Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kūmans šokā par atlaišanu

Kūmans šokā par atlaišanu
Ronalds Kūmans atstāj ''AZ Alkmaar''...
Foto: AFP/Scanpix

Holandiešu speciālists Ronalds Kūmans, kurš pagājušajā sestdienā tika atlaists no Nīderlandes pašreizējo čempionu "AZ Alkmaar" galvenā trenera amata, atzinis, ka jūtas ļoti pārsteigs par šādu kluba vadības pieņemto lēmumu.

Bijušais Nīderlandes izlases treneris Ronalds Kūmans (46) par "AZ Alkmaar" treneri tika iecelts vasarā, pēc tam, kad aizvadītajā sezonā klubs kļuva par Nīderlandes čempionu. Komandu atstāja viens no galvenajiem triumfa kaldinātājiem Luiss van Gāls, kurš kļuva par Vācijas Bundeslīgas kluba "Bayern" treneri. Trenera darbs tika uzticēts Kūmanam, kurš iepriekšējā gadā tika atlaists no spāņu kluba "Valencia" trenera amata, taču komandas rezultātus un sniegumu šajā sezonā nevar salīdzināt ar to, kāds bija pērn, kā rezultātā piektdien pēc zaudējuma mājās ar 1:2 pret "Vitesse" klubs nolēma sadarbību ar Kūmanu neturpināt.

Vietējā čempionātā "AZ Alkmaar" pašreiz ieņem tikai 7. vietu (8-1-7), no "Top 3" ("Twente" – 44 p., "PSV" – 42 p., "Ajax" – 35 p.) atpaliekot desmit punktus. Arī Eirokausos komanda vairs cīņu neturpina, paliekot pēdējā vietā savā grupā (vakar gan bija labas izredzes iekļūt Eiropas līgā, taču uzvaras vietā neizšķirts pēdējās sekundēs pret "Standard" – R.Z.). Kūmans paudis neapmierinātību un izbrīnu par kluba vadības pieņemot lēmumu viņu atlaist.

"Es tiešām negaidīju tādu pavērsienu. Esmu ļoti pārsteigts par kluba vadības paziņojumu. Nevienā brīdī man nebija sajūta vai domas, ka būs labāk, ja es aizietu," kluba oficiālajā mājaslapā atklāja Kūmans. Savukārt "AZ" kluba futbola direktors atzina, ka lēmums netika pieņemts spontāni: "Tā ir dīvaina sajūta. 12 gadus ilga darba laikā, kopš strādāju šajā amatā, neesmu saskāries ar to, ka jāatlaiž treneris. Tas bija grūts lēmums, jo attiecības klubā bija ļoti labas. Lai nu kā, par šāda veida lietām klubā esmu atbildīgs tieši es. Komandas rezultāti un spēlētāju sniegums vairs nebija tādā līmenī, kādā tiem jābūt, tāpēc bija jārīkojas un jāpieņem šāds lēmums."

Jau ziņojām, ka Kūmana vietu ieņems viņa tautietis Diks Advokāts (62), kurš pašreiz ir arī Beļģijas izlases treneris. Līgums ar Advokātu noslēgts līdz sezonas beigām un šajā periodā holandiešu speciālists apvienos darbu gan izlases, gan "AZ" rindās.

Izmantotie resursi:
skysports.com

     [+] [-]

, 2009-12-10 22:00, pirms 15 gadiem
Ne tu vienigais biji sokets