Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Zenit" trenerim par tiesneša pagrūšanu sešu spēļu diskvalifikācija (+video)

Rolands Eliņš

"Zenit" trenerim par tiesneša pagrūšanu sešu spēļu diskvalifikācija (+video)
Andrē Vilašs-Boāšs (pa kreisi) strīdā ar tiesnešiem
Foto: Ruslan Shamukov/TASS/Scanpix

Krievijas Futbola federācija (KFF) piespriedusi sešu spēļu diskvalifikāciju Sanktpēterburgas "Zenit" galvenajm trenerim Andrē Vilašam-Boāšam par rupjību pret spēles tiesnesi.

37 gadus vecais portugālis Andrē Vilašs-Boāšs tika izraidīts no spēles, kurā viņa vadītā "Zenit" tikās ar "Krylya Sovetov". Brīdī, kad "Zenit" bija iedzinējos ar 0:1, Vilašs-Boāšs netaupīja kritiku mača tiesnešiem, turklāt nesavaldības uzplūdā arī pagrūda ceturto tiesnesi, par ko tika izraidīts no spēles. Pirms laukuma atstāšanas Vilašs-Boāšs vēlreiz agresīvi devās ceturtā tiesneša virzienā un veltīja viņam vairākus lamuvārdus, kuri tika uztverti arī blakus esošajā TV kamerā.

"Zenit" šo maču pēc tam zaudēja ar 1:3, tāpat arī zaudēja savu galveno treneri uz nākamajām sešām spēlēm, jo KFF Disciplinārlietu komisija viņam piespriedusi sešu spēļu diskvalifikāciju par apzinātu tiesneša aizskaršanu, savukārt par komandas tehniskās zonas atstāšanu Vilāšam-Boāšam piespriests naudas sods.

Vilāšs-Boāšs iepriekš strādājis arī ar "Porto", "Chelsea" un "Tottenham" vienībām. Krievijas mediji vēsta, ka "Zenit" vadība pēc KFF lēmuma uzzināšanas kopā ar trenera pārstāvjiem apspriež līguma laušanas nosacījumus, turklāt baumas par iespējamo Vilāša-Boāša atlaišanu klīda jau iepriekš, tika piesaukts arī šobrīd bez darba esošā Jirgena Klopa vārds. Augusta pašās beigās "Zenit" vadība gan izteica publisku uzticību trenerim.

"Zenit" bez sava trenera nāksies iztikt mačos pret "Amkar", "Spartak", "Rostov", "Kuban", "Anzhi", kā arī vienā no svarīgākajām spēlēm šoruden, proti, nākamsestdien izbraukumā pret Maskavas CSKA, kas pagaidām uzvarējusi visās septiņās spēlēs un ir līgas līdere. "Zenit" sodīta arī par līdzjutēju izgājieniem šajā spēlē, jo viņi skandējuši aizvainojošos saukļus. Soda apmērs - 20 tūkstoši rubļu jeb apmēram 250 eiro.

Sodu šodien gan saņēmusi arī Aleksandra Cauņas pārstāvētā CSKA, kuras preses pārstāvis apstiprinājis aģentūrai "TASS", ka UEFA klubu sodījusi ar 20 tūkstošiem eiro par līdzjutēju uzvedību Čempionu līgas kvalifikācijas spēlē pret "Sporting". Maskavas līdzjutēji tika apsūdzēti pirotehnikas izmantošanā un priekšmetu izsviešanā laukumā.

Vilaša-Boāša izraidīšana mačā pret "Krylya Sovetov"

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - УЕФА оштрафовал ЦСКА на €20 тыс....
Итоги КДК РФС . РФС. Новости. Официальный сайт РФС

  +1 [+] [-]

, 2015-09-04 17:15, pirms 9 gadiem
Brinos par tik lielu diskabeli . Nez tik vai sis sods ir nemainams ..

  +1 [+] [-]

, 2015-09-04 17:48, pirms 9 gadiem
Akinfejevs vienā spēlē iesita pretiniekam ar kulaku pa seju ! Nedabūja neko

     [+] [-]

, 2015-09-04 18:22, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Akinfejevs vienā spēlē iesita pretiniekam ar kulaku pa seju ! Nedabūja neko
Pretinieks tomēr nav tiesnesis, man šķiet ar viņiem joki mazi, pietiek vien kaut ko aizskarošu, kā uzreiz sarkanais plāksteris un dq, skarbi, bet pelnīti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-05 17:08, pirms 9 gadiem
sporta_barenis rakstīja: Kas ir noticis ar šo treneri? Agrāk tāds diezgan zolīds uz spēlēm gāja, tagad līdz trenuškām nolaidies...
Matuška rasija dara savu!