Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

papildināts Krievija: "Zenit" uzvar, Cauņa nekļūst par varoni pret "Anzhi"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Krievija: "Zenit" uzvar, Cauņa nekļūst par varoni pret "Anzhi"
Romāns Pavļučenko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas čempionātā futbolā iespēju pakāpties uz trešo pozīciju nav izdevies izmantot Maskavas "Dinamo", kas otrajā puslaikā atdeva iniciatīvu Kazaņas "Rubin", galu galā ielaižot arī vārtus, kas neļāva noturēt uzvaru - 1:1. Par CSKA varoni varēja kļūt Aleksandrs Cauņa, tomēr kompensācijas laika otrajā minūtē viņa sitienu no labas pozīcijas bloķēja Mahačkalas "Anzhi" aizsargi - 0:0. Citā mačā Sanktpēterburgas "Zenit" viesos ar 1:0 pārspēja Maskavas "Lokomotiv"

Dinamo nenotur, Pavļučenko neiesit pendeli

"Dinamo" un "Rubin" spēle sestdienas pēcpusdienā ievadīja pirmā astotnieka spēles. Spēles pirmais puslaiks pilnīgi noteikti nelika vilties. Jau pirmajās minūtēs izgājienu viens pret vienu nerealizēja Kazaņas futbolists Nelsons Valdess, kura sitienu atvairīja Antons Šuņins. "Dinamo" nepalika atbildi parādā, ātri izveidojot tikpat bīstamu momentu, kuru vārtu guvumā, eleganti pārmetot bumbu pāri vārtsargam, pārvērta Zvezdans Misimovičs! Nākamajās 10-15 minūtēs "Dinamo" bija vēl vairāki labi momenti, bet tos neizmantoja Misimovičs, Kevins Kuraņji un Igors Semšovs. Neliela nomierināšanās noveda pie iniciatīvas zaudēšanas. "Rubin" aktivizējās, uzmanības epicentrā esot Valdesam un Alanam Kasajevam. Viņu sitieni pārsvarā bija neprecīzi, bet vienreiz glāba Šuņins.

Otrā puslaika pirmajā pusē "Dinamo" izveidoja pamatīgu aizsardzības bastionu, ar kura pārvarēšanu "Rubin" bija lielas problēmas. Retās reizēs izdevās izveidot ko bīstamu, bet allaž vietā bija Šuņins. 67. minūtē gan neglāba arī viņš. Pozicionāli pie soda sitiena izspēles kļūdījās "Dinamo" aizsardzība, pilnībā nepiesegtu atstājot Valdesu. Valdess ar galvu sita ļoti precīzi un spēcīgi. Atlikušajā laikā "Dinamo" centās ko saglābt, bet atgūt atdoto iniciatīvu tā arī neizdevās. Vērts piebilst, ka laukumā dinamiešu rindās tā arī nedevās viens no līderiem Andrejs Voroņins, kuram nekāda savainojuma nav.

Citā spēlē Maskavas "Lokomotiv" savā laukumā uzņēma Sanktpēterburgas "Zenit". Uz ne tuvu ne tās labākās kvalitātes zālāja maskaviešiem bija lieliska iespēja pirmajā puslaikā atklāt rezultātu. Savā soda laukumā, neļaujot bumbu teju tukšos vārtos ieraidīt Obiņjam, ar roku tīšām nospēlēja Gubočans, par ko tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu. Jāsaka, ka galvenais arbitrs pārkāpumu nefiksēja, toties to pamanīja līnijtiesneši. Pendeli izpildīt devās Romāns Pavļučenko, bet viņa sitienu vārtu vidū viegli atvairīja Vjačeslavs Malafejevs.

Pēc pārtraukuma laukumā devās arī Andrejs Aršavins, taču mačs kopumā nebija vārtu gūšanas momentiem bagāts. Tādos mačos daudz ko izšķir standartsituācijas. Arī šoreiz - pēc stūra sitiena izspēles Lomberts ar galvu atspēlēja bumbu Romānam Širokovam, kurš ar pirmo pieskārienu sita nekļūdīgi - 1:0. Atlikušajā laikā "Zenit" diezgan viegli pārsvaru noturēja, sperot vēl vienu soli pretī titulam!

Cauņa neizmanto iespēju kļūt par varoni

Vēl vienā spēlē Maskavas CSKA uzņēma Mahačkalas "Anzhi", kura pamatsastāvā spēlēja arī Samuels Eto'o un Jurijs Žirkovs. Kopumā jāsaka, ka mačs bija līdzīgs bez liela skaita vārtu gūšanas momentu. Pirmajā puslaikā visreālākais moments izcelties bija Ahmedam Musam, bet viņš nerealizēja izgājienu viens pret vienu. "Anzhi" rindās individuāli spīdēja Žirkovs, bet atsevišķās standartsituācijās par sevi atgādināja augumā raženais aizsargs Kristofers Samba.

Otrajā puslaikā neizskatījās, ka CSKA mikroklimats ir tas labākais. Bieži partneri savā starpā nesapratās, ko izrādīja ļoti emocionāli. "Anzhi" šajā ziņā izskatījās pēc sabalansētāka mehānisma. Laba iespēja izcelties 80. minūtē bija Eto'o, kurš pēc Žirkova piespēles ar vienu pieskārienu apstrādāja bumbu sev pa sitienam, bet glāba Čepčugovs. Eto'o 87. minūtē gandrīz ielauzās soda laukumā, bet tur viņu ar šķietamu noteikumu pārkāpumu apturēja Ignaševičs. Tiesnesis to nefiksēja, bet Eto'o bija spiests atstāt laukumu. Šajā brīdī laukumā devās Aleksandrs Cauņa. Saša aktīvi devās cīņā, iesaistoties pāris gaisa divcīņās. Kompensācijas laika otrajā minūtē viņam bija lieliska iespēja izraut uzvaru. Viss sākās ar Sekū Olisē reidu pa labo malu. Āfrikānis meistarīgi apspēlēja sedzēju, izdarīja centrējumu gar vārtiem, kuru ar sitienu centās noslēgt Sejdū Dumbija, taču Oļegs Šatovs izsita apaļo priekšmetu no vārtu līnijas (dažos atkārtojumos izskatījās, ka bumba šķērsoja vārtu līniju). Pēc rikošeta pie iespējas uzsist no sešiem metriem tika Cauņa, bet viņa sitienu bloķēja aizsargi. Ar to spēle arī bija galā.

Otrā astotnieka spēlēs ļoti svarīga uzvara cīņā par vietas saglabāšanu Premjerlīgā Groznijas "Terek", kas ar 2:0 pārspēja Naļčikas "Spartak". Pēc šīs neveiksmes no komandas galvenā trenera amata atkāpās Sergejs Tašuevs. Izskatās, ka Naļčika pametīs augstāko sabiedrību.

Desmitniekā arvien stabilāk iekārtojusies Permas "Amkar", kas mājās ar 1:0 pārspēja "Rostov", pie tam gandrīz visu otro puslaiku spēlējot mazākumā. Vienīgos vārtus guva Rostovas futbolists Aleksandrs Gackans, ieraidot bumbu savu vārtu tīklā.

38. kārta

DatumsSpēleRezultātsVārti
06.04.Terek - Spartak (N)2:0Maurisio 25'; Poļčaks 83'
06.04.Volga - Krylya Sovetov0:0-
07.04.Amkar - Rostov1:0Gackans 69' (s.v.)
07.04.Dinamo - Rubin1:1Misimovičs 10' - Valdess 67'
07.04.Lokomotiv - Zenit0:1Širokovs 75'
07.04.CSKA - Anzhi0:0-
08.04.Krasnodar - Tom
08.04.Spartak (M) - Kuban

Krievijas čempionāta tabula

VKlubsSP
1Zenit St. Petersburg3877
2CSKA Moscow3866
3Lokomotiv Moscow3863
4Dynamo Moscow3863
5Spartak Moscow3762
6Rubin Kazan3862
7Anzhi Makhachkala3860
8Kuban Krasnodar3755
9Krasnodar3748
10Amkar Perm3847
11Terek Grozny3844
12Rostov3842
13Volga Nizhny Novgorod3838
14Krylia Sovetov Samara3837
15Tom Tomsk3729
16Spartak Nalchik3827

Labākie snaiperi

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Sejdū DumbijaCSKA27
2.Aleksandrs KeržakovsZenit21
3.Lasina TraorēKuban15
4.Danko LazovičsZenit12
5.Igors SemšovsDinamo12
6.Andrejs VoroņinsDinamo11

     [+] [-]

, 2012-04-07 18:16, pirms 12 gadiem
skatos pašlaik CSKA maču , Cauņa protams kā vienmēr rezervē... , be vienu lietu gan nesaprotu ko CSKA sastāvā dara Necids!?!? viņs tak nav uzbricējs bet kkāds zirga un telefonstaba krustojums.... labāk par viņu pat Perepļotkins nospēlētu.

sop://broker.sopcast.com:3912/79509
rekur links , moš Cauņa arī tiks uz pēdējām 15 min laukumā

  +2 [+] [-]

, 2012-04-07 20:35, pirms 12 gadiem
Nesaprotu, par ko domā Sluckis(CSKA treneris)?! Dumbija, Seko, Necids spēlējā ļoti slikti. Pareizi teica komentētāji, ka Cauņas maiņa bija "ķeksīša" pēc. Nu ko var izdarīt 5 minūtēs? Jā, neiesita, bet viss mačs bija pilnīgi bezjēdzīgs. Vēl saprotu Andži, viesos pret CSKA viņiem labvēlīgs rezultāts, bet armijnieki...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-07 22:11, pirms 12 gadiem
Nu Cauņa tadu momentu palaida garam......

     [+] [-]

, 2012-04-08 12:36, pirms 12 gadiem
Zenit champion