Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Barselonā sezonas pēdējais El Clásico cēliens

Agris Suveizda

Barselonā sezonas pēdējais El Clásico cēliens
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tiks noskaidrota pirmā UEFA Čempionu līgas fināliste. Divu spēcīgāko Spānijas klubu duelī "Barcelona" savā laukumā uzņems niknāko konkurenti Madrides "Real". Pagājušajā nedēļā visai skandalozā mačā ar 2:0 pārāki bija katalāņi, kuri nu kļuvuši par izteiktiem pāra favorītiem. Cīņas sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Šā gada aprīlis futbola cienītājus patiesi ir lutinājis – 12 dienu laikā tika aizvadīti trīs El Clásico, bet šovakar abas komandas 18 dienu laikā laukumā tiksies jau ceturto reizi. Pirmajās divās spēlēs mikromaču uzvarēja Žozē Mourinju vadītais "Real". Lai arī Los Blancos vairs praktiski vairs nepretendēja uz Spānijas čempionu titulu un izcīnītajam punktam taustāma labuma nebija, pēc neizšķirta savā laukumā (1:1, turklāt izdevās atspēlēties mazākumā) psiholoģiskais pārsvars neapšaubāmi bija madridiešu pusē – "Real" pēc novembrī ciestā pazemojuma Barselonā (0:5) pierādīja, ka var ar Barsu spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu.

Tad neitrālā laukumā Valensijā sekoja uzvara pagarinājumā Karaļa kausa izcīņā (1:0, uzvaras vārti Krištianu Ronaldu kontā), kas tikai nostiprināja pārliecību, ka "Barcelona" ir uzvarama. Tomēr iepriekšējā spēle Čempionu līgas pusfināla ietvaros Madridē jau pagāja "Barcelona" zīmē – pateicoties diviem Lionela Mesi vairākumā gūtiem vārtiem (2:0), Hosepa Gvardiolas vienība spēra platu soli pretī nokļūšanai "Wembley" stadionā, kur 28.maijā norisināsies fināls.

Abu klubu attiecības gan laukumā, gan ārpus tā ar katru spēli kļuva arvien vairāk nokaitētas. Kulminācija pienāca pirms gaidāmās Čempionu līgas cīņas. Vispirms Gvardiola pirmo reizi atļāvās iesaistīties vārdu kaujā ar Mourinju, bet pārtraukumā starp spēles puslaikiem saķērās abas vienības, un "Barcelona" rezerves vārtsargam Hosē Manuelam Pinto tika parādīta sarkanā kartīte. Mača 61.minūtē notika kārtējais negaidītais notikumu pavērsiens – "Real" pussargs Pepe šķietami asi nospēlēja pret Dani Alvesu, taču, kā izrādījās vēlāk, brazīlietis arī prasmīgi notēloja.

Pepe bija spiests pamest laukumu, un izraidīts uz tribīnēm tika arī Mourinju. Pēc spēles beigām Mourinju asi kritizēja tiesneša lēmumu noraidīt Pepi, kā arī vēlreiz atgādināja par to, cik bieži "Barcelona" tiek pie iespējas spēlēt vairākumā. "Gvardiola ir lielisks treneris, taču viņš Čempionu līgā uzvarēja veidā, kas man darītu kaunu – ar skandālu "Stamford Bridge". Šogad, ja viņš uzvarēs, tas būs "Santiago Bernabeu" skandāls," sacīja Mourinju.

Lai arī vairāki video sižeti un foto attēli uzskatāmi parādīja, ka Alvess iespējamā pārkāpuma brīdī ir tēlojis, Pepes sarkanā kartīte netika anulēta. Tāpat UEFA nolēma uzsākt izmeklēšanu par Mourinju pēcspēles komentāriem. Tikmēr Madrides "Real" iesniedza UEFA prasību, lai par nesportisku uzvedību diskvalifikācija tiktu piešķirta Alvesam, Serhio Busketsam un Pedro Rodrigesam (visiem uz diviem mačiem), kā arī Havjeram Maskerāno, Seidū Keitam un Viktoram Valdesam (visiem uz vienu maču). UEFA šo prasību noraidīja.

"Rītdienas spēle UEFA lēmuma dēļ ir atstumta otrajā plānā. UEFA visur sludina cieņu pret citiem un godīgas spēles principus, taču visi redzēja, kas trešdien notika "Bernabeu", un neviens neko nav darījis lietas labā," vakardienas sacīja "Real" trenera asistents Aitors Karanka, kurš preses konferencē ieradās Mourinju vietā. "Šodien galvenais ir tas, ka UEFA pieļāva darbības, kas aprakstīts noteikumos, un atstāja tās nesodītas. "

"Atkal varam redzēt, ka tiek pielietoti dažādi kritēriji. Pirms pāris mēnešiem Mourinju un daži mūsu spēlētāji tika diskvalificēti par kaut ko tādu, kas nav atrodams noteikumos. Taču tas, kas tajos patiešām ir atrodams un ko visi redzēja savām acīm, šodien palika nesodīts," Karanka turpināja. Madrides "Real" savā mājaslapā pat publicēja video, kurā redzama divcīņa starp Busketsu un Marselu, pēc kuras "Barcelona" pussargs brazīliešu aizsargu pagodināja ar vārdiem "Mono, mono" (video, sākot ar 1:55), kas, tulkojot no spāņu valodas, nozīmē "Pērtiķis, pērtiķis".

"Kad iesniedz sūdzības, jūs to darāt, jo ticat, ka tās ir patiesas. Viņi ["Real"] varbūt domā, ka neesam godīgi, taču es domāju pretēji. Es savus spēlētājus pazīstu daudz labāk nekā viņu tieslietu departaments. Šajā klubā mēs saviem cilvēkiem nododam noteiktas vērtības. Madrides treneris [Mourinju] bija šeit četrus gadus un to zina," teica Gvardiola.

Lai iekļūtu Čempionu līgas finālā, Madrides "Real" šovakar būs jāgūst vismaz divi vārti, turklāt jāuzvar ar vismaz divu vārtu pārsvaru. Skaidrs, ka tas ne tuvu nebūs viegls uzdevums. Gvardiolas vadībā "Barcelona" savā laukumā šo trīs sezonu laikā piedzīvojusi tikai sešus zaudējumus, no kuriem tikai viens bijis ar vairāk nekā vienu vārtu pārsvars (šosezon pret "Hercules" – 0:2). Tāpat katalāņi 85 mājas spēļu laikā tikai deviņas reizes ielaiduši vismaz divus vārtus, no šīm cīņām zaudējot piecreiz.

Tomēr "Real" jāatceras arī par savu vārtu drošību. Pat, ja Los Blancos izdosies gūt divus vai vairāk vārtus, noturēt savu cietoksni neieņemtu arī būs visai sarežģīts uzdevums –"Barcelona" Gvardiolas vadībā savā laukumā tikai četros no 85 mačiem nav guvusi vārtus (0:0, 0:0, 0:1, 0:2). Tomēr "Real", lai arī El Clásico Barselonā palikusi sausā pēdējās trīs reizes (0:5, 0:1, 0:2), ir arī kāds patīkams fakts, kuru atcerēties pirms šā vakara – pirms astoņiem gadiem abas komandas Barselonā tikās tieši Čempionu līgas pusfinālā, un "Real" uzvarēja ar 2:0. Jāatzīmē gan, ka toreiz apstākļi bija krietni atšķirīgi, jo tā bija pirmā, nevis otrā spēle.

Aizvadītajā nedēļas nogalē gan "Barcelona", gan "Real" Spānijas čempionātā piedzīvoja negaidītus zaudējumus. Vispirms "Real" savā laukumā ar 2:3 atzina Saragosas "Real" pārākumu, savukārt "Barcelona" izbraukumā ar 1:2 piekāpās "Real Sociedad". Tiesa, ne viena, ne otra komanda nespēlēja optimālajā virknējumā. Šovakar "Barcelona" nevarēs palīdzēt diskvalificētais Pinto un savainotie Gabriels Milito, Maksvels, Adrianu un Bojans Krkičs.

Tomēr Barselonas nometnē sastāva ziņā ir arī patīkamas vēstis. Ierindā atgriezies ne tikai Andress Injesta, bet arī pieredzējušais franču aizsargs Eriks Abidāls, kuram tikai pirms pusotra mēneša atklāja aknu audzēju. Savukārt Madrides "Real" savainojuma dēļ nespēlēs Sami Kedira un Fernando Gago, diskvalificēti ir Pepe un Serhio Ramoss, bet Pedro Leons un Serhio Kanaless tika atstāti ārpus sastāva. Tāpat spēle no tribīnēm būs jāvēro Mourinju.

"Mums būs jāuzbrūk, taču saprāta robežās. Rītdien varēsim parādīt, kas esam kā komanda. Mums ir jādominē tāpat, kā to darījām "Bernabeu". Jābūt gataviem, jo spēle būs ellīgi grūta – gan no sportiskās, gan emocionālās puses. Ātri jākustina bumba, jāliek tai lidot. Zinu, ka 100 tūkstoši līdzjutēju stadionā mums palīdzēs," sacīja Gvardiola.

"Esam zaudējuši divas spēles pēc kārtas, un tas ir smagi. Tomēr mums vēl ir 90 minūtes, lai lauztu cīņas gaitu, un ticu, ka mums būs iespējas to izdarīt," pirms spēles preses konferencē sacīja "Real" uzbrucējs Karims Benzemā, kurš šovakar varētu atkal iziet sākumsastāvā. "Zinām, ka Barselona ir lieliska pretiniece, bet rītvakar mēs uzbruksim, un mans mērķis ir gūt svarīgus vārtus. Protams, pēc pirmā mača atrodamies sarežģītā situācijā, taču varam uzvarēt. Ja labi aizsargāsimies, varam gūt daudz vārtu."

Pāris1.spēle2.spēle
Schalke - Man United0:2 (0:0)4.maijā
Real Madrid - Barcelona0:2 (0:0)3.maijā

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
FCBarcelona.cat
The official website for European football –...

Vai "Real" izdosies atspēlēties un uzvarēt divu spēlu summā?

  • 109

  • 215


1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2011-05-03 16:03, pirms 13 gadiem
BARCELONA!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 16:03, pirms 13 gadiem
Nu tad lai Barsa parada Morinjo,kas ir kas!

  -2 [+] [-]

, 2011-05-03 16:04, pirms 13 gadiem
Pēdējais cēliens un pēdējais pēriens realam un žuzem!

  +3 [+] [-]

, 2011-05-03 16:05, pirms 13 gadiem
Lai kā arī beigtos, vainiigi būs tiesneši 97%
Slēpts komentārs: erred

 +19 [+] [-]

, 2011-05-03 16:07, pirms 13 gadiem
Teorētiski RM ir cerības, bet praktiski pret Barcu pie tam izbraukumā nekādas, tpc par skaistu futbolu, lai jau Barsa uzvar, ir pelnījuši, bet šovakar ta ka pamatīgu el clasico ar daudz vārtiem un bez tiem meiteņu gajieniem uz laukuma, vairāk par Barsu domāts!

Un tiesnesis cerams neizjauks kārtējo spēli!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-03 16:08, pirms 13 gadiem
''Šovakar tiks noskaidrota pirmā UEFA Čempionu līgas 'pusfināliste.''

Autor, šeit maza kļūda/

  +9 [+] [-]

, 2011-05-03 16:08, pirms 13 gadiem
nevis pusfinaliste tiks noskaidrota, bet gan finaliste !

  +3 [+] [-]

, 2011-05-03 16:09, pirms 13 gadiem
pickenroll rakstīja: ''Šovakar tiks noskaidrota pirmā UEFA Čempionu līgas 'pusfināliste.''

Autor, šeit maza kļūda/
maza kluda maigi teikts

 +10 [+] [-]

, 2011-05-03 16:09, pirms 13 gadiem
Nu Realam jaiet uz visu banku, zaudet jau vairs nav ko. Bet kka mac aizdomas, ka atkal bus jaskatas vartisanas teatris abu komandu izpildijuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-03 16:10, pirms 13 gadiem
Barca sāk zaudēt savu skaisto tēlu. Aktieri, rasisti un vēl nezin kas (tiesneši?) ir tas kas tiem palīdz uzvarēt. Nožēlojami

  +6 [+] [-]

, 2011-05-03 16:11, pirms 13 gadiem
Cerams šovakar iztiks bez simulēšanas (īpaši Barsa). Gribās redzēs labu, kārtīgu futbolu 2 lielisku komandu izpildījumā

  +4 [+] [-]

, 2011-05-03 16:17, pirms 13 gadiem
te kautkādi frukti par Real?...tik daudz mīnusu Barsai salika jampampiņņi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-03 16:18, pirms 13 gadiem
3:1 barca uzvar kopvērtējuma.

  +4 [+] [-]

, 2011-05-03 16:23, pirms 13 gadiem
forge rakstīja: 3:1 barca uzvar kopvērtējuma.
7:0

  +4 [+] [-]

, 2011-05-03 16:25, pirms 13 gadiem
Biju Barsas fans, kad tur spēlēja holandiešu plejāde, ar sajūsmu lasu, kā viņi pacēlās no tabulas lejasgala 70o gadu vidū, kad komandu diriģēja Kruifs. Fanoju arī, kad spēlēja Ronaldinho un co, kad paņēma CL pret Arsenal finālā, bet tas, kas notiek tagad... simulēšana vārda visnožēlojamākajā pakāpē.

Nekad neesmu jutis līdzi RM (kaut gan kā izņēmums patika, kā spēlēja Zizu, Rauls, Karloss, Bekhems, Figu (neskatoties uz to, ka aizēga no Barsas) un kompānija) vēl jo vairāk, kad pievienojās C. Ronaldo.

Teikšu tā, šīs abas komandas simulē apmēram vienādi, bet, par cik ir tik liela pietiesāšana no tiesnešiem Barsai, es negribu, lai viņi šogad ņem kausu. Maz ticams, ka RM atspēlēsies, bet ceru, ka finālu paņems MU (ja Schalke tomēr sagādās superbrīnumu, tad S04).

     [+] [-]

, 2011-05-03 16:28, pirms 13 gadiem
users1234 rakstīja: Barca sāk zaudēt savu skaisto tēlu. Aktieri, rasisti un vēl nezin kas (tiesneši?) ir tas kas tiem palīdz uzvarēt. Nožēlojami
Kad tu lieto vārdu "rasisti", es pieņemu, ka tu runā par gadījumu ar Busketsu. Nezinu, kādēļ tu vārdu esi rakstījis daudzskaitlī, jo nav gadījies dzirdēt, ka kāds cits vēl tur būtu apsūdzēts rasismā.

Par pašu atgadījumu - es nekādā gadījumā netaisos attaisnot Busketsu. Ja tā ir taisnība, ka viņš tiešām Marselo ir teicis "mono", tad viņš ir bargi jāsoda, šāda rīcība ir vienkārši pretīga. Bet es tomēr arī negrasos apsūdzēt Busketsu rasismā bez kārtīgiem pierādījumiem, tā ir pārāk nopietna apsūdzība. Tas viens video, kurā ir redzams šis incidents, nav 100% pierādījums viņa vainai. Es, personīgi, pagaidām pieturos pie pilnīgi neitrāla viedokļa.

Madrides Real rīcība gan šajā gadījumā gan ir nedaudz jocīga. No vienas puses, ir pilnīgi saprotami, ka viņi sūdzas par šādu iespējamu gadījumu - rasisms ir ļoti nopietna problēma, ko nedrīkst ignorēt. Bet, tai pat laikā, nereti viņu pašu stadionā viņu fani apsaukājot melnādainus spēlētājus ar rasistiskiem saukļiem. Vispirms vajadzētu savest kārtībā situāciju savās mājās, tad drīkst rādīt ar apsūdzošu pirkstu uz citiem.

Par tiesnešiem... Zzzzzzzzz, par to pat vairs nav ko teikt.

     [+] [-]

, 2011-05-03 16:28, pirms 13 gadiem
atradu arī kādu Latviešu mājas lapu kurā translē šo spēli uzliec.lv, bet vienīgi tur jāreģistrējas un jāuzinstalē sopcast pleieris

  -2 [+] [-]

, 2011-05-03 16:32, pirms 13 gadiem
Par REAL!

  +6 [+] [-]

, 2011-05-03 16:45, pirms 13 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Par REAL!
nereāli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-03 16:46, pirms 13 gadiem
nedomāju ka šovakar redzēsim skaistu futbolu,būs turpinājums ieprekšējam murgam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-05-03 16:53, pirms 13 gadiem
Peedeejaa izraade!
par skaistu aktierspeeli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-03 17:02, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Ir tak video kur skaidri var nolasīt no lūpām, kā Buskets saka "mono mono" Pie tam, ko Tu brauc Real virsū? Abās komandās ir fani kuri ir rasisti tas ir nenoliedzami, bet tomēr šeit runa ir par spēlētāju.
Tu esi profesionālis, kurš spēj lasīt no lūpām? Es neesmu, es neņemos apgalvot, ka tajā video kaut kas ir skaidri redzams. Jā, ir pietiekami daudz cilvēku, kas ir pārliecināti, ka tas ir "mono", bet ir arī atšķirīgi viedokļi. Kā jau rakstīju, ja Buskets to tiešām ir teicis, tad viņš ir bargi jāsoda.

Par Real - es neapgalvoju, ka viņi nedrīkstētu sūdzēties. Bet nedaudz izskatās tā it kā zaglis ir dusmīgs par to, ka kāds cits viņu ir apzadzis.

Lai nu kā - domāju, ka varam vienoties kaut vai par to, ka visa šī padarīšana ir pretīga un tas ir skumji, ka mūsdienās vispār vēl ir jārunā par šādām problēmām.

     [+] [-]

, 2011-05-03 17:11, pirms 13 gadiem
Barcalona zaudes futbola dievs atriepsies par iepriekšējas spēles simulāciju.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 17:12, pirms 13 gadiem
apnicis barselonas garlaicīgais futbols ar 1,6m gariem uzbrucējiem, kas nemaz necinas par bumbu, bet tik saspelējas 1 piespele uz priekshu 10 atpakal.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-03 17:18, pirms 13 gadiem
gribetu ja real, bet laikam nav real
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-05-03 17:36, pirms 13 gadiem
Par skaistu , aizraujosu , vartiem parbagatu futbolu
1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri