Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Zenit" un "Spartak" nospēlē neizšķirti

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Zenit" un "Spartak" nospēlē neizšķirti
Pāvels Pogrebņaks
Foto: AP

Krievijas futbola Premjerlīgas 1. kārtas spēlē Maskavas "Spartak" savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Sanktpēterburgas "Zenit". "Spartak" labā vārtus guva Ivans Saenko, bet viesiem precīzs bija Pāvels Pogrebņaks.

"Zenit" dominē, rezultāts 1:1

Maskavas "Spartak" un "Zenit" savstarpējās spēles vienmēr ir ļoti gaidītas. Arī šodienas spēle nebija izņēmums, tādēļ gan laukumā, gan tribīnēs gāja karsti. Spēles sākums sagādāja nelielu pārsteigumu, jo pratiski jau pirmajā uzbrukumā rezultāts tika atklāts, kad pie Malafejeva atvairītās bumbas pirmais piesteidzās Ivans Saenko, izvirzot "Spartak" vadībā. "Spartak" uzreiz pēc tā izveidoja vēl divus bīstamus momentus, bet Malafejevs bija uzdevumu augstumos.

Atguvušies no pirmo minūšu šoka, arvien labāk sāka izskatīties "Zenit", kam ļoti aktīvi laukuma vidusdaļā darbojās Zirjanovs un Timoščuks. Spēles 12. minūtē viesi panāca izlīdzinājumu, kad ar galvu precīzi pēc stūra sitiena izpildes sita Širokovs, bet tiesnesis fiksēja pārkāpumu (Timoščuks) pret mājinieku vārtsargu Pletikosu. "Zenit" futbolisti pārliecinoši pārņēma iniciatīvu laukuma vidusdaļā, regulāri veidojot bīstamus uzbrukumus. 17. minūtē Sanktpēterburgas futbolisti panāca izlīdzinājumu, kad ar ļoti spēcīgu soda sitienu no apmēram 30 metriem izcēlās Pāvels Pogrebņaks. Jāsaka, ka Pletikosa pat neizkustējās no vietas, bet aizsargs Fati, kurš varēja nobloķēt šo sitienu, vienkārši pieliecās.

Atlikušo puslaika daļu viesi izskatījās krietni labāk, vairākkārt ļoti bīstami no distances sita Zirjanovs, Faizuļins, Timoščuks, pāris epizodēs labi nospēlēja Pogrebņaks, bet mazliet pietrūka veiksmes uzbrukumu noslēguma fāzē. Maskavas kluba futbolisti atbildēja praktiski tikai ar vienu bīstamu uzbrukumu, kad Saenko centrējumu soda laukumā gandrīz savos vārtos pāradresēja aizsargs Meira, bet Malafejevs tomēr nospēlēja acīgi. Jāpiemin, ka apmēram desmit minūtes spēlētāji bija spiesti spēlēt pamatīgā dūmu mākonī, kuru radīja uz maču atnākušie līdzjutēji. Pēc pirmā puslaika 1:1.

"Spartak" neizmanto savas iespējas

Pārtraukumā Mikaels Laudrups saviem spēlētājiem acīmredzami pateica skarbus vārdus, jo Maskavas futbolisti sāka spēlēt krietni vien aktīvāk. Lielisku izrāvienu veica uz maiņu iznākušais Rodrigezs, bet Bistrovs neizmantoja labu tā piespēli. "Spartak" turpināja uzbrukt, pie tam pēc pāris minūtēm guva arī savus otros vārtus, bet tie netika ieskaitīti, jo Velitons bez šaubām atradās aizmugurē.

Pēc vētrainajām puslaika pirmajām 15 minūtēm spēle mazliet nomierinājās un atkal bumbu vairāk sāka kontrolēt "Zenit". Īpaši bīstami momenti veidojās reti. "Spartak" rindās ļoti aktīvs bija Velitons, bet abu komandu aizsardzības izskatījās pārliecinošāk par uzbrukumu.

76. minūtē izcils moments radās "Spartak", kad pēc elegantas kombinācijas lieliskā sitiena pozīcijā nokļuva Saenko, taču sita mazliet pāri vārtu devītniekam. Mača pēdējās minūtēs komandas atkal bija spiestas spēlēt pamatīgās dūmos, jo skatītāji atkal pielietoja dūmsveces. Šķietami mierīgo mača ritējumu izjauca sākumā Niķitas Baženova sitiens gar vārtu augšējo stūri, bet pēc tam simtprocentīgu momentu neizmantoja Zirjanovs, kurš no pāris metru attāluma pārsita bumbu krietni pāri vārtiem. Kompensācijas laikā jau pieminētais Baženovs varēja izcelties, bet Malafejevs bumbu atvairīja.

Krievijas Premjerlīga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Amkar - Rostov0:0
Dinamo - Moskva1:0(Keržakovs 90+1')
Lokomotiv - Khimki1:1(Glušakovs 65' - Jovanovičs 28')
Spartak - Zenit1:1(Saenko 3' - Pogrebņaks 17')

  +3 [+] [-]

, 2009-03-15 15:06, pirms 15 gadiem
O, Krievijā ar sezonā sākusies! Khimki labi nospēlējuši pret Lokomotiv

  +3 [+] [-]

, 2009-03-15 15:07, pirms 15 gadiem
Prieks par Spartak, Laudrups labi ir pastrādājis. Spēle bija ļoti skatāma, šīs komandas laikam būs galvenās pretendentes uz zelta medaļām kopā ar CSKA.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-15 15:43, pirms 15 gadiem
pulja7777, piekritu, bet mans favorits ZENIT.

  +3 [+] [-]

, 2009-03-15 15:54, pirms 15 gadiem
Video ar Pogrebņaka golu ir? Es jau kkā par CSKA būšu

  +5 [+] [-]

, 2009-03-15 16:01, pirms 15 gadiem
Beidzot Krievijas premjerlīga iet pilnā sparāā!

  +3 [+] [-]

, 2009-03-15 16:18, pirms 15 gadiem
Pogrebņaks iesita! Un vēl tādu!

Toč Havaju salās snigs!

  -3 [+] [-]

, 2009-03-15 20:05, pirms 15 gadiem
Tw1x rakstīja: Pogrebņaks iesita! Un vēl tādu!

Toč Havaju salās snigs!
Tas tavā profila bildē ir Pogrebņaks?

     [+] [-]

, 2009-03-15 20:08, pirms 15 gadiem
Barca7 rakstīja: Tas tavā profila bildē ir Pogrebņaks?
Nav gadījumā Mihadjuks?