Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Benfica" Līgas kausa finālā sakauj "Porto"

Agris Suveizda

"Benfica" Līgas kausa finālā sakauj "Porto"
Rubens Amorims atzīmē vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Vakar "Estádio do Algarve" stadionā nedaudz vairāk kā 20 tūkstošu skatītāju klātbūtnē norisinājās Portugāles Līgas kausa izcīņas finālspēle. Tajā tikās nesamierināmās pretinieces "Benfica" un "Porto". Pārāka ar 3:0 bija Lisabonas "Benfica", pārliecinoši izcīnot trofeju.

Pēc sešu gadu pārtraukuma Portugāles Līgas kausa finālā tikās Lisabonas "Benfica" un "Porto". "Benfica", kas ceturtdien aizvadīja ļoti svarīgu spēli UEFA Eiropas līgā, nespēlēja labākajā sastāvā, jo rezervē palika gan paragvajiešu uzbrucējs Oskars Kardozo, gan argentīniešu uzbrucējs Havjers Saviola, gan spāņu balsta pussargs Havi Garsija, savukārt pretiniekiem palīdzēt nevarēja pamatvārtsargs Heltons. Pirmais bīstamais moments bija pie lisaboniešu vārtiem, kad pēc Kristiana Rodrigesa tālsitiena savu meistarību nācās demonstrēt "Benfica" vārtsargam Kvimam. Tomēr jau devītajā minūtē līksmoja "Benfica" līdzjutēji, kad pēc Rubena Amorima sitiena no aptuveni 25 metriem ļoti rupji kļūdījās pieredzējušais 36 gadus vecais "Porto" vārtu vīrs Nunu.

Drīz pēc tam "Porto" atkal izveidoja bīstamu uzbrukumu, tomēr pēc kolumbieša Radamela Falkao sitiena no tuvas distances bumbu ar kājām atsita Kvims. Puslaika turpinājumā pārsvars piederēja "Benfica", kas puslaika pašā izskaņā dubultoja pārsvaru. Portugāļu pussargs Karlušs Martinss izpildīja tiešo brīvsitienu no aptuveni 28 metriem un neatvairāmi to ietrieca vārtu augšējā stūrī. Otrajā puslaikā spēle kļuva daudz taktiskāka un vienmuļāka. Aizsardzība dominēja pār uzbrukumu, un bīstamu situāciju pie abiem vārtiem bija ārkārtīgi maz. Spēles izskaņā punktu mačam pielika Kardozo, pielabojot no vārtu staba atlekušo bumbu.

Benfica - Porto 3:0

Līgas kausa fināls

Benfica - Porto 3:0 (2:0) (Rubens 9', Martinss 45', Kardozo 90'+2)

Izmantotie resursi:
portugoal.net

     [+] [-]

, 2010-03-22 18:39, pirms 15 gadiem
Liekas, ka šosezon Portugāle valda "Benfica." Ja tā turpinās ari regulārājā sezonā vajadzētu apņemt 1. vietu.

     [+] [-]

, 2010-03-22 18:42, pirms 15 gadiem
Un es domāju, kāpēc Eurosport vakar šo rādīja!
Jāsāk sekot līdz Portugāles līgai!

     [+] [-]

, 2010-03-22 18:42, pirms 15 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Liekas, ka šosezon Portugāle valda "Benfica." Ja tā turpinās ari regulārājā sezonā vajadzētu apņemt 1. vietu.
Benfica šosezon vispār ir fantastiskā formā. Liverpool Eiropas līgā, visticamāk, gaidāmas ļoti smagas spēles.

     [+] [-]

, 2010-03-22 21:47, pirms 15 gadiem
Kas tur Halkam iisti par diskvalifikaacijaam bija Portugaalee?

     [+] [-]

, 2010-03-22 23:35, pirms 15 gadiem
Jā, būtu interesanti Benficu redzēt atkal ČL. Klubs ar saviem spēlētājiem simpatizē. Varu teikt, ka tas ir mans mīļākais portugāļu klubs, bet šādu rezultātu pret Porto gaidījis nebiju, lai tur vai kas... Kopš Saviola tur spēlē, esmu mazliet vairāk pievērsis uzmanību šai līgai.