Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''Brentford'' Vemblijā sakauj ''Swansea'' un pirmo reizi spēlēs Premjerlīgā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Brentford'' Vemblijā sakauj ''Swansea'' un pirmo reizi spēlēs Premjerlīgā
''Brentford'' futbolisti līksmo pēc iekļūšanas Premjerlīgā. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien ''Championship'' izslēgšanas spēļu finālā Vemblija stadionā ''Brentford'' ar 2:0 pieveica ''Swansea'', pirmo reizi komandas vēsturē kvalificējoties dalībai Anglijas spēcīgākajā futbola turnīrā - Premjerlīgā. Uzvaras vārtus mača desmitajā minūtē guva Aivans Tounijs, realizējot 11 metru soda sitienu.

Londonā bāzētā ''Brentford'' vienība Anglijas pēc spēka otrās līgas pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās ''Watford'', kas automātiski nodrošināja atgriešanos Premjerlīgā. Savukārt ''Swansea'' ieņēma ceturto vietu ar 80 punktiem. ''Brentford'' izslēgšanas spēļu pusfināla summā ar 3:2 pieveica ''Bournemouth'', bet ''Swansea'' ar 2:1 uzveica ''Barnsley''.

''Brentford'', kas ''Championship'' līgā spēlē kopš 2014./2015. gada sezonas, pagājušajā augustā finālā papildlaikā ar 1:2 piekāpās citai Londonas vienībai ''Fulham'', kas pēc sezonas Premjerlīgā atgriezīsies ''Championship'' apritē. Toreiz ''Brentford'' pusfinālā tika galā ar ''Swansea'' - 3:2, bet šajā sezonā komandas abas līdzšinējās spēles aizvadīja neizšķirti - 1:1.

Spēles ievadā aktīvāki bija ''Brentford'' futbolisti. Jau trešajā minūtē savā soda laukumā uz noteikumu pārkāpuma robežas nospēlēja ''Swansea'' aizsargs, taču tiesnesis Kriss Kavano pendeli nepiešķīra. Mača galvenajam arbitram 11 metru soda sitienu gan nācās piešķirt septiņas minūtes vēlāk, kad Svonzi vārtsargs Frederiks Vudmens pārkāpa noteikumus. ''Brentford'' un visas līgas labākais bombardieris Aivans Tounijs bija precīzs, atklājot mača rezultātu - 1:0. Mača 20. minūtē otros vārtus Londonas vienībai nodrošināja divu dāņu sadarbība - Mads Rērslēvs Rasmusens piespēlēja Emiljano Markandesam, kurš dubultoja ''Brentford'' pārsvaru 2:0. Pēc aukstās dušas aktivizējās ''Swansea'' priekšējā līnija, pie vairākām izdevībām tiekot pieredzējušajam ganietim Andrē Ajū, taču neviena no tām netika realizēta.

Otrā puslaika pirmajās 20 minūtēs laukumā bija vērojams pamatīgs ''Swansea'' spiediens. Velsas vienība regulāri apdraudēja Davida Rajas sargāto cietoksni, bet nespēja trāpīt vārtu rāmī. Pamatīgu triecienu 65. minūtē saņēma atspēlēties alkstošā Svonzi komanda - Džejs Fultons asi pārkāpa noteikumus, tiekot noraidīts. ''Brentford'' futbolisti sāka vairāk pieturēt bumbu un dažbrīd arī lūkoja palielināt pārsvaru. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, ''Brentford'' komandai svinot panākumu ar 2:0 un pirmo reizi iekļūstot Anglijas Premjerlīgā.

Šī bija desmitā reize kopš 1990./1991. gada sezonas, kad ''Brentford'' komanda piedalījusies kādas līgas izslēgšanas spēlēs. Iepriekšējos deviņos piegājienos ne reizi nebija izdevies uzvarēt. Savukārt ''Swansea'' Anglijas Premjerlīgu pameta 2018. gadā un nu ceturto sezonu pēc kārtas būs spiesta spēlēt ''Championship''.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-29 19:13, pirms 3 gadiem
ja vilki ir portugāļu "izlase", tad Brentford ir dāņu "izlase"....šajā sakarā ļoti interesē kā Dānijas izlasei veiksies EURO2020 ?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-29 19:29, pirms 3 gadiem
Ko viņi tur darīs, nākamgad izlidos un varēs priecāties ka ir tur uzspēlējuši

  -1 [+] [-]

, 2021-05-29 19:37, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Ko viņi tur darīs, nākamgad izlidos un varēs priecāties ka ir tur uzspēlējuši
Ko ko, ja nezini, tad iekļūšana premjerlīgā nozīmē arī lielākus ienākumus un iespēju pilnveidot klubu ilgtermiņā

     [+] [-]

, 2021-05-29 20:27, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ja vilki ir portugāļu "izlase", tad Brentford ir dāņu "izlase"....šajā sakarā ļoti interesē kā Dānijas izlasei veiksies EURO2020 ?
Tu zini, cik dāņu no Brentford ir Dānijas pieteikumā Eiropas čempim? Nav tur kaudz, tikai divi.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 20:54, pirms 3 gadiem
Autor kas tad palika otraja vieta Watford vai Norwich?City man zinams Norwich vinneja championship.

     [+] [-]

, 2021-05-29 21:02, pirms 3 gadiem
vahtanidis rakstīja: Autor kas tad palika otraja vieta Watford vai Norwich?City man zinams Norwich vinneja championship.
Paldies, labots.