Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

52 gadus vecā Japānas futbola leģenda Mjura tiek pie jauna līguma augstākajā līgā

Rolands Eliņš

52 gadus vecā Japānas futbola leģenda Mjura tiek pie jauna līguma augstākajā līgā
Kazujoši Mjura. Foto: AFP/Scanpix

Japānas futbolists Kazujoši Mjura šodien noslēdzis jaunu līgumu ar „J1 League” jaunpienācēju „Yokohama FC” un turpinās savu futbolista karjeru, neskatoties uz to, ka februārī viņam apritēs 53 gadi.

Kazujoši Mjura ir salīdzinoši augsta līmeņa spēlētājs. Viņš Japānas izlasē piedalījies 89 spēlēs un guvis 55 vārtus, viņš ir spēlējis Brazīlijas un Itālijas futbola līgās, viņš savulaik tika atzīts Āzijas gada futbolistu, kā arī uzskatāms par pirmo patiešām lielo zvaigzni Japānas futbolā. Taču Mjura vislielāko atpazīstamību ieguvis ar to, ko paveicis pēc savas karjeras labākajiem gadiem, proti, viņš karjeru tā arī nav beidzis.

Mjura jau kopš 2005. gada pārstāv Japānas komandu „Yokohama”, ar kuru spēlējis gan Japānas augstākajā līgā, gan vairākus gadus pēc kārtas Japānas otrajā līgā. Mjura pirms diviem gadiem kļuva par rekordistu, piedaloties profesionālās futbola līgas spēlē 50 gadu vecumā, un pēc tam viņš šo rekordu vairākkārt uzlabojis.

„Yokohama” iepriekšējā sezonā spēja izcīnīt vietu Japānas augstākajā līgā, kur Mjura nav spēlējis kopš 2007. gada. Mjuras pienesums komandas panākumā gan nebija liels – viņš piedalījās tikai trīs spēlēs. Taču Mjura un „Yokohama” tāpat vienojušies par sadarbības turpināšanu un šodien oficiāli noslēgts līgums uz vēl vienu sezonu.

Mjuram februārī apritēs 53 gadi, un viņš kluba oficiālajā paziņojumā paudis savu apņēmību palīdzēt komandai veiksmīgi startēt augstākajā līgā. Mjura ar vārtu guvumu iepriekš izcēlās pirms diviem gadiem, bet iepriekšējo piecu sezonu laikā viņam Japānas otrajā līgā 60 spēles un seši vārtu guvumi.

Savu karjeru nacionālajā izlasē Mjura noslēdza pirms 20 (!) gadiem. Viņš futbolu sāka profesionāli spēlēt 1982. gadā, kad lielākā daļa šobrīd aktīvo profesionālo futbolistu nemaz nebija dzimuši. Salīdzinājumam – Mjura ir dzimis vienā mēnesī ar Itālijas futbola leģendu Roberto Badžo un joprojām turpina attaisnot savu iesauku „mūžam jaunais”.

Savu 35. sezonu profesionālajā futbolā Mjura sāks 23. februārī, kad paredzēta „Yokohama” spēle pret Andresa Injestas pārstāvēto „Vissel”.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 22:32, pirms 5 gadiem
Dzīvnieks 😎

     [+] [-]

, 2020-01-15 22:44, pirms 5 gadiem
PR.

ik pa laikam kāds tiešām ļoti nopietns veterāns piedalās augstāka vai zemāka līmeņa sacensībās.

vai nu lēmumu pieņēmēji izmanto šādus gadījumus uzmanības pievēršanai, vai paši "sportisti" ir lēmumu pieņēmēji.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-15 22:50, pirms 5 gadiem
Tāpat kā Jāgrs vēljoprojām hokeju spēlē un statistika arī ir cienījama joprojām priekš Jāgra gadiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-16 08:02, pirms 5 gadiem
Patiecoties šādiem cilvēkiem, šogad atgriezīšos treniņā!

     [+] [-]

, 2020-01-16 17:29, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Patiecoties šādiem cilvēkiem, šogad atgriezīšos treniņā!
Pozitīvi! Bet litrabolam nav vecuma ierobežojuma.