Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" viegli sasniedz Baltijas līgas finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Ventspils" viegli sasniedz Baltijas līgas finālu
Jevgēņiju Kosmačovu Sergejs Podpalijs laukumā sūtīja 2. puslaikā
Foto: FK "Ventspils"

Par Triobet Baltijas līgas pirmo finālistu kļuvusi pagājušās sezonas čempione „Ventspils”, kas „Šauliai” komandu ar 2:0 pieveica gan viesos, gan savā laukumā, divu maču summā svinot graujošu uzvaru ar 4:0. Šodien pa vieniem vārtiem guva Vladimirs Mukins un Oļegs Žatkins.

Latvijas čempionāta līdervienība pirmajā mačā Šaulos lietuviešus apspēlēja ar „sausu” 2:0, sperot platu soli finālam. Ņemot vērā pirmajā spēlē iegūto handikapu, „Ventspils” šodien atļāvās spēlēt ar vājinātu sastāvu. Lietuvieši uz Ventspili bija atraukuši 15 spēlētāju sastāvā.

Mača pirmais puslaiks aizritēja garlaicīgā spēlē bez vārtu momentiem. Cīņa pārsvarā noritēja laukuma vidusdaļā, sitienu pa vārtiem bija maz. Šauļu vienība puslaika izskaņā prata ieraidīt bumbu mājinieku vārtos, taču vārtu guvums netika atzīts pārliecinošas aizmugures dēļ.

Otrajā puslaikā „Ventspils” nospēlēja daudz aktīvāk un 55. minūtē izvirzījās vadībā. Pēc Oļega Žatkina piespēles ar sitienu vārtu augšējā stūrī izcēlās Vladmirs Mukins. Arī pēc gūtajiem vārtiem pārsvars bija mājiniekiem, kuri 81. minūtē dubultoja pārsvaru. „Ventspils” masveidīgi uzbruka, viens pret vienu izgājienu neizmantoja Federiko Martiness, bet bumbu pēc vairākiem rikošetiem vārtos iestūma Žatkins – 2:0.

Šauļu komanda otrajā puslaikā vienreiz trāpīja pa vārtu pārliktni, vienā epizodē teicami „Ventspils” vārtos nospēlēja Valentīns Raļkevičs, atvairot tālsitienu. Kopumā viesi mājinieku uzvaru ne mirkli neprata apdraudēt, un „Ventspils” arī savā laukumā uzvarēja ar 2:0, divu maču summā triumfējot ar 4:0.

Rītvakar Liepājā tiks noskaidrota otra fināliste. „Metalurgs” uzņems „Skonto”. Pirmajā spēlē ar 5:0 uzvarēja rīdzinieki.

Triobet Baltijas līgas pusfināls

Ventspils – Šiauliai 2:0 (0:0)
Vārti: Mukins 55', Žatkins 81'
Brīdinājumi: Mukins 14', Žatkins 81' - Veževičs 82'
Ventspils: Raļkevičs, Barinovs, Svarups (Martiness 64'), Tukura, Žatkins, Vērdiņš, Šibamura, R. Bespalovs, Gabovs (Rugins 46'), Mukins Hohlovs (Kosmačovs 58')

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-05-24 21:27, pirms 13 gadiem
Kur notiks LV klubu fināls Ventpils vs Skonto?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-24 21:32, pirms 13 gadiem
Banzai rakstīja: Kur notiks LV klubu fināls Ventpils vs Skonto?
Es jau ceru, ka Ventspilī, bet lkm privilēģijas paliks iepriekšējās, proti, ja nenotiek brīnums mačā LM - Skonto, tad skonto stadions var gatavoties baltijas līgas finālam!

  -3 [+] [-]

, 2011-05-24 21:43, pirms 13 gadiem
Cik izskatās, tad Ventspilj šosezon viss iet kā pa sviestu, galvenokārt pateicoties ( vismaz Latvijas līgā ) LM un Skonto neprofesionāļu treneru darbībai. Domāju, ja LM vai Skonto tiktu pieaicināti puslīdz pieredzējuši treneri, tā turnīru tabula būtu daudz interesantāka. Bet tas ir no sērijas, ja tantei būtu riteņi....Vai būs tantei riteņi vai slēpes, redzēsim vēlā rudenī, kur būs vārda tiešā nozīmē atsevišķās spēlēs jāslido,varbūt pat jāslēpo...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-24 21:57, pirms 13 gadiem
Prieks par Mukinu. Skaisti vārti viņam. Malači Ventspils. Beigu beigās pārliecinoša uzvara. Ļoti iespējams, ka izdosies atkārtot pērnā gada panākumu, uzvarot Baltijas Līgā. Podpalijam tas būtu labs sākums. Pirmajā pusgadā ar klubu jau divas trofejas - Latvijas kauss un vēl Baltijas kauss. Man ir liels prieks, ka būs latviešu fināls, un tas ir pats svarīgākais. Izskatās, ka Ventspilij būs jāmērojas ar Skonto... Redzēsim, ko Pahars izdomās, lai uzveiktu ventspilnieku dzelzs aizsardzību un reaktīvo uzbrukumu, jo pagaidām diez ko nav veicies.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-24 22:01, pirms 13 gadiem
Apsveicu ventspilniekus ar ieklusanu BFL finala.Jaatzist,ka Saulu komanda nebija no tam specigam.Bet patika tas ka FKV iegustot 2 vartu parsvaru,pie tam izbraukuma,nespeleja uz neizskirtu,bet centas uzvaret ari majas,tas ir apsveicami un tas patik skatitajiem.

     [+] [-]

, 2011-05-24 22:42, pirms 13 gadiem
Januks rakstīja: Es jau ceru, ka Ventspilī, bet lkm privilēģijas paliks iepriekšējās, proti, ja nenotiek brīnums mačā LM - Skonto, tad skonto stadions var gatavoties baltijas līgas finālam!
ar tukshaam tribiineem
tad jau labaak to4na uztaisiit ventspilii,kur ir lielaaka varbuutiiba piepildiit tribiines

     [+] [-]

, 2011-05-24 22:53, pirms 13 gadiem
lilion23 rakstīja: ar tukshaam tribiineem
tad jau labaak to4na uztaisiit ventspilii,kur ir lielaaka varbuutiiba piepildiit tribiines
Vai ar tukšām tribīnēm domā to Baltijas līgas finālu Skonto stadionā pret Kauņu ar 6000 skatītājiem? Jā, laida pa velti, bet skatītāji bija.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-25 09:33, pirms 13 gadiem
Šosezon tiešām čempionātā Skonto tribīnes ir pilnākas par Ventspils tribīnēm. Par BL pusfinālu pret LM (kur bija 5:0) to gan nevar teikt, bet, nu, spēles laiks bija izvēlēts maksimāli muļķīgs (hokeja laikā).

     [+] [-]

, 2011-05-25 23:17, pirms 13 gadiem
Svārups nevis Svarups