Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Diskvalificētais Anelkā Brazīlijā spēlēs kopā ar Ronaldinju

Agris Suveizda

Diskvalificētais Anelkā Brazīlijā spēlēs kopā ar Ronaldinju
Nikolā Anelkā
Foto: PA Wire/Scanpix

Skandalozais franču futbolists Nikolā Anelkā karjeru turpinās Brazīlijas klubā "Atletico Mineiro", savā Twitter kontē pavēstīja kluba prezidents Alešandre Kalils.

Nikolā Anelkā martā savā dzimšanas dienā paziņoja, ka ir lauzis līgumu ar Anglijas Premjerlīgas klubu WBA. Kaut arī kluba vadība pēcāk izplatīja paziņojumu, ka Anelkā paustā informācija nav patiesa, 35 gadus vecais franču uzbrucējs vēlāk vienalga tika atbrīvots no komandas. Februāra izskaņā Anglijas Futbola asociācija piesprieda Anelkā piecu spēļu diskvalifikāciju, 80 tūkstošus sterliņu mārciņu (nepilnu 96 tūkstošu eiro) lielu soda naudu, kā arī nepieciešamību iziet izglītojošo apmācību.

Bijušais Francijas izlases spēlētājs incidentā iesaistījās 28.decembrī, kad pret "West Ham" (3:3) vienu no vārtu guvumiem svinēja ar skandalozo "quenelle" žestu. Kaut arī FA paziņoja, ka izmeklēšanas gaitā neatklāja, ka šim žestam būtu bijusi antisemītiska nozīme, Anelkā vienalga saņēma bargu sodu. Anelkā aizvadītajā sezonā Anglijas Premjerlīgā piedalījās 12 spēlēs un guva divus vārtus. Abi vārti tika gūti tieši zīmīgajā spēlē pret "West Ham".

"Atletico Mineiro" pagājušajā Brazīlijas A Sērijas sezonā ieņēma astoto vietu, kā arī ieguva Dienvidamerikas spēcīgākās klubu izcīņas "Libertadores" kausu. Finālā "Atletico Mineiro" pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Paragvajas "Olimpia' (0:2, 2:0). "Atletico Mineiro" sastāvā ir arī vairāki Eiropā ļoti pazīstami spēlētāji – Ronaldinju, Žilbertu Silva, Nikolass Otamendi, Žozuē un citi.

Brazīlijas A Sērijas jaunā sezona sāksies 20. aprīlī, kad "Atletico Mineiro" savā laukumā uzņems "Corinthians", kas iepriekšējā gadā ierindojās tikai desmitajā pozīcijā. Pagaidām vēl nav pilnībā skaidrs, vai Anelkā diskvalifikācija paliks spēkā arī Brazīlijā.

Izmantotie resursi:
Goal.com

     [+] [-]

, 2014-04-06 14:41, pirms 11 gadiem
Kas tas ir par žestu?

  +1 [+] [-]

, 2014-04-06 15:13, pirms 11 gadiem
kāds sakars Anglijas futbola asociācijai ar Brazīlijas augstāko līgu? Šādos gadījumos diskābeļi attiecas uz konkrēto līgu vai valsti, ja vien neiesaistās jau augstākas organizācijas.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-06 15:43, pirms 11 gadiem
Jautrā Brazīlija.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-06 19:07, pirms 11 gadiem
Par ko?

     [+] [-]

, 2014-04-07 08:17, pirms 11 gadiem
saprot.Tas žest ir pret ebreju valdibu "West Ham"