Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Leicester'' tuvojas ČL 1/8 finālam, ''Porto'' no cīņas izslēdz ''Club Brugge''

Krišs Upenieks

''Leicester'' tuvojas ČL 1/8 finālam, ''Porto'' no cīņas izslēdz ''Club Brugge''
Andrē Silva atzīmē gūtos vārtus
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas G grupas ietvaros šovakar ''Leicester'' ceturto spēli pēc kārtas neielaida vārtus un nospēlēja 0:0 viesos ar ''Copenhagen'', tādā veidā vēl vairāk pietuvojoties 1/8 finālam, bet ''Porto'' savā laukumā ar minimālu 1:0 pieveica ''Club Brugge''.

Pirms šīvakara kārtas visai stabilas šķita pagājušās sezonas Anglijas Premjerlīgas brīnuma ''Leicester'' pozīcijas - komanda trīs spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras, pie tam nebija ielaidusi nevienu vārtus, un atradās drošā pirmajā pozīcijā. Pa četriem punktiem bija ''Copenhagen'' un ''Porto'', bet ''Club Brugge'' šovakar bija pēdējā iespēja iesaistīties cīņā par pirmajām divām vietām.

''Copenhagen'' pirmajā puslaikā pret Leicester piederēja pārsvars gan bumbas kontrolē, gan arī momentu ziņā. 12. minūtē pēc laba Ludviga Augstinsona centrējuma ar galvu no nelielas distances pāri vārtiem pārsita Federiko Santanders. Līdz sitienu pozīcijām ''Copenhangen'' arī puslaika turpinājumā tika visai bieži, taču realizācija nebija tā labākā. ''Leicester'' viens moments bija 32. minūtē, kad Džeferijs Šlups uzsita virsū vārtsargam. Pēc pirmā puslaika bezvārtu neizšķirts 0:0.

Otrā puslaika sākumā ''Copenhagen'' joprojām piederēja neliels pārsvars bumbas kontrolē, bet aizsardzības darbības šajā spēlē dominēja, un bīstami momenti neveidojās. Ne to skatāmāko futbolu abas komandas spēlēja arī atlikušajā otrā puslaika daļā, bet 90. minūtē vienīgo sitienu vārtu rāmī izpildīja ''Copenhagen'', taču precīzi spēlēja Kaspers Šmeihels, tādējādi galarezultātā loģisks bezvārtu neizšķirts 0:0, ar ko ''Leicester'' vēl nepietiek, lai jau tagad garantētu iekļūšanu astotdaļfinālā.

''Porto'' spēlē pret Beļģijas ''Club Brugge'' iesāka apņēmīgi un ātri ieguva bumbas kontroli, bet pirmais labais moments padevās viesiem. 26. minūtē Veslijs ierāvās ''Porto'' soda laukumā, izdarīja labu sitienu vārtu stūrī pa zemi, bet teicami sitienu atvairīja Ikers Kasiljass. ''Porto'' tika pie daudzās standartsituācijām, bija centrējumi soda laukumā, bet tur ''Club Brugge'' futbolisti darbojās itin pārliecinoši.

34. minūtē veiksme bija beļģu sabiedrotā - īsi pēc tam, kad Ludovičs Butelle ''Club Brugge'' vienā situācijā no vārtu zaudējuma jau glāba, Alekss Telless šķietami lieliski izpildīja soda sitienu, vārtsargs jau vairs tikai noskatījās, kur bumba lido, bet tā atsitās pret vārtu pārliktni. 37. minūtē pēc stūra sitiena ''Porto'' beidzot atklāja rezultātu - ar galvu tālajā stūrī bumbu ar nelielu rikošeta palīdzību pārvirzīja Andrē Silva, un mājinieki pēc puslaika bija vadībā ar minimālu 1:0.

Skaidrs, ka pie šāda rezultātā ''Club Brugge'' vairs zaudēt nebija ko, jo palikšana bez punktiem lielā mērā nozīmētu arī izstāšanos no cīņas pat par trešo vietu, kas garantē vietu Eiropas līgas ''play-off''. Bija vairāki sitieni no lielāka attālumā, bet tas nekādu rezultātu nedeva. Kvalitatīvāk uzbrukumā spēlēja ''Porto'', un puslaika vidusdaļā divās situācijās atkal glāba tikai vārtsarga meistarība. 74. minūtē gar pašu vārtu stūri sita Telless, kas joprojām saglabāja iespēja viesiem. 85. minūtē pēc Tomasa Pinas sitiena atkal lielisks bija Kasiljass, un ''Porto'' izcīnīja svarīgu uzvaru ar 1:0.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Copenhagen - Leicester0:0 (0:0)-
Porto - Club Brugge1:0 (1:0)Silva 37'

G grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZVAP
1.Leicester City43105:010
2.Porto42114:37
3.Copenhagen41215:25
4.Club Brugge40041:100

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2016-11-02 23:52, pirms 8 gadiem
Nu iztureja tos danus kas sita pa putniniem.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-03 00:06, pirms 8 gadiem
Teoretiski Brugge vel ir shanse uz EL

     [+] [-]

, 2016-11-03 01:47, pirms 8 gadiem
Leičestera izšaus😋

  +1 [+] [-]

, 2016-11-03 02:42, pirms 8 gadiem
Kopenhāgena vēl var portuškus apdzīt!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-03 03:02, pirms 8 gadiem
Pentene_22 rakstīja: Leičestera izšaus😋
kas ir Leičestera?

     [+] [-]

, 2016-11-04 22:21, pirms 8 gadiem
Tava mamma