Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Porto" 5. kārtā zaudē pirmos punktus, "Benfica" klāt

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Porto" 5. kārtā zaudē pirmos punktus, "Benfica" klāt
Oskars Kardoso un visa "Benfica" komanda šosezon ir noskaņota kaujinieciski
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Portugāles futbola čempionāta 5. kārtā pirmos punktus zaudējusi čempionvienība "Porto", kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar "Feirense". Šo Portu kluba klupienu izmantojusi Lisabonas "Benfica", kas punktu skaita ziņā panākusi līderi.

Pirmajās četrās kārtās "Porto", šī brīža Portugāles čempione un arī UEFA Eiropas līgas titula īpašniece, kā arī šīs sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra dalībniece (1. kārtā 2:1 pret "Shakhtar"), izcīnīja tikai uzvaras - mājās 3:1 pret "Gil Vicente" un 3:0 pret "Vitória de Setúbal", viesos 5:2 pret "União de Leiria" un grūtākajā cīņā 1:0 pret "Vitória de Guimarães", kas pagājušajā sezonā izcīnīja augsto 5. vietu. Tomēr šajā 5. kārtā "Porto" zaudēja pirmos punktus, izbraukumā nospēlējot 0:0 ar "Feirense", pie tam pēdējā minūtē sarkano kartīti nopelnīja kolumbiešu uzbrucējs Džeimss Rodrigess. Pagājušajā sezonā "Porto" izcīnīja čempiones titulu, par 21(!) punktu apsteidzot tuvāko sekotāju "Benfica", taču izskatās, ka šosezon ne tuvu tik viegli neklāsies.

Vicečempione "Benfica" pirmajās četrās kārtās vienīgos punktus zaudēja viesos pret "Gil Vicente", nospēlējot 2:2, toties šajā kārtā mājās ar 4:1 tika sagrauta "Academica Coimbra" un nu līdere "Porto" punktu ziņā panākta - gan "Porto", gan "Benfica" piecās kārtās 13 punktu. Lielisku iespēju pievienoties šim duetam neizmantoja pagājušās sezonas UEFA Eiropas līgas fināliste "Braga", kurai pirms šīs kārtas ar bilanci 3-1-0 bija 10 punkti, tomēr 5. kārtā pirmdienas vakarā viesos neizšķirts (tikai 84. minūtē izrauts) 1:1 pret "Vitoria Guimaraes", kas dod 3. vietu ar 11 punktiem.

Vēl piebildīsim, ka pēc piecām kārtām rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir sekojoši vārdi: pirmais ar pieciem vārtiem ir "Maritimo" komandas senegālietis Baba Diavarā, savukārt "Benfica" paragvajiešu snaiperis Oskars Kardoso, kurš Čempionu līgā iesita bumbu arī "Manchester United" vārtos, seko ar četriem vārtiem kopā ar spāni Nolito (arī "Benfica") un "Académica de Coimbra" Gvinejas-Bisau spēlētāju Ederu. "Porto" rindās trīs vārtus iesitis Halks.

Portugāles čempionāta tabula pēc piecām kārtām

VKlubsSP
1Porto513
2Benfica513
3Sporting de Braga511
4Marítimo510
5Académica59
6Sporting CP58
7Vitória de Setúbal57
8Olhanense56
9Feirense56
10Beira-Mar55
11Gil Vicente55
12Vitória de Guimarães54
13Paços de Ferreira54
14Nacional54
15União de Leiria53
16Rio Ave51