Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Līdsas "United" par līguma nepildīšanu jāmaksā savam bijušajam uzbrucējam 28 miljoni

Agris Suveizda

Līdsas "United" par līguma nepildīšanu jāmaksā savam bijušajam uzbrucējam 28 miljoni
Žans Kevins Ogistēns "Leipzig" kreklā. Foto: imago images/Scanpix

FIFA Strīdu izšķiršanas palāta lēmusi daļēji par labu franču futbolistam Žanam Kevinam Ogistēnam, kuram izdevies no sava bijušā kluba Līdsas "United" iztiesāt 24,5 miljonu sterliņu mārciņu jeb 28,0 miljonu eiro lielu kompensāciju, noskaidrojis medijs The Athletic.

PSG audzēknis Ogistēns 2020. gada ziemā no Vācijas "Leipzig" devās īrē uz Anglijas tobrīd otrās līgas komandu Līdsas "United", kas izcīnīja pirmo vietu un atgriezās Premjerlīgā. Francūža īres līgumā bija iekļauta izpirkuma iespēja par 21 miljonu eiro, taču ar būtisku nosacījumu – Premjerlīgas ceļazīmes izcīnīšanas gadījumā izpirkums kļūtu obligāts.

Tā kā pandēmijas dēļ sezona beigās tikai jūlija izskaņā, bet īres līgums bija līdz jūnijam, Līdsas "United" nosprieda, ka nosacījums nav stājies spēkā, un negrasījās izpirkt uzbrucēju, kurš Marselo Bjelsas vadītajā vienībā aizvadīja tikai trīs spēles – visas uz maiņu. Pēc Līdsas lēmuma sekoja Leipcigas sūdzība, un pagājušā gada decembrī klubi vienojās par izlīgumu 15,5 miljonu sterliņu mārciņu jeb 17,7 miljonu eiro apmērā – tādējādi gandrīz pilnībā nosedzot īres līgumā paredzēto izpirkuma summu.

Taču Līdsas "United" būs jāšķiras no vēl 28 miljoniem eiro, jo Anglijas klubam piespriesta kompensācijas izmaksa ne vien Vācijas klubam, bet arī pašam spēlētājam, kurš tā vietā, lai būtu kļuvis par jaunā Premjerlīgas kluba pilntiesīgu īpašumu, atgriezās dzimtenē un pievienojās "Nantes". Izpirkuma gadījumā ar Ogistēnu būtu parakstīts piecu gadu līgums par nepilniem 4,7 miljoniem eiro sezonā. Līdz ar to Līdsai būs francūzim jākompensē pat vairāk nekā nenoslēgtā līguma vērtība. Klubs gan ir iesniedzis apelāciju.

Pašlaik Ogistēns pārstāv Šveices klubu "Basel", šosezon tikai trīsreiz izejot pamatsastāvā un 12 spēlēs gūstot trīs vārtus. Līdsas "United" savukārt ieņem sešpadsmito vietu Premjerlīgā.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/4398351/202...

     [+] [-]

, 2023-04-11 20:41, pirms gada
Agri - Tabulā apskaties (facepalm)

Līdsas "United" savukārt ieņem devīto vietu Premjerlīgā.

     [+] [-]

, 2023-04-11 21:04, pirms gada
KyMiNs rakstīja:
Paldies, labots.

     [+] [-]

, 2023-04-11 23:28, pirms gada
Kaut kā izklausās ļoti absurdi. Gan milzīgā izpirkuma maksa, gan lielā potenciālā alga. Par spēlētāju, kura loma Līdsā izrādijās tuva nullei.