Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Iepazīstieties – "Toronto FC"

Juris Miņins
Juris Miņins

Iepazīstieties – "Toronto FC"
"Toronto FC" futbolisti (balti-sarkanajās formās)
Foto: AP/Scanpix

Tā kā pavisam nesen līgumu ar Ziemeļamerikas Augstāko futbola līgu un tās pārstāvēto komandu "Toronto FC" noslēdza Latvijas futbolists Raivis Hščanovičs, tad mēģināsim jūs tuvāk iepazīstināt ar šo komandu un viņas vietu MLS futbola līgā.

"Toronto FC" ir dibināta 2006. gadā, taču MLS čempionātam pievienojās 2007. gada līgas paplašināšanas laikā un pašlaik ir vienīgā Kanādu pārstāvošā komanda MLS. Tās īpašnieki ir "Maple Leaf Sports & Entertainment" kompānija, tā pati, kam pieder NHL komanda Toronto "Maple Leafs", AHL vienība Toronto "Marlies" un vienīgā Kanādas komanda NBA – Toronto "Raptors". Komandas galvenais sponsors ir "Bank of Montreal" un tā spēlē šīs kompānijas vārdā nosauktajā arēnā – "BMO Field", kas spēj uzņemt aptuveni 22 tūkstošus skatītāju (šogad ietilpība tiks palielināta līdz 24 000).

Lai arī komanda ir visai jauna, tai jau ir izveidojušies nosacīti derbiji ar citām komandām. Un kā principiālākie "The Reds" (viena no "Toronto FC" iesauka fanu vidē – aut.) pretinieki ir Kolumbusas "Crew" futbolisti. Šo abu komandu savstarpējās spēles tiek sauktas par "Trillum Cup" un, lai arī tās gandrīz vienmēr izvēršas visai interesantas, Toronto komanda vēl ne reizi nav uzvarējusi šajā spēlē un kopējā šo savstarpējo maču bilance (U-N-Z) ir 0-4-3.
Bez MLS čempionāta Toronto futbolisti piedalās arī Kanādas čempionātā, kurā viņi cīnās par Ceļotāju kausu ("Voyaguers Cup"), kas vienlaicīgi dod iespēju kvalificēties CONCACAF Čempionu līgas turnīram, kurā viņiem arī ir divi principiāli pretinieki – Monreālas "Impact" un Vankūveras "Whitecaps" (nākamsezon pievienosies MLS).

Ja runā par komandas sastāvu, kuru trenē bijušajā Dienvidslāvijā dzimušais serbu speciālists ar ASV pasi Predrags Radosavljevičs, jeb vienkārši – Preki, tad tas ir visai starptautisks, jo komandā ir deviņu dažādu valstu pārstāvji. Bez amerikāņiem un kanādiešiem komandā vēl ir Jamaikas, Kamerūnas, Argentīnas, Serbijas, Šveices un Gambijas futbolisti. No plašākai futbola līdzjutēju sabiedrībai zināmākiem uzvārdiem var minēt to, ka viens no komandas vārtsargiem ir Stefans Frejs, otrā ceļa brālēns Šveices izlases kapteinim un visu laiku rezultatīvākajam Šveices izlases futbolistam Aleksandram Frejam.

Tāpat nevar nepieminēt, ka "Toronto FC" vienībai ir vieni no labākajiem līdzjutējiem visā MLS. Par to liecina tas, ka, piemēram, pagājušsezon sezonas abonementu pieprasījums gandrīz vai divas reizes pārspēja piedāvājumu (16 000 sezonas ieejas kartes). Tāpat arī līdzi jušana notiek pēc visām šīs jomas tradīcijām, ar milzīgu atbalstu vietējās spēlēs un masveidīgiem izbraukumiem uz citām pilsētām, sevišķi uz Kolumbusu, kad tur risinās "Trillium Cup" spēles. Taču dažreiz jau ir pat pārāk aktīvas, tāpēc komanda jau vienreiz (pagājušsezon) bija spiesti aicināt līdzjutējus neskriet uz laukuma un nemest uz tā dažādus priekšmetus (ieskaitot stadiona krēslus).

Izmantotie resursi:
torontofc.ca
en.wikipedia.org

  +6 [+] [-]

, 2010-04-09 09:11, pirms 15 gadiem
Hm nu visai interesanti !

  +9 [+] [-]

, 2010-04-09 09:35, pirms 15 gadiem
limenis jau krietni augstaks ka Skonto, forsi..

  -4 [+] [-]

, 2010-04-09 10:40, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: limenis jau krietni augstaks ka Skonto, forsi..
tik Skonto nevelejas ar vinju pagarinat ligumu
tas taa starpcitu

     [+] [-]

, 2010-04-09 11:00, pirms 15 gadiem
malacis Raivis , galvenais tagad iegut vietu pamatsastava. Limenis nav loti labaks neka Skonto komanda , pareizi Dragoo teica , ka ja jau Skonto negrib pagarinat ar STARKOVU pie stures tad jau nav vins tik labs. Lai veicas calim !
Slēpts komentārs: budzis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-09 12:05, pirms 15 gadiem
budzis rakstīja: Par komandu ok, bet par cempi ne varda...
Man jau liekas, ka tas limenis nav neko dizi augstaks par Baltijas kausu
Paskatītos vienu rakstu iepriekš un būtu arī par MLS turnīru:

Leģionāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-09 13:16, pirms 15 gadiem
Vismaz nebūs vairs jāspēlē pie tukšām tribīnēm
Bet kā tur īsti ir ar komandas sastāvu? Vai nebūs tā, ka sēdēs uz soliņa?

  -2 [+] [-]

, 2010-04-09 13:18, pirms 15 gadiem
"otrā ceļa brālēns" Juri ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-09 15:32, pirms 15 gadiem
Interesanti, ka Maple Leafs atbalsta Monreālas banka
Kāds Habs fans izmanto to banku?
Ai, labi, neko, liekat mīnusus lūdzu.

     [+] [-]

, 2010-04-09 15:40, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Interesanti, ka Maple Leafs atbalsta Monreālas banka
Kāds Habs fans izmanto to banku?
Ai, labi, neko, liekat mīnusus lūdzu.
Manuprāt, arī pašiem "hārdkor" MTL faniem ir pilnīgi po ko viņu banka atbalsta, ka tik viņu nauda ir drošībā.

Mīnusu, protams, esi godam nopelnījis!

     [+] [-]

, 2010-04-09 16:48, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Manuprāt, arī pašiem "hārdkor" MTL faniem ir pilnīgi po ko viņu banka atbalsta, ka tik viņu nauda ir drošībā.

Mīnusu, protams, esi godam nopelnījis!
Kāds ''cietais'' fans, pieņemu ka speciāli nenogulda tur, lai ''nebarotu'' Leafs.
Bet nu jā, pareizi jau laikam saki - pārsvarā visiem tāpat pofig.

     [+] [-]

, 2010-04-09 18:16, pirms 15 gadiem
dragoo rakstīja: tik Skonto nevelejas ar vinju pagarinat ligumu
tas taa starpcitu
Viņam bija ilgstoša ceļgala trauma. Starkovs nezināja, cik laika vajadzēs atlabšanai, tāpēc nepagarināja līgumu!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-10 18:46, pirms 14 gadiem
Baigi interesanti. Paldies. Hščanovičs labā klubā ticis. Lai arī nav Eiropa, MLS līmenis, cik redzēts, ir augsts. Ātras uzbrukumu veidu spēles. Skatītāju skaits iespaidīgs - saki vēl, ka Kanāda visi tik par hokeju. Ne vella!

Lai veicas, Raivi, jaunā kontinenta iekarojumos! Veiksmi!