Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Varšavas "Polonia" nesaņem Ekstraklases licenci un spēlēs 3. vai 4. līgā

Rolands Eliņš

Varšavas "Polonia" nesaņem Ekstraklases licenci un spēlēs 3. vai 4. līgā
"Polonia" futbolisti sagatavojas spēlei
Foto:Ksppolonia.pl

Polijas futbola asociācija (PZPN) paziņojusi, ka Varšavas „Polonia” iesniegtā apelācija par licences nesaņemšanu noraidīta, kas nozīmē, ka „Polonia” nevarēs piedalīties ne Ekstraklasē, ne Eiropas kausos. Lēmumu pieņēmusi Polijas Futbola klubu licencēšanas komisija, pamatojoties uz kluba slikto finansiālo situāciju un saistību nepildīšanu.

Varšavas „Polonia” bija vienīgais Polijas klubs, kurš 15. maijā nesaņēma darbības licenci no Futbola klubu licencēšanas komisijas, un nu PZPN paziņojusi par „Polonia” iesniegtās apelācijas noraidīšanu. Līdz ar to Varšavas klubs nav saņēmis tiesības piedalīties nākamajā Ekstraklases sezonā, kā arī nespēlēs Eiropas kausos.

Šobrīd „Polonia” atrodas piektajā vietā Ekstraklasē, un klubam paredzēts sezonā aizvadīt vēl divas spēles, taču tas nemaina faktu, ka sezonas beigās „Polonia” PZPN lēmuma dēļ nokļūs pēdējā vietā līgā un tiks no tās izslēgta. Pēc tam „Polonia” varēs turpināt spēlēt tikai trešajā vai pat ceturtajā Polijas līgā.

Futbola klubu licencēšanas komisijas lēmumā teikts, ka „Polonia” licence nav apstiprināta „nenokārtotu nodokļu maksājumu, neizmaksātu spēlētāju algu, nepildītu saistību ar drošības dienestiem un citu iemeslu dēļ.”

Kluba līdzjutēji gan vakar triju stundu laikā savākuši nepieciešamo summu (13 000 zlotu, apmēram 2200 latu), lai apmaksātu apsardzes firmas pakalpojumus ceturtdienas mačam ar Glivices „Piast”, kurš notiks, neraugoties uz grautiņu draudiem. Tikmēr kluba īpašnieks Ireneušs Kruls, kurš ar savu neveiksmīgo saimniekošanu lielā mērā atbildīgs par „Polonia” novešanu šādā situācijā, atvainojies līdzjutējiem un nolīdzis papildus personisko apsardzi.

Kluba īpašnieks gan apsolījis censties panākt licences iegūšanu vismaz dalībai 1. līgā, kas varētu palīdzēt atrast jaunu sponsoru, taču šis solījums tikai parāda viņa kā biznesmeņa (ne)kompetenci, jo šās licences iegūšanai nepieciešams izpildīt visas tās prasības, kuras „Polonia” nespēja izpildīt šobrīd. Vienīgie reālie varianti ir kluba dalība Polijas 4.līgā, vai arī jauna kluba izveide uz „Polonia” bāzes, kas varētu piedalīties jau 3. līgā.

Kruls pārņēma Varšava slavenākā kluba vadību pagājušā gada vasarā, taču pavisam drīz izrādījās, ka viņš ir finansiāli neuzticams, bieži nenokārtojot savas saistības. Presē arī izskanēja ziņas par krāpnieciskām darbībām.

Izmantotie resursi:
Polonia bez licencji, Śląsk może grać w...
Polonia Warszawa. III, IV, a moæe I liga? Gdzie...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 15:33, pirms 11 gadiem
Vot kā bessī šie dižie biznesmeņi, ka gada laikā var nojāt vēstures bagātu klubu līdz bankrotam un izslēgšanai no augstākās līgas..

tādi darboņi ir jālikvidē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 16:05, pirms 11 gadiem
Fk Rīga, olē, olē, olē, olē, olē, olē, olē, olē,olē.
Vēljoprojām, kaut arī tik daudz gadi jau pagājušu, sāp sirds par Villeruša &co nogremdēto klubu.
Te ir kaut kas līdzīgs.