Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Zviedru miljardieris Ēks par ''Arsenal'' iegādi: ''Fanoju par klubu no astoņu gadu vecuma''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Zviedru miljardieris Ēks par ''Arsenal'' iegādi: ''Fanoju par klubu no astoņu gadu vecuma''
Dāniels Ēks. Foto: ft.com

Zviedru miljardieris un Spotify līdzdibinātājs un izpilddirektors Dāniels Ēks intervijā CNBC pauda, ka ir nodrošinājis finansējumu, lai izteiktu piedāvājumu par Anglijas Premjerlīgas kluba Londonas ''Arsenal'' iegādi. Kopš 2018. gada augusta vienīgais komandas īpašnieks ir Stens Kronkī.

Londonas "Arsenal" pieder 73 gadus vecajam amerikāņu uzņēmējam Stenam Kronkī. Kluba kontrolpakete viņam pieder kopš 2011. gada aprīļa, bet kopš 2018. gada augusta, kad par 550 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 633 miljoniem eiro izpirka Ališera Usmanova atlikušās akcijas, viņš ir kluba vienīgais īpašnieks. Kronkī pieder lērums ASV sporta komandu – NFL komanda Losandželosas "Rams", NBA komanda Denveras "Nuggets", NHL komanda Kolorādo "Avalanche", MLS komanda Kolorādo "Rapids" un citas.

Pēc tam, kad klubs kļuva par dibinātāju Superlīgai, Kronkī no līdzjutēju puses tika kritizēts par šo soli. Vēlāk klubs lēma no dalības atteikties. Iepriekšējā piektdienā pirms spēles pret Liverpūles "Everton" (0:1) un arī tās laikā pie stadiona notika fanu vērienīgi protesti ar aicinājumu amerikāņu uzņēmējam Kronkī pārdot klubu. Piektdienas vakarā sociālajos tīklos interesi par kluba iegādi izteica "Arsenal" līdzjutējs Dāniels Ēks – zviedru miljardieris, kurš ir mūzikas straumēšanas milža Spotify līdzdibinātājs un izpilddirektors. Britu mediji apgalvo, ka Ēku atbalsta trīs kluba leģendas Tjerī Anrī, Deniss Bergkamps un Patriks Vjerā. Vēlāk Kronkī paziņoja, ka, par spīti Spotify izpilddirektora Dāniela Ēka interesei, viņš klubu nav gatavs pārdot.

Ēks nācis klajā ar savu paziņojumu. Tajā zviedru miljardieris paziņojis, ka ir nodrošinājis finansējumu tam, lai izteiktu piedāvājumu par ''Arsenal'' iegādi. ''Arsenal'' vērtība tiek lēsta divu miljardu sterliņu mārciņu apmērā, kamēr Ēka bagātība - 3.4 miljardu sterliņu mārciņu. ''Esmu bijis ''Arsenal'' fans kopš astoņu gadu vecuma. Tā ir mana komanda. Mīlu kluba vēsturi, spēlētājus un līdzjutējus. Redzu lielisku iespēju atgriezt to atpakaļ pie panākumiem. Vēlos izveidot uzticību starp mani un līdzjutējiem. Runāju par savu interesi nopietni. Esmu nodrošinājis finansējumu, lai varētu izteikt piedāvājumu. Uzskatu, ka tas ir vilinošs, un ceru, ka ''Arsenal'' esošie īpašnieki mani uzklausīs,'' tā CNBC savu nopietno iegādes interesi vērtēja Ēks.

Anglijas Premjerlīgā Londonas ''Arsenal'' ar 46 punktiem 33 spēlēs atrodas desmitajā vietā. Nākamo spēli 2. maijā komanda aizvadīs izbraukumā pret ''Newcastle''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/arsenal...

     [+] [-]

, 2021-04-28 22:18, pirms 3 gadiem
Opā, nezināju, ka Spotify bez mūzikas klausīšanās var arī socializeties! 😁