Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Rumānijas čempionātā aizvadītas jau 12 kārtas

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Rumānijas čempionātā aizvadītas jau 12 kārtas
"Dinamo" futbolisti
Foto: www.dinamomania.ro

Jau sestdien Rumānijas futbola čempionātā tiks aizvadītas visas deviņas 13. kārtas spēles, tādēļ piedāvājam nelielu ieskatu jau aizvadītajās 12 kārtās. Savus komentārus par čempionātu portālam eSports.lv sniedza arī Deniss Romanovs, kurš pārstāv Bukarestes "Dinamo".

Rumānijas šī gada čempionāts iesācies ļoti negaidīti, jo vairākas vadošās komandas spēlē ļoti vārgi, ļaujot vadošajās pozīcijās izvirzīties komandām, kurām pirms sezonas augstas vietas netika paredzētas. Lai labāk izprastu situāciju Rumānijas čempionātā, portāls eSports.lv sazinājās ar Bukarestes "Dinamo" spēlējošo Latvijas izlases vārtsargu Denisu Romanovu.

Veiksminieki

Ļoti veiksmīgi čempionātu uzsākusi Denisa Romanova pārstāvētā Bukarestes "Dinamo", kas 12 spēlēs izcīnījusi 28 punktus, ieņemot pirmo vietu. "Dinamo" veiksmīgais sniegums nav nekāds pārsteigums, jo šī komanda pirms katras sezonas tiek pieskaitīta pie favorītēm, tādēļ komandas pirmā vieta ir diezgan loģiska. Lieli nopelni komandas lieliskajā sniegumā ir tās uzbrucējam Florinam Bratu, kurš ir visa čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Viņa kontā septiņi no komandas 19 gūtajiem vārtiem šajā sezonā. "Dinamo" šosezon zaudējusi tikai divas reizes, pie tam abas reizes ļoti respektējamām komandām – "Cluj" un "Rapid".

Denisam Romanovam diemžēl nav izdevies pārliecināt komanas treneru korpusu par savu lietderību komandai, jo šosezon viņš ne reizi nav bijis pat komandas pieteikumā. Visās 12 spēlēs vārtos stājies Rumānijas izlases pamatvārtsargs Bogdans Lobonts.

Portāls eSports.lv sazinājās ar "Dinamo" vārtsargu Denisu Romanovu, kurš mazliet sīkāk pastāstīja par to, kas notiek viņa pārstāvētajā komandā: "Komandai vienmēr ir uzdevums uzvarēt gan čempionātā, gan kausa izcīņā. Vienu no šīs sezonas uzdevumiem mums neizdevās izpildīt, jo neizdevās iekļūt UEFA kausa izcīņas grupu turnīrā. Līdz pirmā apļa beigām palikušas piecas kārtas, pie tam tajās mums vajadzēs spēlēt pret ļoti spēcīgām komandām, tādēļ tieši pēc šīm spēlēm varēs redzēt to, kura komanda ir stiprākā čempionātā."

Par pārsteigumu parūpējušies "Unirea" un "Timisoara" klubu futbolisti, jo tieši viņi ieņem nākamās divas vietas aiz "Dinamo". Abas komandas regulāri cīnās par iekļūšanu eirokausos, bet vieta labāko trijniekā abām komandām būtu izcils sasniegums. Starp citu, "Unirea" komandas pamatvārtsargs ir lietuvietis Ģiedrs Arlausks, kurš demonstrē lielisku sniegumu. Viegli gan "Unirea" komandai atlikušajās pirmā apļa spēlēs neklāsies, jo pretī stāsies gandrīz visas vadošās Rumānijas komandas – "Steaua", "Dinamo", "Cluj" un citas.

Mazliet pateicīgāks izskatās "Timisoara" kluba spēļu kalendārs, taču arī viņiem neklāsies viegli, jo vajadzēs spēlēt gan ar "Steaua", gan "Dinamo". Jāatzīmē, ka "Timisoara" futbolisti atrastos pirmajā vietā, ja viņi šo sezonu nebūtu uzsākuši ar -6 par pārkāpumiem iepriekš.

Par milzīgu pārsteigumu būtu jāuzskata arī "Pitesti" kluba sniegums, jo šai komandai pirms sezonas paredzēja izkrišanu no 1. līgas, taču komanda šobrīd tikai par diviem punktiem atpaliek no trešās vietas, ieņemot piekto pozīciju.

Neveiksminieki

Neveiksminieku sarakstā atrodams krietni plašāks klubu saraksts, jo sezonu neveiksmīgi sākuši daudzi Rumānijas slavenie klubi. Labāko trijniekā nav tādu klubu kā "Steaua", "Rapid", "Cluj", kā arī "Vaslui".

Bukarestes "Steaua" ieņemtā ceturtā vieta nav tas sliktākais rezultāts, bet visvairāk komandu varētu uztraukt sešu punktu deficīts attiecībā pret čempionāta līdervienību "Dinamo". "Steaua" īpaši neveiksmīgi aizvadīja pēdējās spēles, jo tai nav izdevies uzvarēt jau četras spēles pēc kārtas, tādēļ komanda turpina slīdēt arvien zemāk turnīra tabulā.

Pagalam neizteiksmīgu sniegumu demonstrē pagājušā gada čempionvienība "Cluj", kas salīdzinoši neslikti spēlē Čempionu līgā. Šobrīd komanda atrodas tikai septītajā vietā, pie tam demonstrē ļoti bālu sniegumu. No pēdējām desmit spēlēm tikai trijās izcīnīta uzvara, tādēļ atpalikums no "Dinamo" jau ir veseli deviņi punkti.

Deviņus punktus no "Dinamo" atpaliek arī "Rapid", taču šī Bukarestes kluba sniegums pēdējā laikā tikai turpina pasliktināties. Komanda izcīnīja uzvaras pirmajās trijās čempionāta spēlēs, bet tad cieta vienu zaudējumu pēc otra. Pēdējās divās kārtās izdevās uzvarēt divas čempionāta pastarītes, bet vai komanda ir patiešām atguvusies uzzināsim tikai vēlāk, jo arī sestdien "Rapid" spēlēs pret lejasgalu komandu – "Gloria Buzau".

Savs skaidrojums par "Rapid" neveiksmēm bija arī Latvijas izlases vārtsargam Denisam Romanovam: "Neilgi pirms sezonas sākuma par kluba īpašnieku kļuva viens arābu uzņēmējs, kurš uzreiz ieguldīja klubā ap septiņiem – astoņiem miljoniem eiro. Klubs parakstīja līgumu ar jaunu treneri, kuram radās konflikts (nespēja vienoties par līguma nosacījumiem) ar komandas pamatvārtsargu Komanu, kurš ir Rumānijas izlases otrais vārtsargs, tādēļ šis vārtsargs tika nosūtīts pie dublieriem. Komanda par diviem miljoniem iegādājās citu vārtsargu, kurš katrā spēlē ielaida pa diviem, trim vārtiem, tādēļ tagad komandas vārtus sargā trešais vārtsargs. Taču ne jau tikai vārtsargi ir vainīgi, jo komanda ar jauno treneri sāka spēlēt ļoti slikti, tagad "Rapid" ir noslēgusi līgumu ar jaunu treneri. Pats interesantākais ir tas, ka šis arābu uzņēmējs oficiālu līgumu par kluba akciju iegādi nebija parakstījis, tādēļ tagad pieprasa atpakaļ visu ieguldīto naudu! Jau divus mēnešus spēlētāji nav saņēmuši algu, pat kādu laiku viņi netika baroti… Pilnīgs bardaks tur tagad."

Pēc uzvarām piecās no pirmajām sešām spēlēm, galīgi bezspēcīgi sākusi izskatīties "Liepājas metalurga" pāridarītāja UEFA kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā - "Vaslui". Komanda pēdējās sešās kārtās ieguvusi tikai vienu (!!) punktu, tādēļ no otrās vietas pēc sestās kārtas jau atkritusi uz 11. vietu.

"Domāju, ka "Vaslui" sliktais sniegums ir skaidrojams ar to, ka komandas prezidents regulāri maina trenerus komandā. Līdz tam komandu vadīja Dorinels Munteanu, kurš tagad ir "Cluj" galvenais treneris, kura vadībā komanda spēlēja ļoti labi, taču tad prezidentam radās aizdomas, ka Munteanu vadībā komanda esot tīši zaudējusi vienā no čempionāta spēlēm, tādēļ viņu uzreiz atlaida. Tagad komandas rezultāti ar katru spēli pasliktinās, komandu ir atstājuši vairāki labi spēlētāji. Komandas prezidents pat atļāvās presē atklāti apvainot savus futbolistus, taču arī tas neko nav mainījis, un komanda turpina spēlēt neveiksmīgi," "Vaslui" neveiksmes skaidroja Deniss Romanovs.

13. kārtas spēles

Vissaistošākā spēle sestdien solās būt divu Rumānijas grandu "Dinamo" un "Steaua" savstarpējā spēkošanās. Ja "Dinamo" izdosies uzvarēt, tad tā pārsvars pār "Steaua" sasniegs jau deviņus punktus, kas varētu būt vērā ņemams pieteikums uz čempionu titulu. Interesanta varētu būt arī "Cluj" un "Unirea" savstarpējā spēle.

Izspēles sistēma

91. Rumānijas "Liga I Frutti Fresh" jeb vienkārši valsts nacionālais čempionāts šosezon nesolās būt citādāks nekā iepriekšējie turnīri izspēles ziņā. Čempionātā piedalīsies 18 valsts spēcīgākās komandas, lai divu apļu turnīrā, katrai izspēlējot ar katru komandu vienu spēli mājās un vienu - viesos, noteiktu čempioni. Līgas sacensības notiek pēc rudens - pavasaris sistēmas, tiesa gan, pa ziemu tradicionāli ir visai ilgs pārtraukums. Pirmais aplis, kā paredzēts, noslēgsies 29. novembrī, taču otrais, kura kalendārs vēl nav sastādīts, parasti uzsākas vien marta sākumā, dodot komandām ilgu laiku papildināt sastāvus un aizlāpīt robus sastāvos.

Rumānijas futbola čempionāta tabula pēc 12 kārtām

VietaKomandaSpēlesPunkti
1. Dinamo Bucureşti 12 28
2. AFC Unirea Urziceni 12 27
3. FC Timişoara 12 23
4. Steaua 12 22
5. Pitesti 12 21
6. Univ Craiova 12 21
7. CFR Cluj 12 19
8. FC Rapid Bucureşti 12 19
9. Oţelul 12 18
10. Brasov 12 18
11. SC Vaslui 12 16
12. Pandurii 12 14
13. Farul 12 11
14. Gaz Metan 12 11
15. Poli Iaşi 12 11
16. Gloria Bistriţa12 8
17. Otopeni12 8
18. Gloria Buzău 12 2

Izmantotie resursi:
uefa.com
liga1.ro

  -2 [+] [-]

, 2008-10-31 14:49, pirms 16 gadiem
Rapid varbut vel sanjemsies...

  +4 [+] [-]

, 2008-10-31 14:52, pirms 16 gadiem
Romanov.. mekle citu klubu.. jau 3gadu seedi uz solinja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-31 14:55, pirms 16 gadiem
ervains91 rakstīja: Romanov.. mekle citu klubu.. jau 3gadu seedi uz solinja
acīmredzot, pats baigi neraujas nekur citur,ja tik ilgi ir gatavs sēdēt!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-31 15:59, pirms 16 gadiem
Nu Clujs te nerada taadus briinumus kaa ČL

  +2 [+] [-]

, 2008-10-31 16:40, pirms 16 gadiem
Njā... Ja jau Lobonts vārtos, tad tur izredzes mazas. Varbūt tomēr kādu citu klubu pameklēt...

  +1 [+] [-]

, 2008-10-31 20:45, pirms 16 gadiem
puslaiks rakstīja: acīmredzot, pats baigi neraujas nekur citur,ja tik ilgi ir gatavs sēdēt!
tur laikam peec dziives liimenja izdevumi ir mazaki un futbola liimenis augsts...
peec pazinju nostastiem, kuri tur ir bijushi vairakas reizes ... Bukareste veel joprojam uz ielam var redzeet Zirgus ar ratiem

  +1 [+] [-]

, 2008-10-31 20:47, pirms 16 gadiem
starpcitu Bulgari un Rumanji paldies saka gluzhi ka franchi "mersi"

     [+] [-]

, 2008-10-31 21:45, pirms 16 gadiem
latgaliits rakstīja: tur laikam peec dziives liimenja izdevumi ir mazaki un futbola liimenis augsts...
peec pazinju nostastiem, kuri tur ir bijushi vairakas reizes ... Bukareste veel joprojam uz ielam var redzeet Zirgus ar ratiem
Tā tas varētu būt tajā rajonā. Vēl Moldovu jāpiemet.