Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

C grupa: "Barcelona" izrauj uzvaru

C grupa: "Barcelona" izrauj uzvaru
Lionels Messi
Foto: AP

Šodien UEFA Čempionu līgā C grupā "Barcelona" izbraukumā mačā pret Doņeckas "Shakhtar" vēl četras minūtes pirms spēles beigām zaudēja ar 0:1, taču galu galā izrāva neticamu uzvaru - 2:1. Abi vārti uz maiņu uznākušā Lionela Messi kontā.

Pusstundu antifutbols, tad iesit "Shakhtar"

Pirmā pusstunda Doņeckā bija neticami garlaicīga - komandas bumbojās un uzbruka ļoti negribīgi. "Shakhtar" (acīmredzot paturot prātā, ka trīs punkti iegūti jau pirmajā kārtā un ka pat viens punkts šodien būtu labs turpinājums iesāktajam) primāro uzmanību veltīja aizsardzībai, taču arī spāņu kluba futbolisti viesu statusā nejutās pārāk droši un uz priekšu nerāvās. Momentu vispār nebija, tik vien kā pāris nelieli konflikti starp spēlētājiem pēc fiziskām divcīņām.

Puslaika izskaņā spēle beidzot atdzīvojās, un tieši "Shakhtar" radīja vārtu gūšanas iespējas. Vispirms 38. minūtē Brandao piespēlēja Adrianu, kurš tālāk pāradresēja bumbu brīvajam Ilsinjo. Ilsinjo no neliela attāluma sita, taču Valdess spēja bumbu atvairīt. Ukrainas komanda turpināja iesākto un pašā puslaika izskaņā atklāja mača rezultātu. Tāla piespēle, Ilsinjo tika galā ar Pujolu (aizsargs krietienā mēģināja izsist bumbu, taču netrāpīja un brazīlietim vairs līdzi netika) un viegli pameta garām bumbu izgājušajam Valdesam - 1:0 "Shakhtar" labā.

Vai tas bija "Fair Play"?

Otrajā puslaikā "Barcelona", protams, kaut kas bija jāmaina, un viesi arī ķērās pie lietas. Jau neilgi pēc mača atsākšanās lieliski soda sitienu izpildīja Dani Alvešs - tika apspēlēta spēlētāju sieniņa, un bumba lidoja pašā vārtu stūrī, taču izcili nospēlēja arī "Shakhtar" vārtsargs Pjatovs, izvelkot šo bumbu. Pēc cerīgā sākuma (Barselonai) turpinājums nesekoja - "Shakhtar" organizēti aizstāvējās un ik pa laikam pat draudēja izveidot kādu prettriecienu. Un tomēr 67. minūtē ukraiņi iedeva pamatīgu plaisu, un "Barcelona" izdevās izvirzīt viens pret vienu ar vārtsargu Eto'o - uzbrucējs dīvainā kārtā zaudēja līdzsvaru un izpildīja samocītu sitienu, pēc kura bumba lidoja secen vārtiem... Līdz nākamajam "Barcelona" momentam atkal bija jāgaida ilgi, līdz 82. minūtē ar individuālu meistarību uzspīdēja uz maiņu uznākušais Krkičs - pēc viņa sitiena bumba trāpīja pa vārtu tīklu no ārpuses.

Un tomēr neizšķirtu "Barcelona" panāca... visai neviennozīmīgā veidā. Protams, "Shakhtar" visādiem veidiem vilcināja laiku, un kārtējais tāds mēģinājums bija 89. minūtē, kad kāds no ukraiņiem gulēja uz zāliena, un "Shakhtar" bumbu tīšām izsita ārpus laukuma. Mājinieki gaidīja, ka "Barcelona", sekojot "Fair Play" nerakstītajiem likumiem, atdos bumbu un pat atslāba, taču Krkičs turpināja spēli, sita gar vārtiem, un "Shakhtar" vārtsargs Pjatovs nespēja noķert vieglu bumbu - šī rupjā kļūda un arī viesu neviennozīmīgā rīcība maksāja "Shakhtar" vārtus un tuvu esošo uzvaru, jo blakus esošais Messi ieripināja bumbu jau tukšos vārtos - 1:1. "Shakhtar" spēlētāji dusmīgi pārmeta "Barcelona" tās rīcību, taču vairāk par dzelteno kartīti neko nepanāca.

Messi neticami izrauj uzvaru "Barcelona"

Savukārt jau kompensācijas laikā Messi saņēma piespēli soda laukumā un skaisti pārmeta bumbu Pjatovam. Negaidīta mača izskaņa - 2:1 "Barcelona" uzvara. Uz maiņu uznākušais Messi iesita abus viesu vārtus.

"Sporting" pirmā uzvara

"Sporting" pēc zaudējuma Barselonā (1:2), šodien izcīnīja pirmo uzvaru, savā laukumā apspēlējot acīmredzamo grupas pastarīti "Basel" - 2:0. Šveicieši pirmo puslaiku Lisabonā gan noturēja (0:0), tomēr 55. minūtē Leandro Romaņjoli atklāja rezultātu, bet 86. minūtē Derlei panāca arī 2:0 "Sporting" labā.

Portugāļi noteikti sparīgi cīnīsies par vietu astotdaļfinālā un visticamāk viņu tiešie konkurenti būs "Shakhtar". Diez vai kāds apšauba (jā, jau tagad) "Barcelona" vietu astotdaļfinālā un "Basel" palikšanu ārpus "play-off".

UEFA Čempionu līga, C grupa

2. kārta, 1. oktobris
Shakhtar - Barcelona 1:2 (1:0) (Ilsinjo 45' - Messi 87', 90')
Sporting - Basel 2:0 (0:0) Romaņjoli 55', Derlei 86')

C grupas tabula:

VKomandaSUNZVAP
1. Barcelona 2 2 0 0 5:2 6
2. Shakhtar 2 1 0 1 3:3 3
3. Sporting 2 1 0 1 3:3 3
4. Basel 2 0 0 2 1:4 0

LNK Sporta parks. Foto: FK RFS
26

RFS Čempionu līgas kvalifikācijas mājas spēli pret ''Larne'' aizvadīs ''LNK Sporta parkā''

Latvijas čempione futbolā RFS pavēstījusi, ka UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas mājas spēli aizvadīs savās mājās – ''LNK Sporta parkā''.
Vroclavas "Śląsk" kluba līdzjutēji. Foto: WKS Śląsk Wrocław
21

"Riga" būs smags pārbaudījums Vroclavā, "Liepājas" pāra uzvarētājai ielozē "Gent"

Šodien UEFA mītnē Šveices pilsētā Nionā tika izlozēti arī Eiropas līgas un Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pāri. "Riga" mērosies spēkiem ar Polijas vicečempioni Vroclavas "Śląsk", savukārt gadījumā, ja "Liepāja" un "Auda" pieveiks Fēru Salu vienības, tām pretī stāsies attiecīgi Beļģijas "Gent" un Ziemeļīrijas "Cliftonville".
Mirklis pirms "Bodø"/"Glimt" un "Roma" kaujas Eiropas Konferences līgas ceturtdaļfinālā 2022. gadā. Foto: UEFA
4

Uzvaras pār ziemeļīriem gadījumā RFS ceļos pie Mourinju tracinājušā kluba

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas izlozē RFS un Ziemeļīrijas "Larne" pāra uzvarētājai ielozēta Norvēģijas spēcīgākā vienība "Bodø"/"Glimt".