Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA nevēlas vietējo sezonu izbeigšanu un draud ar nepielaišanu Eirokausiem

Agris Suveizda

UEFA nevēlas vietējo sezonu izbeigšanu un draud ar nepielaišanu Eirokausiem
UEFA Čempionu līgas uzvarētāja "Liverpool". Foto: Reuters/Scanpix

Vakar Beļģijas futbola augstākā līga kā pirmā Eiropā pieņēma lēmumu rosināt čempionāta priekšlaicīgu izbeigšanu un vietu sadali atbilstoši pašreizējai tabulai, un Beļģijas federācijai par to vajadzētu lemt 15. aprīlī. Dažas stundas vēlāk UEFA kopā ar Eiropas Klubu asociāciju un Eiropas Līgu asociāciju izsūtīja visām Eiropas nacionālajām federācijām, līgām un klubiem vēstuli, stingri iesakot sezonu vēl neizbeigt.

"Esam pārliecināti, ka futbols dažu mēnešu laikā var atsākties – ar nosacījumiem, kādus diktēs valstu valdības, un uzskatām, ka jebkāds lēmums par vietējo sacensību izbeigšanu šajā brīdī ir pāragrs un nepamatots," rakstīts vēstulē, kuru parakstījuši minēto Eiropas organizāciju prezidenti Aleksanders Čeferins, Andrea Anjelli un Lāšs Kristers Ūlsons.

"Tā kā dalību UEFA klubus sacensībās nosaka sportiskie rezultāti pilnas vietējā turnīra sezonas beigās, sezonas priekšlaicīga pabeigšana varētu raisīt šaubas par šāda nosacījuma izpildi. UEFA patur tiesības pilnvarot, kuri klubi pielaižami 2020./21. g. UEFA sacensībām atbilstoši attiecīgo sacensību reglamentam," turpināts paziņojumā, kurā organizācijas aicina izrādīt lojalitāti Eiropas futbolam.

Trešdien UEFA otro reizi pandēmijas laikā rīkoja konferences zvanu ar visām 55 dalībvalstīm, un galvenā tēma bija sacensību kalendārs. Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka stingru lēmumu, scenāriju vai konkrētu rekomendāciju no UEFA puses nebija, lai arī, piemēram, Nīderlandes federācija pārsteidzīgi paziņoja, ka UEFA rudens-pavasara čempionātiem kā beigu termiņu noteikusi 3. augustu.

Tāpat Pukinsks minēja, ka UEFA un FIFA darba grupas joprojām strādā pie dažādiem scenārijiem un virknes juridiska un finansiāla rakstura problēmām, kā transfēru periodu mainīšana, pašreizējo līgumu iespējamā pagarināšana pēc 30. jūnija, arī iespējamas korekcijas Financial Fair Play noteikumos. "Skaidrs ir tas, ka UEFA vēlas, lai šī sezona tiktu pabeigta pirms nākamās sezonas Eirokausiem, taču nezināmā pagaidām ir pārāk daudz," teica Pukinsks.

Izmantotie resursi:
https://www.afp.com/en/news/824/uef...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-03 19:59, pirms 4 gadiem
Jā, jā, dažu mēnešu laikā vīruss pēkšņi izgaisīs, kā to sludina folijcepurīšu nēsātāji.

     [+] [-]

, 2020-04-03 20:23, pirms 4 gadiem
Nebūtu slikts čempionu līgas fināls BATE pret Riga.

     [+] [-]

, 2020-04-03 22:59, pirms 4 gadiem
dumbris rakstīja: Nebūtu slikts čempionu līgas fināls BATE pret Riga.
Kadā sakarā BATE Čempionu līgā? Viņi taču Baltkrievijas līgā neuzvarēja.