Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Barcelona" viesosies Doņeckā

C grupa: "Barcelona" viesosies Doņeckā
Lionels Messi atzīmē uzvaras
vārtus pret "Espanyol". Foto: AP

Šovakar Ukrainā 21:45 pēc Latvijas laika Doņeckas "Shakhtar" uzņems Spānijas superklubu "Barcelona" UEFA Čempionu līgas otrās kārtas ietvaros, savukārt cīņa par pirmajiem punktiem norisināsies Lisabonā, kur "Sporting" uzņems "Basel" vienību.

Ogļrači centīsies atgriezties četrus gadus senā pagātnē

Uzvara pār "Barcelona" 2004./05. gada sezonas Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā kārtā tiek uzskatīta par vienu no "Shakhtar" labākajiem panākumiem Eiropas laukumos, un par spīti neveiksmēm Ukrainas čempionātā (viena uzvara deviņās spēlēs), oglraču galvenais treneris Mirča Lučesku uzskata, ka kluba pašreizējie spēlētāji ir spējīgi pārspēt spāņu grandu vēlreiz: "Mēs šo spēli noskatījāmies vēlreiz, tikai, lai parādītu spēlētājiem, ka ir iespējams pieveikt šādu klubu. Tolaik mēs rādījām ļoti labu sniegumu, un šodien mums būs tas jāatkārto."

Ja pirms četriem gadiem "Barcelona" jau bija kvalificējusies izslēgšanas spēlēm, tad šobrīd komandai nekas vēl nav garantēts, un motivācijas turpināt uzvarēto spēļu sēriju (šobrīd tā sasniegusi četru spēļu robežu) kataloniešiem netrūkst. "Laukumā sūtīšu labākos pieejamos spēlētājus, "Shakhtar" noteikti nav komanda, kura aiz bijības atdos trīs punktus," pretinieku spēku novērtē "Barcelona" galvenais treneris Pepe Gvardiola. Jādomā, ka klubā valdošais noskaņojums pēc dramatiskās uzvaras Barselonas derbijā pār "Espanyol" ir visai pozitīvs, grūti gan teikt, cik noderīgs šāds pacēlums izrādīsies rudenīgajā Ukrainā.

Sporting par 5:0 nedomā

Arī "Sporting" un "Basel" savā starpā tikušies visai nesenā pagātnē - pagājušajā sezonā "Sporting", divu spēļu summā uzvarot ar 5:0, izslēdza šveiciešus no cīņas par UEFA kausu jau sešpadsmitdaļfinālā. Lisabonas komandas galvenais treneris Paulo Bento gan vēl nav ierēķinājis trīs punktus turnīra tabulā: "Mums ir jāuzvar, tomēr šī vēl nav tā turnīra stadija, kurā tiek zaudētas visas cerības uz izslēgšanas mačiem. Arī "Basel" ir nepieciešami punkti turnīra tabulā. Nedomāju, ka pagājušās sezonas spēlēm ar "Basel" būs kāda ietekme uz šo dueli."

Vēl neveiksmīgāks grupu turnīra sākums kā "Sporting", kuri viesos piekāpās "Barcelona", sanāca "Basel" vienībai, kura pirmajā kārtā savās mājās pamanījās zaudēt "Shakhtar", tādējādi nopietni iedragājot savas cerības pacīnīties kaut par trešo vietu. Bāzeles kluba galvenais treneris Kristians Gross gan saglabā optimismu: "Pēc neapmierinošā rezultāta pret Doņecku mēs esam pārliecināti, ka komanda reaģēs pareizi. Arī "Sporting" ir nepieciešama uzvara, bet, lai saglabātu cerības kvalificēties izslēgšanas mačiem, šovakar ir jāizcīna trīs punkti. Šovakar mana komanda demonstrēs inteliģentu un drosmīgu futbolu. Varbūt mums nebūs desmit iespējas iesist, bet, iespējams, kādas četras būs, un, cerams, mēs realizēsim pusi."

UEFA Čempionu līga

C grupa

LaiksSpēle
21:45 Shakhtar - Barcelona
21:45 Sporting - Basel

Tabula

VietaKomandaUNZVAP
1. Barcelona 1 0 0 3:1 3
2. Shakhtar 1 0 0 2:1 3
3. Basel 0 0 1 1:2 0
4. Sporting 0 0 1 1:3 0

Izmantotie resursi:
uefa.com