā ierasts, Grieķijā atmosfēra bija ļoti laba, bet spēles sākumā futbolisti uzbrukumā neko ievērības cienīgu izveidot nespēja. 11. minūtē mājiniekiem padevās sakarīgs uzbrukums, bet Rafika Djebura reidu uz vārtiem lieliski apturēja Tomass Vermālens. Londonas klubam īsti nekas nesanāca, taču veiksmīgāka bija Pireju komandas spēle - 21. minūtē ļoti bīstami uzsita Vasilis Torosidis, bet viesus glāba vārtsargs Vojcehs Ščesnijs. Jāpiebilst, ka ''Arsenal'' galvenais treneris Arsens Vengers spēlei nepieteica vairākus pieredzējušus futbolistus, uz kuriem balstās lielgabalnieku spēle, kas, protams, arī ietekmēja viesu sniegumu.

Mājinieki izveidoja vēl pāris pusmomentiņus, kas gan rezultātu nedeva un arī Ščesnija nekādi dižie brīnumi vārtos nebija jārāda. Pēc diezgan klusas pirmā puslaika lielākās daļas ''Arsenal'' spēles 38. minūtē izvirzījās vadībā - pēc Žervinjo piespēles precīzs sitiens vārtu tālajā stūrī padevās Tomašam Rosickis (1:0). Izskaņā arī mazliet aktīvāki bija ''Olympiacos'' futbolisti, taču aizsardzībā londonieši darbojās pārliecinoši, saglabājot pārsvaru līdz pirmā puslaika beigām. Pēc tā ''Arsenal'' bija grupas līderi, jo ''Schalke'' spēlē rezultāta tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu.

Otrā puslaika pirmajā pusē krietni aktīvāki bija ''Arsenal'' futbolisti, kuriem arī pāris labi momenti, kuri gan rezultātu nedeva. 61. minūtē labs sitiens padevās Andrejam Aršavinam, un ''Olympiacos'' glāba tikai lieliskā Roja Kerola spēle vārtos. Grieķi ātri vien prata atbildēt, un 64. minūtē no tuvas distances bumbu vārtu tīklā ieraidīja balsta pussargs Gianis Maniatis - 1:1. Mājinieki turpināja spēlēt aktīvi, izvirzoties arī vadībā, kad savu vārdu teica uz maiņu nākušais Konstantinoss Mitroglu, kurš ar skaistu sitienu vārtu tālajā stūrī pārspēja Ščesnija otro reizi - 2:1. Mitroglu ceturtie vārti grupu turnīrā. Londonieši centās vairāk līst uz priekšu, taču rezultāts vairs nemainījās (1:2) un komandai otrā vieta grupā, bet grieķi spēlēs Eiropas līgā.

UEFA ČL, B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Schalke - Montpellier1:1 (0:0)Hevedess 56' - Erera 59'
Olympiacos - Arsenal2:1 (0:1)Maniatis 64' Mitroglu 73' - Rosickis 38'

B grupas tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Schalke633010:612
2.Arsenal631210:810
3.Olympiacos63039:99
4.Montpellier60246:122
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja