Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Brighton'' Kukureļas vietā piesaista ekvadorieti Estupinjanu

''Brighton'' Kukureļas vietā piesaista ekvadorieti Estupinjanu
Perviss Estupinjans. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Anglijas futbola Premjerlīgas klubs ''Brighton & Hove Albion'' no spāņu vienības "Villarreal" iegādājies Ekvadoras izlases aizsargu Pervisu Estupinjanu, vēsta komanda.

Par 24 gadus veco Estupinjanu "Brighton" samaksāja 17 miljonus stērliņu mārciņu (20,2 miljonus eiro) un līgums ar aizsargu noslēgts uz pieciem gadiem.

Plānots, ka ekvadorietis kreisā aizsarga pozīcijā aizvietos Marku Kukurelu, kurš devies uz citu Premjerlīgas vienību Londonas "Chelsea". Spāņu aizsargs, kurš "Brighton" pievienojās pirms pagājušās sezonas, uz "Chelsea" pārcēlās pirms nepilnām divām nedēļām, londoniešiem par transfēru samaksājot 55 miljonus mārciņu (65,3 miljoni eiro).

"Esam priecīgi redzēt Pervisu Estupinjanu savās rindās un viņš stiprinās mūsu komandu pozīcijā, kuru vēlējāmies uzlabot," norāda "Brighton" galvenais treneris Grems Poters. ""Papildus savai starptautiskajai pieredzei, viņš ir spēlējis "Villarreal" komandā UEFA Čempionu līgā un Eiropas līgā, kā arī uzkrājis lielu pieredzi Spānijas čempionātā."

Etupinjans jau 2016.gadā pievienojās Premjerlīgas komandai "Watford", tomēr Anglijas čempionātā nespēlēja un tika nākamās četras sezonas izīrēts spāņu vienībām "Granada", "Almeria", "Mallorca" un "Osasuna". 2020.gadā ekvadorietis pievienojās "Villarreal", palīdzot komandai triumfēt UEFA Eiropas līgā.

Ekvadoras izlases sastāvā aizsargs kopš 2019.gada aizvadījis 26 spēles un guvis trīs vārtus.

"Brighton", kas pagājušajā Premjerlīgas sezonā ierindojās devītajā vietā 20 komandu konkurencē, pēc divām kārtām jaunajā sezonā ar četriem punktiem divās spēlēs ieņem astoto vietu.

Anglijas Premjerlīgas un Vācijas Bundeslīgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
LETA


Bukajo Sakā un Martins Edegors. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
6

"Arsenal" uzvar rezultatīvā derbijā, trīs punkti arī Mančestras "City"

Anglijas futbola Premjerlīgā "Arsenal" guva svarīgu 3:2 uzvaru pār savu principiālo pretiniece "Tottenham", uzvarot Ziemeļlondonas derbijā. "Arsenal" pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 3:0, taču mača izskaņā tāpat bija spiesta satraukties par uzvaras nosargāšanu. Savukārt Mančestras "City" ar 2:0 pieveica "Nottingham".
Noni Madueke. Foto: Reuters/Scanpix
1

''Chelsea'' atspēlējas no 0:2 un tiek pie punkta Birmingemā pret Villa

Anglijas Premjerlīgas 35. kārtā Londonas ''Chelsea'' otrajā puslaikā atspēlējās no 0:2 un izcīnīja punktu Birmingemā pret vietējo ''Aston Villa'' – 2:2.
Brunu Fernandišs. Foto: AFP/Scanpix

MU izsēj uzvaru pār ''Burnley'', Īsaks un Gordons nokārto ''Newcastle'' panākumu

Anglijas Premjerlīgas 35. kārtā Mančestras ''United'' mājās izsēja uzvaru pār Bērnlijas futbolistiem. Citā mačā Aleksandra Īsaka un Entonija Gordona duets nokārtoja graujošu Ņūkāslas ''United'' uzvaru.