Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Veins Rūnijs kļūst par ''Championship'' kluba ''Birmingham City'' treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Veins Rūnijs kļūst par ''Championship'' kluba ''Birmingham City'' treneri
Veins Rūnijs. Foto: Derby County FC

Anglijas pēc spēka otrās līgas ''Championship'' klubs ''Birmingham City'' šodien oficiāli paziņojis, ka par tās nākamo galveno treneri iecelts Veins Rūnijs, ar kuru noslēgts līgums uz trīs ar pusi gadiem.

Anglijas pēc spēka otrās līgas klubs ''Birmingham City'' šodien oficiāli paziņojis, ka par tās nākamo galveno treneris kļuvis Veins Rūnijs, ar kuru noslēgts trīs ar pusi gadu ilgs līgums. Rūnijs ātri vien ticis pie jaunas darbavietas, jo tikai pirms trim dienām viņš pameta MLS kluba ''D.C. United'' trenera amatu. Par šādu soli viņš izšķīrās pēc tam, kad komanda nesasniedza izslēgšanas spēles.

''Esmu gandarīts par pievienošanos klubam. Komandai ir skaidrs plāns un viņi vēlas piepildit savas ambīcijas. Savu trenera karjeru esmu veidojis, iesaistoties izaicinājumiem pilnos darbos, kas ļāvis man būt gatavam šai iespējai. Nevaru sagaidīt, kad varēšu sākt darbu,'' kluba mājaslapā citēts Rūnijs. Viņam kā asistenti palīdzēs Ešlijs Kouls, Džons O'Šī, kā arī līdz no ASV kluba uz Birmingemu pārcelsies viņa līdzšinēji asistenti Karls Robinsons un Pīts Šatlevorts. Kouls darbu klubā apvienos ar asistenta pienākumiem Anglijas U21 izlasē, bet O'Šī ar asistenta darbu Īrijas izlasē.

Pēc 11 nospēlētām spēļu kārtām ''Championship'' turnīrā ''Birmingham City'' ieņem sesto vietu ar izcīnītiem 18 punktiem. Līdz trešajai vietai to šķir divi punkti, bet pirmo divu vietu ieguvējas atrāvušās tālāk - ''Leicester'' ar desmit uzvarām ir 30 punkti, bet ''Ipswich Town'' ieguvusi 28 punktus.

Rūnija debija kā kluba galvenajam trenerim varētu būt 21. oktobrī, kad gaidāma čempionāta spēle pret ''Middlesbrough''. Nākamais pretinieks kopvērtējumā ieņem 16. vietu. Trenera karjeru Rūnijs sāka ''Derby County'', to vadot no 2020. līdz 2022. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.bcfc.com/news/all/wayne...

     [+] [-]

, 2023-10-11 16:20, pirms 7 mēnešiem
Kur šeit ir pieminēts kaut kas par Džona Justasa atlaišanu un Rūnija iecelšanas iemesliem? Un spēlētāju atbalstu atlaistajam trenerim?

     [+] [-]

, 2023-10-11 17:29, pirms 7 mēnešiem
Veins pagaidām kā treneris sevi nav parādijis, un laiciņš jau pagājis kopš bučus uz naglas pakāra.