Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "Shakhtar" revanšējas "Arsenal" par sagrāvi Londonā; trīs punkti arī "Braga"

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

H grupa: "Shakhtar" revanšējas "Arsenal" par sagrāvi Londonā; trīs punkti arī "Braga"
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas H grupas mačā Doņeckas "Shakhtar" mājās ar 2:1 pieveica Londonas "Arsenal", revanšējoties par 1:5 sagrāvi iepriekšējā kārtā. Trīs punkti arī "Braga" - 1:0 pret Belgradas "Partizan".

"Shakhtar" pieveic "Arsenal" un atriebjas par 1:5

Grupas līderu cīņā (pirmajā abu komandu mačā – 5:1 "Arsenal" labā) mājinieki "Shakhtar" maču uzsāka apņēmīgi. Par pārkāpumu pret Eduardu jau otrajā minūtē tika nozīmēts diezgan bīstams soda sitiens. To izpildīja Srna, un Fabianskis pirmo reizi iesaistījās mačā, noķerot bumbu. Tad sekoja "Arsenal" atbilde – Nasri saņēma piespēli, pietuvojās vārtiem un labi uzsita, taču trāpīja pa vārtu stabu. Pēc pāris minūtēm moments bija Volkotam, un viņš nekļūdījās. Izgājiens vienatnē pret vārtsargu, un uzbrucējs iesita bumbu vārtu apakšējā stūrī, 1:0 viesu labā. Doņeckas kluba futbolistu atbildēja ar Džadsona trāpījumu pa vārtu stabu, kā arī Čigrinska raidījumu pa vārtiem pēc stūra sitiena, kad teicami spēlēja Fabianskis. "Shakhtar" bija vēl vairāki labi uzbrukumi, un pēc spēlētas pusstundas arī viens rezultatīvs. Pēc Džadsona izpildītās standartsituācijas ar galvu sita Čigrinskis, tad bumba atleca pret Īstmondu un ielidoja vārtos. Mājinieki kontrolēja spēli, taču puslaika beigās iniciatīvu pārņēma "Arsenal". Vārtus gan guva Doņecka – lieliski laukuma stūrī nospēlēja Srna, kurš tika galā ar pretinieku aizsargu un piespēlēja Eduardu, kurš raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī. Jau 2:1 "Shakhtar" labā!

Pēc pārtraukuma pirmā teicamā iespēja gūt vārtus bija londoniešiem – Vilšīrs spēja tikt galā ar diviem Doņeckas aizsargiem, taču no lieliskas pozīcijas trāpīja pa pārliktni. Bumba bija te pie vieniem, te pie otriem vārtiem, un spēle bija visai skatāma. "Arsenal" iespējas bija nedaudz labākas, jo īpaši izdevīga tā bija Skilači, kurš būtu varējis raidīt bumbu vārtos no dažu metru attāluma, taču neaizsniedzās līdz tai, un vārtsargs Pjatovs to viegli ķēra. Trīsreiz pāris minūšu laikā sita Volkots, taču arī šajās reizēs Pjatovs bumbu noķēra. "Shakhtar" bija labs moments, kad divi mājinieku futbolisti pāris metrus no vārtiem nespēja aizsniegties līdz bumbai, un tā nonāca pie Fabianska. Mača beigās lielāks pārsvars "Arsenal", taču mājinieki prasmīgi aizsargājās un nosargāja uzvaru. Bijušajam Londonas kluba futbolistam Eduardu uzvaras vārti.

"Partizan" zaudē spēli un cerības

Pēc līdzīgā puslaika sākuma pārsvaru uz laiku ieguva "Partizan", taču ko bīstamu izveidot viņiem tā arī neizdevās. Mājinieku labākais moments bija vēl 7. minūtē, kad Bragas aizsargu kļūdas dēļ netālu no viņu vārtiem pie bumbas tika Kleu, taču viņam sitiens neizdevās, un vārtsargs Felipe bumbu droši ķēra. Pēc spēlētas apmēram pusstundas "Braga" pārņēma iniciatīvu, un drīz vien arī guva vārtus. Pēc tālas Aguiara piespēles no soda sitiena bumba vārtu priekšā nonāca pie Moisesa, kurš ar galvu sita bumbu vārtos – 1:0. Viesi vairāk kontrolēja bumbu arī atlikušajā spēles laikā, tomēr rezultāts nemainījās. "Partizan" bija labi uzsākuši spēli, tomēr viņiem savu pārsvaru neizdevās izmantot, turklāt puslaika beigās viņi arī nonāca zaudētāju lomā.

Viesiem bija pārsvars arī otrajā puslaikā. "Partizan" varēja atbildēt ar pretuzbrukumiem, taču nekas ļoti bīstams viņiem nesanāca. Bija stūra sitieni un viens soda sitiens no izdevīgas pozīcijas, taču kopumā viņu uzbrukumi bija diezgan bezcerīgi. Jau tuvāk mača beigām Belgradas kluba futbolisti divu minūšu laikā spēja izveidot divus labus momentus, taču vārtsarga Felipes meistarības dēļ rezultāts palika iepriekšējais. Jau kompensācijas laikā izcilu iespēju nerealizēja Petrovičs, no pāris metru attāluma sitot pāri. 0:1, un "Partizan" zaudējusi pēdējās cerības izkļūšanai no grupas.

UEFA Čempionu līga, H grupa

Doņeckas "Shakhtar" – Londonas "Arsenal" 2:1 (2:1) (Īstmonds 29'(s.v), Eduardu 45' – Volkots 10')

Belgradas "Partizan" – "Braga" 0:1 (0:1) (Moisess 36')

VKomandaSUNZVārtiP
1.Arsenal430115:49
2.Shakhtar43017:69
3.Braga42023:96
4.Partizan40041:70

Izmantotie resursi:
Goal.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-03 23:42, pirms 14 gadiem
Vispaar labi speeleeja brazilkas (nez cik vinu tur ir tajaa komandaa?)!
Domaaju satraukumam nav pamata, noturees pirmo vietu!
Theo uztaisiija mazu sprintinu un visu paarejo speeli cakareeju vienu uzbrukumu peec otra!

  -1 [+] [-]

, 2010-11-04 01:28, pirms 14 gadiem
neizsakams prieks par Eduardu!

     [+] [-]

, 2010-11-04 08:29, pirms 14 gadiem
Ukrainas ārzemju "oļračiem"labas šanses.