Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Aston Villa" liek galdā sešus miljonus un atlaisto Džerārdu aizstāj ar Emeriju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Aston Villa" liek galdā sešus miljonus un atlaisto Džerārdu aizstāj ar Emeriju
Unajs Emerijs. Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Aston Villa" vadība pagājušās nedēļas beigās pieņēma lēmumu atlaist galveno treneri Stīvenu Džerārdu. Viņam atrasts aizvietotājs – samaksāta sešu miljonu eiro lielā izpirkuma maksa par Unaju Emeriju.

50 gadus vecais Unajs Emerijs pie "Aston Villa" stūres stāsies 1. novembrī. Līdz šim viņš vadīja Spānijas klubu "Villarreal", bet viņa līgumā bija iekļauta izpirkuma summa, un Birmingemas klubs to aktivizējis.

Emerijs ar "Villarreal" strādāja no 2020. gada. Savā pirmajā sezonā viņš aizveda klubu līdz triumfam Eiropas līgā, finālā pieveicot "Manchester United", bet pagājušajā sezonā "Villarreal" cīnījās Čempionu līgas pusfinālā, divu spēļu summā ar 2:5 piekāpjoties "Liverpool".

Jaunajā Spānijas čempionāta sezonā "Villarreal" atrodas septītajā vietā ar 18 punktiem 11 spēlēs.

Emerijam jau ir pieredze Anglijā – viņš pusotru gadu trenēja Londonas "Arsenal", taču 2019. gada novembrī tika atlaists pēc tam, kad komanda bez uzvarām bija septiņās spēlēs pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā speciālists aizveda "Arsenal" līdz Eiropas līgas finālam, kur zaudēja "Chelsea".

Eirokausu speciālists Emerijs laika posmā no 2013. līdz 2016. gadam trīs reizes pēc kārtas uzvarēja Eiropas līgā ar "Sevilla". Pēc tam viņš pievienojās PSG, izcīnot Francijas čempionu titulu un divus Francijas kausus.

Atlaistā Stīvena Džerārda vadībā "Aston Villa" 11 spēlēs iekrāja astoņus punktus. Viņš tika atlaists pēc ceturtdien piedzīvotā 0:3 zaudējuma pret "Fulham". Džerārds un spēlētāji par atlaišanu uzzināja drīz pēc zaudējuma, bet viņam mājās bija jādodas autobusā kopā ar komandu.

Līdz jauna trenera atrašanai "Aston Villa" vadību uzņēmās Ārons Denks. Svētdien mājās ar 4:0 tika sasista "Brentford", un viņš pie grožiem atradīsies arī gaidāmajā spēlē pret "Newcastle".

Anglijas Premjerlīgas un Vācijas Bundeslīgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2022-10-25 12:28, pirms gada
5 EL kausus ar trim dažādām komandām - to var tikai talantīgs treneris. Būs interesanti redzēt, kā ar viņu veiksies Villai, sevišķi, ja patiešām ienāks nopietnas investīcijas spēlētājos.

     [+] [-]

, 2022-10-26 01:10, pirms gada
Cerams, ka Villa spēs nodrošināt arī gana labu sastāvu.