Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Par finanšu noteikumu pārkāpumiem ''Chelsea'' var draudēt sankcijas no Premjerlīgas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Par finanšu noteikumu pārkāpumiem ''Chelsea'' var draudēt sankcijas no Premjerlīgas
Londonas ''Chelsea'' pirmssezonas pārbaudes spēlē. Foto: USA Today Sports/Scanpix

''Sky Sports'' ziņo, ka par finanšu noteikumu pārkāpšanu bijušā īpašnieka Romāna Abramoviča laikā Londonas ''Chelsea'' var draudēt soda sankcijas arī no Premjerlīgas. Iepriekš to sodīja UEFA, bet vietējās līgas sakarā ''Chelsea'' var saņemt naudas sodu vai arī punktu atņemšanu čempionātā.

Jūlija beigās UEFA vēstīja, ka par finanšu pārkāpumiem no nākamās sezonas Konferences līgas turnīra izslēgta Turīnas ''Juventus'', savukārt ar Londonas ''Chelsea'' organizācija vienojusies par soda naudu desmit miljonu apmērā.

''Chelsea'' pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā mainījās īpašnieks, Romāna Abramoviča vietā par to kļūstot amerikānis Tods Bolijs. Neilgi pēc kluba pārņemšanas, jaunie īpašnieki konstatēja nepilnības nodotajos finanšu pārskatos no 2012. līdz 2019. gadam. Ja UEFA piesprieda naudas sodu, tad pagaidām nekādi nav reaģējusi Premjerlīga, kura arī tika informēta par situāciju.

''Sky Sports'' vēsta, ka Premjerlīga vēl nav pieņēmusi potenciālo soda mēru, taču ''Chelsea'', ja tiks pierādīta tās vaina finanšu noteikumu pārkāpšanā, draud sankcijas kā naudas sods vai pat punktu atņemšana čempionātā. Jāmin, ka jau šajā nedēļas nogalē sāksies jaunā Premjerlīgas sezonu, kuru svētdien ''Chelsea'' iesāks savā laukumā pret ''Liverpool''.

Iepriekšējā sezonā ''Chelsea'' bija ļoti neveiksmīga. Uzbrukumā tā iesita tikai 38 vārtus, finišējot tikai 12. vietā. Sezonas laikā tika atlaisti divi treneri, bet starpsezonā par tās speciālistu kļuva argentīnietis Maurisio Početīno.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...