Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Advokāts kļūst par ''AZ Alkmaar'' galveno treneri

Advokāts kļūst par ''AZ Alkmaar'' galveno treneri
Diks Advokāts
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Holandiešu speciālists Diks Advokāts, kurš pašreiz trenē Beļģijas izlasi, piekritis kļūt par Nīderlandes pašreizējo čempionu ''AZ Alkmaar'' galveno treneri. Līgums noslēgts uz pāris mēnešiem.

Pirms pāris dienām jau vēstījām, ka nepārliecinošā komandas snieguma dēļ (vietējā čempionātā 7. vieta, bilance - 8-1-7) ''AZ Alkmaar'' no galvenā trenera amata nolēma atbrīvot holandieti Ronaldu Kūmanu (46), kurš Nīderlandes pašreizējos čempionus trenēja kopš šīs vasaras, nomainot savu tautieti Luisu van Gālu, kurš pārcēlās uz Mnhenes ''Bayern''. Uzreiz pēc Kūmana atbrīvošanas parādījās ziņas, ka viņa vietā pie komandas stūres varētu, visdrīzāk, stāties cits holandietis – Diks Advokāts (62).

Taču viss nebija tik vienkārši, jo, kā zināms, Advokāts kopš šī gada oktobra strādā par Beļģijas izlases galveno treneri (līgums līdz 2012. gadam), un tieši tāpēc uzreiz īsti nebija īsti skaidrs, vai tam piekritīs ne tikai pats treneris, bet arī Beļģijas Futbola federācija. Lai nu kā, kļuvis zināms, ka piekritusi ir gan federācija, gan treneris, kā rezultātā Advokāts ar ''AZ Alkmaar'' parakstījis līgumu uz pāris mēnešiem – visdrīzāk, līdz sezonas beigām, vismaz pagaidām – un mēģinās apvienot uzreiz abus darbus, kā to pagājušajā sezonā darīja viņa tautietis Gūss Hidinks, strādājot uzreiz divās frontēs – Krievijas izlasē un ''Chelsea''.

Jāatzīmē, ka Beļģijas Futbola federācija paziņoja, ka par Advokāta izmantošanu no Nīderlandes čempioniem pieprasīs finansiālu kompensāciju, bet no paša trenera – garantiju, ka viņa darbs ar izlasi turpināsies, neskatoties uz to, ka pats uzturēsies Nīderlandē un būs saistīts ar ''AZ Alkmaar''.

Pirms līguma parakstīšanas ar Beļģijas izlasi iepriekšējos trīs gadus Advokāts trenēja Krievijas Premjerlīgas klubu Sanktpēterburgas ''Zenit'', kura rindās izcīnīja Krievijas zeltu, Krievijas Superkausu, kā arī triumfēja UEFA kausa izcīņā un UEFA Superkausā. Tāpat holandietis agrāk trenējis ''PSV Eindhoven'', Glāzgovas ''Rangers'', ''Borussia Monchengladbach'', kā arī Nīderlandes, Apvienoto Arābu Emirātu un Dienvidkorejas izlases.

Darbu ''AZ Alkmaar'' rindās Advokāts uzsāks ceturtdien, dienu pēc pēdējās grupu turnīra spēles viesos pret Beļģjas čempioniem ''Standard'' UEFA Čempionu līgas ietvaros.

Izmantotie resursi:
fifa.com

  -2 [+] [-]

, 2009-12-08 15:34, pirms 15 gadiem
Man likās pēc profesijas advokāts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja