Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: ''Arsenal'' un ''Schalke'' uzvar, nodrošinot vietu astotdaļfinālā

Krišs Upenieks

B grupa: ''Arsenal'' un ''Schalke'' uzvar, nodrošinot vietu astotdaļfinālā
Lukašs Podoļskis gūst komandas otros vārtus
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā aizvadītas 5. kārtas spēles. B grupā noskaidrotas abas astotdaļfinālistes. ''Arsenal'' savā laukumā ļoti pārliecinoši apspēlēja (2:0) ''Montpellier'', bet ''Schalke'' Gelzenkirhenē tika galā (1:0) ar Pireju ''Olympiacos'', tādējādi abi klubi ar skaļākajiem vārdiem arī ir iekļuvuši turnīra nākamajā fāzē jeb astotdaļfinālā.

''Arsenal'' Londonā izcīna drošu uzvaru pār ''Montpellier'' un nodrošina vietu nākamajā kārtā

Izteikta favorītu loma šajā spēlē bija angļiem, jo viņi vēl aktīvi turpināja cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā, bet ''Montpellier'' vairs cerību nebija. Protams, lielgabalnieki savā laukumā arī spēli iesāka aktīvi, un jau 11. minūtē rezultāts varēja tikt atklāts - pēc Tomasa Vermālena centrējuma labi ar galvu sita Lorāns Kocelnijs, bet viesus glāba vārtu pārliktnis. Arī turpinājumā pārsvars teritoriālajā ziņā bija londoniešiem, kuri arī bīstamāk uzbruka. 31. minūtē Lukašs Podoļskis veiksmīgi tika galā ar aizsargu, izdarīja arī labu sitienu, taču mazliet, mazliet garām vārtu stūrim.

Pēc neilga laika uzmanības centrā atkal bija Podoļskis, kurš labi nospēlēja individuāli, bet nespēja izdarīt precīzu sitienu no diezgan asa leņķa. Izskaņā vairs ļoti bīstamu momentu nebija. Kopumā pirmajā puslaikā, lai arī ''Arsenal'' bija liels pārsvars un momentus viņi izveidoja krietni labākus, nevienā no situācijām francūžu vārtsargam Žefrejam Žurdrenam sava komanda nebija jāglābj. ''Montpellier'' pirmajā puslaikā centās spēlēt uz pretuzbrukumiem un meklēja laimi tālsitienos, tomēr līdz kādai tiešām labai iespējai viesi tā arī netika.

Otrā puslaika ievadā mājinieki beidzot atklāja rezultātu, kad pēc Olivjē Žirū piespēles teicami trāpīja Džeks Vilšīrs - 1:0. Arī turpinājumā laukumā pārliecinošāk izskatījās ''Arsenal'', kuriem šī spēle bija krietni svarīgāka, un 63. minūtē beidzot vārtus guva arī Podoļskis - skaists bumbas trieciens uzreiz no gaisa pēc Žirū piespēles (2:0). Angļi pilnībā turpināja dominēt laukumā, tuvojoties trešajam vārtu guvumam. 80. minūtē iesist varēja Žirū, bet vietā bija vārtsargs. Labākais moments viesiem bija jau kompensācijas laikā, kad labs sitiens padevās Emanuelam Ereram, tomēr mazliet garām vārtiem. Galarezultātā ļoti pārliecinoša ''Arsenal'' uzvara (2:0) un vieta astotdaļfinālā.

Fuhs izrauj uzvaru - arī ''Schalke'' astotdaļfinālā

Šai spēlei bija ļoti liela nozīme, jo abas komandas pirms šīs tās turpināja cīņu par izkļūšanas no grupas. Protams, favorītes loma tika atvēlēta ''Schalke'' futbolistiem, bet grieķi laukumā neko dāvināt netaisījās. Jau 4. minūtē Klāss Jans Huntelārs varēja atklāt rezultātu, kad no kreisās malas piespēlēja Kristians Fuhs, bet uzbrucējs līdz bumbai neaizsniedzās. Pēc neilga laika lieliski pa vārtiem šāva Luiss Holtbijs, tomēr viesu pusē bija vārtu stabs.

Vācieši veidoja vienu uzbrukuma pēc otra, visu laiku turot sasprindzinājumā viesu aizsardzību, bet Grieķijas klubs centās noķert pretiniekus uz pretuzbrukumiem, kas gan īsti neizdevās, un darba vārtos Larsam Unerštālām nebija. Izcelt varētu vienīgi viesu uzbrukumu 35. minūtē, kad potenciāli varēja izveidoties ļoti laba situācija, bet viss aprāvās ar neprecīzu piespēli. Arī pašā izskaņā mājiniekiem bija viens labs moments, kad 19 gadus vecais Julians Drekslers sita no diezgan labas pozīcijas, bet neprecīzi. Pēc 45 minūtēm bezvārtu neizšķirts.

Arī otrā puslaika sākumā aktīvāki bija ''Schalke'' futbolisti, tomēr ļoti bīstamu momentu pie ''Olympiacos'' vārtiem nebija. Kopumā mājinieku pārsvars bija ļoti izteikts, bet arī grieķi, cik nu varēja, aizsardzībā atsitās, tomēr 77. minūtē vācieši beidzot vārtus guva - no ļoti tālas distances precīzi bumbu vārtu tīklā sita aizsargs Fuhs - 1:0. Šajā brīdī viesiem gan vairs nebija variantu, jo, zaudējot šo spēli, izredžu tikt tālāk vairs nebūtu. Spēles noslēdzošajā daļā ''Olympiacos'' tā arī neko vairs izveidot nespēja, un apdraudēta ''Schalke'' uzvara nebija - vācieši uzvar ar 1:0 un abas astotdaļfinālistes no B grupas ir noskaidrotas.

UEFA Čempionu līga, B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Arsenal – Montpellier2:0 (0:0)Vilšīrs 49' Podoļskis 63'
Schalke – Olympiacos1:0 (0:0)Fuhs 77'

Turnīra tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Schalke53209:511
2.Arsenal53119:610
3.Olympiacos52037:86
4.Montpellier50145:111
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-22 00:06, pirms 12 gadiem
Bez pārsteigumiem šijā grupā.

     [+] [-]

, 2012-11-22 00:10, pirms 12 gadiem
Poldijs vinnē, Borūsija un Šalke arī, pilnai laimei pietrūka Ezila vai Khediras vārti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-22 07:25, pirms 12 gadiem
Doilis rakstīja: Podolska varti vnk konca. Tik skaisti.
Tu vienkārši neredzēji kādu Mexes vakar iedzina....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja