Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Rubin" Krievijas kausa finālā tiek ar "roku"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Rubin" Krievijas kausa finālā tiek ar "roku"
Andrejs Voroņins
Foto: ITAR-TASS

Trešdien tika aizvadītas Krievijas kausa izcīņas pusfinālspēles. Ne bez skandāliem līdz finālam izdevās tikt Maskavas "Dinamo" un Kazaņas "Rubin" futbolistiem. Fināls norisināsies 11. maijā Jekaterinburgā.

Visvairāk pēc vakardienas pusfināliem tika diskutēts par Kazaņas "Rubin" un "Rostov" spēli. Neskatoties uz to, ka kazaņieši bija izteikti pāra favorīti. Pa visu spēli viņiem izdevās izveidot praktiski tikai vienu bīstamu momentu, kad pēc Natho sitiena glāba vārtsargs Pesjakovs. Tas viss notika 79. minūtē, bet pēc divām minūtēm "Rubin" atklāja rezultātu, pie tam ne bez tiesnešu palīdzības... Gekdenizs Karadenizs ar galvu soda laukumā bumbu iespēlēja Salvatorem Boketi, kurš to apstrādāja ar roku, pēcāk raidot vārtos. Tiesneši spēli ar roku nepamanīja. Jau pēc divām minūtēm Igors Smoļņikovs neveiksmīgi nospēlēja izklupienā pie saviem vārtiem, ieraidot bumbu savu vārtu tīklā. Galu galā, "Rostov" zaudējums ar 0:2. Kluba ģenerāldirektors Jurijs Belouss pēc spēles nekavējās ar komentāriem par tiesāšanu, nosaucot to par tiesnešu visatļautību. Viņš izslēdza varbūtību, ka galvenais tiesnesis esot kļūdījies - tā bijusi mērķtiecīga darbība.

Boketi piespēlē sev ar roku

Otrā pārī pavisam maz pietrūka līdz sensācijai. Ņižņijnovgorodas "Volga" cīņā ar Maskavas "Dinamo" nodemonstrēja, kas ir perfekts pretuzbrukums. Veiksmīgi nospēlējot pēc standartsituācijas pie saviem vārtiem, "Volga" ātri uzsāka pretuzbrukumu, kuru noslēdza ar Andreja Karjakas gūtajiem vārtiem! Minimālo pārsvaru izdevās noturēt līdz 71. minūtei, kad diezgan vienkāršā situācijā savā soda laukumā neuzmanīgi nospēlēja Sergejs Bendzs, iesitot pa kāju Igoram Semšovam. Piešķirto 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Zvezdans Misimovičs - 1:1. Uzvaru "Dinamo" 85. minūtē nodrošināja Andrejs Voroņins, kurš izmantoja vārtsarga Vitālija Astahova kļūdu izgājienā no vārtiem.

Fināls norisināsies 11. maijā Jekaterinburgā.

CSKA vēl viens savainotais

Kārtējā sliktā ziņa Maskavas CSKA nometnē. Treniņā savainojumu guvis viens no aizsardzības balstiem Igors Ignaševičs, kuram, iespējams, šī sezona jau ir beigusies. Tādējādi viņš pievienojies jau tā pamatīgajai komandas traumēto futbolistu lazaretei. Tajā pašā laikā mierā neliekas Maskavas "Spartak", kas turpina pieprasīt Aleksandra Keržakova diskvalifikāciju par sitienu ar celi Andrejam Dikaņam (veiksmīga veikta sejas operācija, tomēr sezona galā). Pagaidām - nesekmīgi.