Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Šabala debijas reizē nospēlēja cienīgi"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pahars: "Šabala debijas reizē nospēlēja cienīgi"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Rīgas „Skonto” galvenais treneris Marians Pahars pēc Triobet Baltijas līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles ar Paņevēžas „Ekranas” (1:1) atzina, ka ir apmierināts ar savas komandas sniegumu, lai gan „klibojusi” momentu realizācija.

„Protams, nepatīkami, ka neizdevās uzvarēt. Puišiem pēc spēles pateicu, ka biju apmierināts ar to, ko redzēju spēles beigās – ar labiem centrējumiem un sitieniem jāspēlē visu spēli. Mums tas labā līmenī izdevās tikai pašās beigās. Parādījām raksturu spēlē, kurā ielaidām nevajadzīgus vārtus. Labi, ka pēc tam izdevās atrast spēku atspēlēties. Mums vajadzēja gūt vēl vismaz divus vārtus. Puiši pelnījuši uzslavas,” spēli īsumā komentēja rīdzinieku treneris Marians Pahars.

„Skonto” treneris uzsver, ka viņa padotajiem ir lietas, pie kurām jāpiestrādā cītīgāk: „Pirmkārt, vārtu momentu realizācija. Otrkārt, standartsituācijas pie mūsu vārtiem. Turpinām laist iekšā standartsituāciju izspēlē. Šī problēma mums bija arī pagājušajā sezonā un pagaidām nevaram tikt no tās vaļā. Strādājam, ir arī uzlabojumi, taču nepietiekami. Arī pašiem netrūkst iespēju standartsituācijās. Šodien vienus vārtus tādā veidā guvām, taču bija jābūt vairāk.”

„Ar „Ekranas” mums vienmēr ir ļoti aizraujošas un grūtas spēles, kurās ir daudz vārtu gūšanas momentu un arī vārtu. Šodien bija mazāk, taču arī netrūka. Iespējams, tas bija tāpēc, ka pretinieks nebija „svaigs” – viņiem čempionātā nospēlētas jau vairākas kārtas, bez tam nogurums radies no brauciena uz šejieni. Mērķtiecīgi šai spēlei negatavojāmies, jo primārais šobrīd ir būt gataviem Latvijas čempionātam, tāpēc varu būt priecīgs par laukumā redzēto,” piebilda Pahars.

Pahars nepiekrita apgalvojumam, ka vienīgos vārtus mums „atveda” Deniss Kačanovs: „Nē, viņš nav viens vainīgs. Tur bija vairāku notikumu ķēde. Nevaru vienu vainīgo izcelt, jo kļūdījās visa komanda. Rīt paskatīsimies video un izanalizēsim situāciju. Mūsu komandā ir tā, ka kļūdas ir visas komandas kļūdas, nevis kāda individuāla spēlētāja neveiksme, tāpēc arī nekad nevainojamam ielaistajos vārtos vienu pašu futbolistu. Uzskatu, ka tas nav pareizi.”

Treneris norādīja, ka arī Baltijas līga viņa komandai ir svarīga: „Jebkurš turnīrs ir svarīgs. Tikai spēlēs pret stiprām komandām, čempioniem aug mūsu futbolisti. Šodien pie spēlēšanas tika vairāki jaunie, kuriem tā bija lieliska pieredze, kādu Latvijas čempionātā ne vienmēr var gūt. Šodien laukumā pirmo reizi šāda līmeņa spēlē tika Valērijs Šabala, kurš sev atvēlētājā laikā nospēlēja cienīgi un kopējo ainu nesabojāja, lai gan, protams, bija uztraucies.”

Spēles pirmajā puslaikā kājas savainojumu guva pussargs Ruslans Mingazovs, kurš mača pirmo pusi nospēlēja, taču pēc pārtraukuma laukumā vairs neatgriezās laukumā. Pahars atklāja, ka viņam sasitums ir nopietns, tāpēc, visticamāk, kādu laiku nāksies izlaist. Atgriezties vēl nav gatavs arī uzbrucējs Natans Žuniors, savukārt Kaspars Dubra Sportacentrs.com atklāja, ka pēc nedēļas vai divām viņu jau varētu redzēt laukumā – pagaidām nav vēlmes tikko izārstēto kāju mocīt uz mākslīgajiem segumiem.

Atbildes mačs pret „Ekranas” notiks 20. aprīlī Paņevēžā.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 09:43, pirms 13 gadiem
Skonto defence and GK are totally awful. If they will play like this , they have no chance in next game against Lithuanian champs.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-06 16:44, pirms 13 gadiem
Paharam vajadzēja sākt trenera karjeru ar - jauniešu komandām, labs spēlētājs, vēl nenozīmē, ka - normāls un labs treneris, pagaidām, tā, tikai pabiras.

     [+] [-]

, 2011-04-06 19:32, pirms 13 gadiem
Ja uzlabosies realizācija, Ekranas atbildes spēlē nav cerību, jo arī šajā mačā Skonto kontrolēja spēles gaitu, tikai neprata izmantot momentus. Ceru un domāju, ka Skonto izsitīs leišus un tiks tālāk.