Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušais ''Everton'' pussargs Van der Meide atgriezīsies Nīderlandē

Bijušais ''Everton'' pussargs Van der Meide atgriezīsies Nīderlandē
Endijs van der Meide
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nīderlandes izlases pussargs Endijs van der Meide, kurš pēc pagājušās sezonas beigām tika atbrīvots no Anglijas Premjerlīgas kluba ''Everton'', nolēmis atgriezties dzimtenē.

Endijs van der Meide, kurš agrāk pārstāvējis arī Nīderlandes izlasi, pēdējās četras sezonas pavadījis Anglijas Premjerlīgas klubā ''Everton'', bet pirms tam divas sezonas Milānas klubā ''Inter''. Kļuvis zināms, ka futbolists nolēmis pielikt punktu laimes meklējumiem ārzemēs un nolēmis atgriezties dzimtenē. Nīderlandē Van der Meide savulaik 1997. gadā uzsāka profesionālo karjeru, piecas sezonas pavadot Amsterdamas ''Ajax'' rindās, kā arī vienu sezonu tiekot izīrēts ''FC Twente''.

2003. gadā 30 gadus vecais pussargs pārcēlās uz Milānas ''Inter'', kur pavadīja divas sezonas, bet pēdējā darba vieta holandieša karjerā bija Anglijas Premjerlīgas klubs ''Everton''. Diemžēl futbolists Anglijā četru gadu laikā tā arī nespēja iejusties, šī perioda laikā Premjerlīgas ietvaros komandas rindās aizvadot tikai 20 spēles. Aizejot no ''Everton'', Van der Meide veltīja skarbus vārdus komandas galvenā trenera Deivida Moijesa virzienā, sakot, ka treneris tīšām esot gribējis sabojāt holandieša karjeru. Šīs vasaras vidū uz pārbaudes laiku spēlētājs pievienojās ''Blackburn Rovers'' treniņnometnei, taču Van der Meide atzina, ka vietas šajā komandā viņam nebija:

''Interesi par mani izrādīja ''Blackburn Rovers'', taču pirmssezonas sagatavošanās procesā sapratu, ka šajā komandā man vietas nav. Bija iespēja pievienoties ''Hull City'', taču nolēmu atgriezties Nīderlandē. Ilgojos pēc savas valsts un vienkārši vēlos spēlēt futbolu. Jebkurš klubs var man piedāvāt līgumu. Jebkurš, izņemot ''Feyenoord'', jo es pārāk stipri mīlu ''Ajax''.''

Van der Meide savulaik pārstāvējis arī Nīderlandes izlasi. Laika posmā no 2002. līdz 2004. gadam valstsvienības rindās viņš aizvadījis18 spēles un guvis vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
fcupdate.nl

  +2 [+] [-]

, 2009-12-15 20:49, pirms 15 gadiem
kā es atceros, tad viņš apmēram 2 sezonas bija tiešām labs futbolists, bet pēc tam vnk pazuda

     [+] [-]

, 2009-12-15 22:32, pirms 15 gadiem
jā, viņš solījās būt viens no labākajiem kopā ar Emre un citiem Inter jaunatklājumiem. bet gan vienam, gan otram radās sākumā saspīlējumi attiecībās ar vadību/treneri, tad vēl abi ļoti traumatiski... tā arī nekas dižs ne no viena, ne no otra neiznāca, diemžēl.