Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes klubus tur aizdomās par sarunātām spēlēm

Nīderlandes klubus tur aizdomās par sarunātām spēlēm
Nīderlandes Futbola federācijas (''KNVB'') logo
Foto: rnw.nl

Vairāki Nīderlandes futbola klubi tiek turēti aizdomās par sarunātām spēlēm. Īpaši UEFA ir ieinteresēta izmeklēt spēles ar Roterdamas klubu ''Sparta'' un ''Excelsior'' dalību. Tāpat aizdomās tiek turēts arī slavenais Eindhovenas klubs ''PSV''.

Pastiprinātu uzmanību UEFA pievērsusi spēlēm, kurās piedalījušies divi klubi no Roterdamas – ''Sparta'', kura šosezon spēlē Nīderlandes 2.līgā (''Eersete Divisie''), jo pagājušajā sezonā nespēja noturēties ''Eredivisie'', kā arī ''Excelsior'', kura pagājušās sezonas noslēgumā garantēja vietu augstākā līgā, šosezon ja cīnoties ''Eredivisie'' ietvaros. Aizdomās tiek turēti mači, kuros abas augstāk minētās komandas piedzīvoja diezgan apšaubāmus zaudējumus.

Izmeklēšanā iesaistīti sekojoši mači: ''Excelsior'' – ''RKC Waalwijk'' (0:5, 2009.g.17.aprīlis), ''SC Heerenveen'' – ''Sparta Rotterdam'' (5:1, 2009.g. 14.marts), ''Excelsior'' – ''SC Heerenveen'' (2:5, 2007.g. 15.septembris) un ''FC Volendam'' – ''Excelsior'' (1:0, 2009.g. 11.septembris). Tāpat aizdomās tiek turēts pērnā gada 5. februāra mačs ar Eindhovenas ''PSV'' dalību, kurā eindhovenieši pārspēja ''ADO Den Haag'' ar rezultātu 6:0.

Izmeklēšanu jau paspējuši veikt Nīderlandes Futbola federācijā (''KNVB''), bet tās prezidents Berts van Ustvēns uzskata, ka visas augstāk minētās spēles ir aizvadītas godīgā cīņā, lai gan viņš arī piebilda, ka spriest par reālo situāciju ir diezgan grūti. ''Kad Nīderlandes čempionātā dažreiz redzat, ka uzbrucējs neizmanto lielisku izdevību vai arī vārtsargs ielaiž muļķīgus vārtus, protams, uzreiz vieglāk ir iedomāties, ka viņi visi ir uzpirkti,'' tā federācijas prezidents.

Izmantotie resursi:
SoccerNews.nl - Voor liefhebbers, door liefhebbers

     [+] [-]

, 2010-09-18 18:04, pirms 14 gadiem
smaukli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-18 18:11, pirms 14 gadiem
TOTO valda pār sportu visur...arii Latvijaaa (itseviskji futbolaaa

  -2 [+] [-]

, 2010-09-18 18:22, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Būtu priecājušies ka Jūsu čempī nepiedalās komandas no Daugavpils
eu nu, savus 80 burnus dabuji?

  -1 [+] [-]

, 2010-09-18 18:46, pirms 14 gadiem
Kas tur tik brīnumains, ka PSV pārspēj ADO Den Haag ar 6:0? Par pārējām spēlēm spriest nu nemāku, bet nu, ņemot vērā to, ka PSV ir viens no vadošajiem klubiem Nīderlandē, šis rezultāts liekas kā normāls apliecinājums savai klasei.