Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

FIFA pieprasījusi ziņojumu par Ēģiptē notikušo traģēdiju; valstī turpinās nemieri

Jānis Pārums

FIFA pieprasījusi ziņojumu par Ēģiptē notikušo traģēdiju; valstī turpinās nemieri
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ir satriekta par Ēģiptes pilsētā Portsaīdā trešdien notikušo traģēdiju un pieprasījusi Ēģiptes amatpersonām pilnu ziņojumu par to, kas notika pēc Ēģiptes Premjerlīgas spēles.

Jau ziņots, ka trešdien pēc "Al Marsy" un "Al Ahly" komandu spēles izcēlās masu nekārtības, kurās dzīvību zaudēja 74 cilvēki, bet vairāk nekā 1400 tika ievainoti. Tā kā daudzu ievainoto stāvoklis ir smags, nav izslēgts, ka upuru skaits pieaugs. Liecinieki norāda, ka nekārtības Portsaīdā sarīkoja algoti slepkavas.

FIFA uzsvērusi, ka visām sacensībām ir noteikti strikti drošības noteikumi. Ēģiptes amatpersonām pieprasīts sniegt ziņojumu par to, kas notika Portsaīdā. FIFA arī piedāvājusi savu palīdzību Ēģiptes Futbola asociācijai un sniegs jebkādu atbalstu, kas saistīts ar šo traģēdiju.

Bredlijs šaubās vai turpinās darbu ar Ēģiptes izlasi

Pašreizējais Ēģiptes izlases galvenais treneris Bobs Bredijs nav pārliecināts, ka turpinās darbu ar valstsvienību, kuru vada kopš pērnā gada septembra. Ceturtdien viņš ieradās mītiņā Kairā, lai paustu cieņu traģēdijas upuriem. Vairāki Ēģiptes izlases spēlētāji pēc notikušā paziņojuši par karjeras beigām, bet Bredlijs domā, vai turpināt darbu izlasē.

Protesti valstī turpinās, cilvēki mirst...

Tikmēr Ēģiptē joprojām turpinās protesti, kuros ir arī bojāgājušie. Tiek ziņots, ka nekārtībās Ēģiptes galvaspilsētā Kairā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki. Vēl divi cilvēki miruši pēc tam, kad policisti atklāja uguni uz protestētājiem Suecā.

Izmantotie resursi:
Reuters
AP

     [+] [-]

, 2012-02-03 18:41, pirms 13 gadiem
vājprāts