Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Spotify" līdzdibinātājs kopā ar trim kluba leģendām apsver Londonas "Arsenal" iegādi

Agris Suveizda

"Spotify" līdzdibinātājs kopā ar trim kluba leģendām apsver Londonas "Arsenal" iegādi
Dāniels Ēks. Foto: ft.com

Zviedru miljardieris Dāniels Ēks iepriekšējā nedēļā publiski pauda interesi par Anglijas futbola kluba Londonas "Arsenal" iegādi, un britu medijs The Telegraph šorīt pavēstījis, ka Ēka kandidatūru varētu atbalstīt "Arsenal" leģendas Tjerī Anrī, Deniss Bergkamps un Patriks Vjerā.

"Bērnībā, cik vien varu atcerēties, jutu līdzi "Arsenal". Ja "Kroenke Sports&Entertainment" vēlas pārdot "Arsenal", es ar lielāko prieku pieteiktu savu kandidatūru," Ēks rakstīja sociālajos tīklos piektdienas vakarā, kad pie "Arsenal" stadiona notika vērienīgi fanu protesti, pieprasot īpašnieku maiņu. Lai arī pagaidām nav nekādu detaļu par iespējamajām summām, The Telegraph ziņo, ka Ēka vēlme esot nopietna un ka viņam palīdzēt grasās arī Anrī, Bergkamps un Vjerā. "Nepazīstu savu klubu, un tas, ka viņi mēģināja pievienoties slēgtai līgai, man nav saprotams," Anrī sacīja The Telegraph. "Viņi klubu vada kā parastu uzņēmumu, nevis futbola klubu."

Londonas "Arsenal" pieder 73 gadus vecajam amerikāņu uzņēmējam Stenam Kronkī. Kluba kontrolpakete viņam pieder kopš 2011. gada aprīļa, bet kopš 2018. gada augusta, kad par 550 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 633 miljoniem eiro izpirka Ališera Usmanova atlikušās akcijas, viņš ir kluba vienīgais īpašnieks. Kronkī pieder lērums ASV sporta komandu – NFL komanda Losandželosas "Rams", NBA komanda Denveras "Nuggets", NHL komanda Kolorādo "Avalanche", MLS komanda Kolorādo "Rapids" un citas.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Zviedru uzņēmējam Dānielam Ēkam februārī apritēja tikai 38 gadi, un Forbes viņa turību novērtē ar 4,7 miljardiem eiro. Ēks kopā ar tautieti Mārtinu Lorensonu 2006. gadā dibināja mūzikas straumēšanas pakalpojumu sniedzēju Spotify.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-26 15:51, pirms 3 gadiem
Tagad skaidrs, kāpēc atnāca paziņojums, ka Spotify abonēšana kļūs dārgāka

  +2 [+] [-]

, 2021-04-26 18:31, pirms 3 gadiem
Būtu mūzikas izpildītājiem labāk pielicis, nevis futbola klubus pircis.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 22:11, pirms 3 gadiem
flab3r rakstīja: Būtu mūzikas izpildītājiem labāk pielicis, nevis futbola klubus pircis.
Par šo jau bija joki tviterī, ka diez vai spēlētāji spēlēs par 0,0000006 centiem dienā.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-27 09:54, pirms 3 gadiem
Arsenal kaktu īpašnieku slavas zālei pievienosies Zukerberga un Dorsija brālītis?

     [+] [-]

, 2021-04-27 10:56, pirms 3 gadiem
Jebkurš var deklarēt, ko grib, bet Kronke ne1am neko netaisās pārdot.