Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" īpašnieks par spīti Spotify miljardiera interesei nevēlas pārdot klubu

Agris Suveizda

"Arsenal" īpašnieks par spīti Spotify miljardiera interesei nevēlas pārdot klubu
Londonas "Arsenal" līdzjutēju vēstījums. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Londonas futbola kluba "Arsenal" īpašnieks Stens Kronkī oficiālā paziņojumā atkārtojis, ka nevēlas pārdot savas akcijas un šķirties no kluba kontrolpaketes.

"Iepriekšējās dienās esam manījuši mediju spekulācijas saistībā ar "Arsenal" futbola kluba iespējamu pārņemšanu," teikts Kronkī ģimenes paziņojumā, ko parakstījis Stens un viņa dēls Džošs. "Paliekam simtprocentīgi uzticīgi "Arsenal" un nepārdosim nevienu daļu šajā klubā."

"Neesam saņēmuši nevienu piedāvājumu, un neviens piedāvājums mūs arī neinteresētu. Mūsu ambīcijas joprojām ir sacensties par lielākajām trofejām, un turpināsim koncentrēties uz mūsu konkurētspējas laukumā palielināšanu, lai šos mērķus sasniegtu," paziņojumā turpināts.

Iepriekšējā piektdienā pirms spēles pret Liverpūles "Everton" (0:1) un arī tās laikā pie stadiona notika fanu vērienīgi protesti ar aicinājumu amerikāņu uzņēmējam Kronkī pārdot klubu. Piektdienas vakarā sociālajos tīklos interesi par kluba iegādi izteica "Arsenal" līdzjutējs Dāniels Ēks – zviedru miljardieris, kurš ir mūzikas straumēšanas milža Spotify līdzdibinātājs un izpilddirektors. Britu mediji apgalvo, ka Ēku atbalsta trīs kluba leģendas Tjerī Anrī, Deniss Bergkamps un Patriks Vjerā. Paredzams, ka rīt Ēks varētu nākt klajā ar oficiālu paziņojumu.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Londonas "Arsenal" pieder 73 gadus vecajam amerikāņu uzņēmējam Stenam Kronkī. Kluba kontrolpakete viņam pieder kopš 2011. gada aprīļa, bet kopš 2018. gada augusta, kad par 550 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 633 miljoniem eiro izpirka Ališera Usmanova atlikušās akcijas, viņš ir kluba vienīgais īpašnieks. Kronkī pieder lērums ASV sporta komandu – NFL komanda Losandželosas "Rams", NBA komanda Denveras "Nuggets", NHL komanda Kolorādo "Avalanche", MLS komanda Kolorādo "Rapids" un citas.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...