Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Jaunzems: "Tie džeki fiziski nejaudāja mums tikt līdzi"

Emils Ozerinskis

Jaunzems: "Tie džeki fiziski nejaudāja mums tikt līdzi"
Alvis Jaunzems. Foto: Jānis Līgats

Latvijas čempionvienība "Valmiera" otrdien pārvarēja UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu, divu spēļu summā ar 10:0 sasitot Sanmarino komandu "Tre Penne". Kompensācijas laikā vārtus guvušais Alvis Jaunzems uz karstām oglēm, uzreiz pēc laukuma atstāšanas, sniedza savu komentāru portālam Sportacentrs.com.

Valmierā jau astoto sezonu spēlējošais staicelietis Alvis Jaunzems piedalījies visās deviņās kluba Eirokausu spēlēs. Vēsturisko panākumu - kārtas pārvarēšanu, labās malas aizsargs nosvinēja ar saviem pirmajiem vārtiem uz Eirokausu skatuves.

"Laikam pieliku spēlei tādu treknu punktu. Trāpījās labs, tuvs soda sitiens. Daudz šogad tādus nebiju sitis, bet prieks, ka beidzot iesitu arī no soda sitiena," prieku neslēpa 24 gadus vecais Latvijas izlases futbolists.

"Mēs labi iesākām spēli. Pirmās 15 minūtes bija ļoti izšķirošas. Ātri guvām četrus vārtus. Loģiski, ka pēc tam mazliet nosēdāmies. Tomēr uzskatu, ka pārliecinoši kontrolējām spēles gaitu un varējām gūt vēl vairāk vārtu. Prieks par šīs dienas septiņiem vārtu guvumiem," atzīmēja Jaunzems.

Lai gan vidzemnieku pārsvars bija nospiedoš, tomēr Jaunzems 16. spēles minūtē veica kritisku izklupienu, kas ļāva nosargāt Karlosa Olsesa cietoksni neieņemtu: "Pretinieki, protams, atbraukuši tālu ceļu uz Valmieru un gribēja nospēlēt pēc iespējas labāk. Kaut vai gūt goda vārtus šajās divās spēlēs. Viņi cīnījās līdz galam un bija aktīvi uzbrukumā, skrēja aiz muguras. Brīžiem viņi pat radīja kaut kādas problēmas. Nevainīgā situācijā iekritām pie auta izspēles un pretinieks nonāca līdz sitiena pozīcijai. Paspēju to nobloķēt. Varēju arī nepaspēt, tad, iespējams, būtu ielaiduši un sabojājuši smuko rezultātu."

"Mēs bijām labāki un mums tas bija jāpierāda laukumā. Kad paņēmām bumbu savā kontrolē, ja to zaudējām, ātri nopresingojām un dabūjām bumbu atpakaļ. Tie džeki fiziski vairs īsti nejaudāja mums tikt līdzi. Tad, kad atdevām viņiem bumbu, varēja redzēt, ka viņi ir pieredzējuši, var pieturēt bumbu un veikt izspēles. Domāju, ka pirmajā spēlē mums vajadzēja iegūt lielāku pārsvaru," norādīja ilggadējais "Valmieras" futbolists.

Jautāts vai pēc dušām "Valmieras" spēlētāji meklēs "Partizani" un "Atletic Escaldes" spēles pārraides linkus, Jaunzems noteica: "Domāju, ka tagad nav spēlētāju uzdevums meklēt spēli un analizēt. Varbūt, kāds intereses pēc paskatīsies. Pēc tam, kad uzzināsim pretinieku, tad veidosim savu analīzi un gatavosimies."