Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"United" un PSG tiksies Mančestrā, "Chelsea" un "Sevilla" cīņa par pirmo vietu E grupā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"United" un PSG tiksies Mančestrā, "Chelsea" un "Sevilla" cīņa par pirmo vietu E grupā
Freds, Neimārs un Pols Pogbā. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks aizvadītas noslēdzošās astoņas piektās kārtas spēles. Plkst. 19:55 pēc Latvijas laika H grupā svarīgu maču uzsāks Vācijas "Leipzig", kas viesos tiksies ar Stambulas "Basaksehir". 22:00 pēc Latvijas laika tiks aizvadīti vēl seši dueļi. "Sevilla" un "Chelsea" cīnīsies par pirmo vietu E apakšgrupā. F grupā arī līderu divkauja starp Dortmundes "Borrusia" un Romas "Lazio", bet vakara centrālais mačs norisināsies H grupā – Mančestrā trīs punktus sadalīs vietējā "United" un Parīzes grands PSG.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

E grupas spēlē plkst. 22:00 Londonas "Chelsea" viesos tiksies ar Spānijas "Sevilla". Abas komandas ir nodrošinājušas iekļūšanu Čempionu līgas nākamajā kārtā – abas ir tikušas pie 10 punktiem četrās spēlēs un šajā mačā cīnīsies par pirmo vietu grupā. "Vēlamies uzvarēt apakšgrupā," teica "Chelsea" galvenais treneris Frenks Lampards. ""Sevilla" ir lieliska komanda un tai ir lielisks treneris.". Pirmajā abu komandu tikšanās reizē tika fiksēts neizšķirts 0:0. "Chelsea" uz jautājumu zīmes ir Bena Čilvela dalība mačā, bet "Sevilla" rindās nespēlēs Markoss Akunja, bet Lūks de Jongs šobrīd ir uz jautājumu zīmes, tāpat kā Lukass Okampos. Visu turnīru ietvaros "Chelsea" pēdējo maču zaudējusi 29. septembrī, kad Anglijas kausā piekāpās "Tottenham", bet "Sevilla" tikusi pie piecām uzvarām pēc kārtas un šodien centīsies pagarināt šo sēriju. Grupas otrajā mačā Krievijas "Krasnodar" tiksies ar Francijas "Rennes". Uzvarētāji nodrošinās vietu UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

F grupā šovakar arī līderu divkauja, kurā tiksies Dortmundes "Borrusia" un Romas "Lazio". Dortmunde ar Ērlingu Holannu priekšgalā centīsies revanšēties pēc zaudējuma pirmajā spēlē Romā, kurā kapitulēja ar rezultātu 1:3. Aizvadītajos mačos "Lazio" regulāri bija lieli robi sastāvā, bet šajā mačā pret "Borussia" galvenie līderi būs ierindā. "Lazio" lielākais pārbaudījums būs Hollana apturēšana, kurš šobrīd ir Čempionu līgas rezultatīvākais spēlētājs – piecos mačos norvēģis ticis pie sešiem vārtiem, savukārt "Lazio" rindās labākais ir Čiro Imobile, kuram trīs vārtu guvumi. Abām komandām uzvara ļaus nodrošināt iekļūšanu nākamajā kārtā. Neizšķirta gadījumā "Borussia" nodrošinās vietu nākamajā kārtā, bet "Lazio" viss būs atkarīgs no otra grupas mača rezultāta. Ja "Brugge" zaudēs pret "Zenit", tad "Lazio" šovakar der arī neizšķirts. "Zenit" izbraukumā tiksies ar "Brugge". Uzvara ļautu cerēt uz vietu Eiropas līgā, bet jebkurš cits rezultāts nozīmē, ka "Zenit" Eiropas turnīri pēc Čempionu līgas grupu turnīra būs beigušies.

H grupā, kuru pirms turnīra sākuma nodēvēja par Nāves grupu, šodien tiksies Mančestras "United" un Parīzes PSG. Pirmajā savstarpējā grupas spēlē Parīzē "United" svinēja vēlu uzvaru ar rezultātu 2:1. Šobrīd "United" ir grupas līdere ar deviņiem punktiem, bet PSG seko ar sešiem, savukārt "Leipzig" arī ir tikusi pie sešiem punktiem. "United" uzvaras gadījumā principā nodrošinās pirmo vietu grupā. Ja uzvaru svinēs PSG, tad situācija H grupā pirms noslēdzošās kārtas var palikt pavisam sarežģīta. Protams, ka svarīgi arī tas, kā savā starpā plkst. 19:55 nospēlēs Vācijas "Leipzig" un Stambulas "Basaksehir", jo arī šīs komandas šobrīd cīnās par vietu nākamajā kārtā. Šajā grupā scenāriji ir ļoti dažādi un nedaudz skaidrāks viss paliks pēc šī vakara spēlēm. Zināms, ka PSG palīdzēt nevarēs Juliāns Drakslers, Ikardi un Pablo Sarabia. "United" šobrīd uz jautājuma zīmes ir Antonī Marsiāla, Pola Pogbā, Aleksa Telesa un Dāvida de Heā dalība mačā.

D grupā viss ir skaidrs – tālāk soļo Spānijas "Barcelona" un Turīnas "Juventus". Joprojām nav skaidrs, kura komanda būs grupas uzvarētāja, un ļoti iespējams, ka tas tiks noskaidrots sestajā jeb noslēdzošajā kārtā, kurā abas komandas tiksies savā starpā. "Barcelona" šodien ciemosies Ungārijā pie "Ferencvaros", bet "Juventus" uzņems citu grupas pastarīti Kijevas "Dynamo". Katalonijas klubs spēlēs bez vairākiem līderiem, tai skaitā Lionela Mesi, Kotinju un Marka ter Štēgena. Interesanta cīņa šajā grupā ir par vietu Eiropas līgā. "Dynamo" un "Ferencvaros" visdrīzākais šo ceļazīmi sadalīs nākamajā kārtā, bet uzvara šovakar pret kādu no grandiem ļautu nonākt tuvāk spēlēšanai Eiropas līgā.

Čempionu līga, 5. kārta, 1. decembris

LaiksGrupaSpēle
19:55EKrasnodar - Rennes
HBasaksehir - Leipzig
22:00ESevilla - Chelsea
FDortmund - Lazio
Brugge - Zenit
GJuventus - Dynamo
Ferencvaros - Barcelona
HMan United – PSG

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea43109:110
2.Sevilla43106:310
3.Krasnodar40134:101
4.Rennes40132:71

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia430112:19
2.Lazio42208:48
3.Club Brugge41123:84
4.Zenit40133:81

H grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Manchester United430112:49
2.PSG42025:46
3.RB Leipzig42024:76
4.Istanbul Basaksehir41033:93

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona440013:212
2.Juventus43018:49
3.Kijevas Dynamo40133:101
4.Ferencvaros40135:131

Čempionu līgas rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.E. HolannsBorrusia D6
2.A. MorataJuventus5
A. PleaBorrusia M5
4.M. RešfordsMan. United5
5.M. BerišaSalzburg4
R. LukakuInter4
D.ŽotaLiverpool4