Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Maklārens nesteidzas atgriezties Anglijas Premjerlīgā

Maklārens nesteidzas atgriezties Anglijas Premjerlīgā
Stīvs Maklārens
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Anglijas izlases, kā arī Anglijas Premjerlīgas kluba "Middlesbrough" galvenais treneris Stīvs Maklārens, kurš jau otro sezonu diezgan veiksmīgi strādā Nīderlandes klubā "FC Twente", atzinis, ka nesteidzas atgriezties pie darba Anglijas Premjerlīgā.

Bijušais Anglijas izlases un Anglijas Premjerlīgas kluba ''Middlesbrough'' treneris Stīvs Maklārens pie ''FC Twente'' komandas stūres stājās pērnā gada vasarā, neilgi pēc tam, kad, trenējot Anglijas izlasi, viņš nespēja komandu ievest ''Euro 2008'' finālturnīrā. Kopš pievienošanās ''FC Twente'' Maklārens pārsteidzis daudzus. Jau savā debijas sezonā viņš kopā ar komandu izcīnīja 2.vietu Nīderlandes čempionātā ''Eredivisie'', kā arī sezonas noslēgumā iekļuva Nīderlandes kausa izcīņas finālā, kur tikai 11 metru soda sitienu sērijā piekāpās ''SC Heerenveen''.

Pateicoties veiksmīgi aizvadītai pirmajai sezonai, kā arī otrās sezonas diezgan pārliecinošajam startam, pērnā gada oktobrī kluba vadība nolēma ar 48 gadus veco treneri pagarināt līgumu, un jaunā sadarbība šobrīd ir spēkā līdz 2011. gada sezonas beigām. Šosezon ilgu laiku komanda atradās līderes godā, pēcāk to zaudēja, bet pašreiz atkal atrodas 1. vietā, par četriem punktiem apsteidzot ''Ajax'', bet par pieciem - Eindhovenas ''PSV''. Eiropas līgā šosezon komanda apstājās 1/16 finālā, divu spēļu summā ar 2:4 piekāpjoties Brēmenes ''Werder'' (mājās - 1:0, viesos – 1:4).

Maklārens, kurš pirms darba Anglijas izlasi, kopā ar ''Middlesbrough'' triumfēja Anglijas Līgas kausā (pirmā tāda mēroga trofeja komandas vēsturē), bet 2005./2006. gada sezonā iekļuva UEFA kausa izcīņas finālā (pēcāk 0:4 pret ''Sevilla''), atzinis, ka šobrīd nesteidzas atgriezties pie darba Anglijas Premjerlīgā. Jāatzīmē, ka pirms gada savās rindās viņu vēlējās redzēt ''Sunderland'' vadība, taču Maklārens toreiz esot atteicies.

''Man pietrūkst dažu Premjerlīgas spēļu atmosfēra un kaisle, bet gan man, gan citiem tas nebūs pārsteigums, ja mana nākamā darba vieta arī būs ārzemēs. Kas to lai zina... Man vienmēr paticis Eiropas futbols. Ir vērtīgi gūt pieredzi un dzīvot, mācoties citu valstu kultūru,'' laikrakstam ''News of the World'' sacīja Maklārens.

Izmantotie resursi:
teamtalk.com