Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Corinthians" trumfē Brazīlijas kausā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Corinthians" trumfē Brazīlijas kausā
Ronaldo ar izcīnīto medaļu
Foto: AP

Par šī gada Brazīlijas kausa ieguvējiem futbolā trešdienas vakarā trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva "Corinthians" kluba futbolisti, turnīra finālā divu spēļu summā ar 4:2 pārspējot "Internacional".

Brazīlijas kausa izcīņā jeb "Copa do Brasil" šogad piedalījās 64 komandas no 27 Brazīlijas štatiem (cik klubi piedalās no katra štata, nosaka speciāls rangs), un turnīrs tika izspēlēts pēc izsišanas principa. Proti, pāra uzvarētājs divu spēļu summā iekļuva nākamajā kārtā. Interesanti, ka, ja pirmajās divās kārtās kāda no komandām pirmajā spēlē uzvar izbraukumā ar vismaz divu vārtu pārsvaru, otrā spēle šajā pāri nemaz nenotiek.

Šogad kausa izcīņas finālā iekļuva "Corinthians", kura sastāvā spēlē slavenais Brazīlijas futbolists Ronaldo, un "Internacional", kā sastāvā kā lielāko zvaizgni var izcelt vēl nesen Eiropā spēlējošo ("Real Zaragoza", "Wolfsburg") Andresu D`Alesandro.

Jāpiemin, ka arī pagājušajā gadā "Corinthians" iekļuva finālā, kur tikās ar "Sport Club do Recife". Toreiz Sanpaulu štatu pārstāvošais klubs pirmajā spēlē savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 3:1, taču atbildes spēlē viesos piekāpās ar 0:2, kā rezultātā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kausa izcīņā triumfēja "Sport Club do Recife".

Šī gada fināla pirmajā spēlē "Corinthians savā laukumā izcīnīja uzvaru 2:0 (Horhe Enrike, Ronaldo), ar lielu pārliecību pār saviem spēkiem dodoties uz atbildes spēli Porto Alegrē, kur jau pēc pirmā puslaika viesi atradās vadībā ar 2:0 (Horhe Enrike, Andre Santošs). Otrajā puslaikā "Internacional" futbolistiem vajadzēja gūt piecus vārtus, taču mājinieki bija spējīgi vien uz diviem vārtu guvumiem (2:2), un "Corinthians" trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē (līdz šim viņi kausu izcīnījuši 1995. un 2002. gadā - N.Š.) triumfēja Brazīlijas kausā un ieguva tiesības nākamgad spēlēt Dienvidamerikas prestižākajā klubu turnīrā - "Copa Libertadores". Šajā turnīrā ''Corinthians'' futbolisti nav piedalījušies pēdējos trīs gadus, kā arī nekad nav spējuši izcīnīt Libertadores kausu.

"Kopš es ierados klubā, visi ir mani atbalstījuši un mēs esam izcīnījuši divas trofejas [martā "Corinthians" uzvarēja Sanpaulu "Campeonato Paulista" čempionātā - aut.]. Es vēlos pateikties visiem saviem komandas biedriem. Mēs smagi strādājām, lai izcīnītu titulu, un nu mēs varam izbaudīt uzvaru," izteicās slavenais Ronaldo, kurš finālspēlēs izcēlās ar vienu vārtu guvumu un atzina, ka vēlētos tuvākajā laikā pagarināt līgumu ar "Corinthians", lai nākamgad varētu spēlēt "Copa Libertadores".

Corinthians 2:0 Internacional

Internacional 2:2 Corinthians

Nekārtības otrajā spēlē

Izmantotie resursi:
fifa.com

  +3 [+] [-]

, 2009-07-02 14:47, pirms 15 gadiem
malacis ronaldo elts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-07-02 19:33, pirms 15 gadiem
prieks par Ronaldo. bet varēja jau arī pateikt pārējos vārtu guvējus.

     [+] [-]

, 2009-07-02 22:38, pirms 15 gadiem
TheKingRooney rakstīja: Tas 10 nr no Inter tāds maziņš kroplītis
Noželojami.
Labi, ka tu tāds liels padevies.