Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Obamejangs atgriežas Londonā, "Liverpool" vienojas ar "Juventus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Obamejangs atgriežas Londonā, "Liverpool" vienojas ar "Juventus"
Pjērs Emeriks Obamejangs. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas lielākajās futbola līgās aizvēries pāreju logs, un pēdējā diena parūpējusies par vairākiem vērā ņemamiem darījumiem. "Barcelona" ieguvusi divus malējos aizsargus, bet komandu pametis Pjērs Emeriks Obamejangs.

Londonas "Chelsea" samaksājusi 12 miljonus eiro, lai iegādātos gaboniešu uzbrucēju Pjēru Emeriku Obamejangu, kurš tuvākajās nedēļās vēl nespēlēs žokļa lūzuma dēļ. Traumā viņš iedzīvojās, kad futbolista mājās Barselonas pievārtē ielauzās laupītāji. Obamejangs labi pazīstams ar galveno treneri Tomasu Tuhelu – viņi sastrādājās Dortmundes "Borussia" laikos, uzbrucējam divās sezonās iesitot 79 vārtus.

Savukārt otrā virzienā dosies Markoss Alonso. "Chelsea" lauzusi līgumu ar spāņu malējo aizsargu, lai pavērtu viņam ceļu uz Barselonu. Sešos Londonā pavadītajos gados Alonso izcīnīja sešas trofejas, ieskaitot Premjerlīgas un Čempionu līgas titulus. Savukārt Obamejangs Barselonā spēlēja tikai šogad.

Kā brīvais aģents "Barcelona" papildinājis cits malējais aizsargs, kurš līdz šim piederēja Anglijas klubam – 27 gadus vecais Ektors Bejerins. Viņam beidzies līgums ar Londonas "Arsenal". Jau pagājušo sezonu Bejerins pavadīja Spānijā, tiekot izīrēts "Real Betis". Uz Londonu viņš devās 2011. gadā, pametot tieši Barselonu.

Premjerlīgas titula kārotāja "Liverpool" pussargu līnijas problēmas lūkojusi atrisināt, īrē no Turīnas "Juventus" iegūstot Arturu Melu. 26 gadus vecais brazīlietis pagājušajā sezonā aizvadīja 31 spēli, bet šosezon vēl nav spēlējis. Liverpūle par īri samaksājusi 4,5 miljonus eiro, tāpat darījumā iekļauta izpirkuma summa 37,5 miljonu apmērā, bet tā nav obligāta.

Īrē no "Juventus" devies arī Deniss Zakarija, kurš nonācis "Chelsea" paspārnē. Savukārt Vācijas futbolists Juliāns Drakslers futbola garšu lūkos atgūt Portugālē – Parīzes "Saint-Germain" rezervists izīrēts Lisabonas "Benfica".

Anglijas Premjerlīgas klubi vasaras transfēru logā iztērējuši 2,2 miljardus eiro, uzstādot jaunu rekordu. Iepriekšējais bija 1,6 miljardi un turējās kopš 2017. gada. Savukārt jaunpienācēja "Nottingham Forest" sasniegusi jaunu rekordu papildinājumu skaita ziņā – vasaras pāreju logā komanda ieguva 21 jaunu futbolistu.

Anglijas Premjerlīgas un Vācijas Bundeslīgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2022-09-02 12:06, pirms 2 gadiem
nu, kad arī Hendersons ir traumēts, tad Arturs noderēs...katastrofa ar vidējo līniju...ja vēl iegūtu tādu spēlētāju kā Telemans no lapsām, tas būtu kaut kas....patreiz redzu tikai to, ko daudzi speci runā , ka Trentam jāpamēgina spēlēt viduslīnijā...un patreiz tas ne aiz labas dzīves, vienkārši tukšums

     [+] [-]

, 2022-09-02 17:41, pirms 2 gadiem
Pagaidām pasmags sezonas sākums, bet gan jau ieskriesies, redzēs kā jaunie pirkumi sevi parādīs. Galvenais neatpalikt no līderiem pārāk tālu.

     [+] [-]

, 2022-09-02 22:11, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: nu, kad arī Hendersons ir traumēts, tad Arturs noderēs...katastrofa ar vidējo līniju...ja vēl iegūtu tādu spēlētāju kā Telemans no lapsām, tas būtu kaut kas....patreiz redzu tikai to, ko daudzi speci runā , ka Trentam jāpamēgina spēlēt viduslīnijā...un patreiz tas ne aiz labas dzīves, vienkārši tukšums
Vēl nav darba atļauja Artūram Melo, atgriežas Žota un Darvins. Jā, pussargu līniju būtu nopietni jāpapildina. Stulbi, ka Mane atdeva, vismaz pretī Sanē būtu paņēmuši. TAA vidējā stabili varētu spēlēt, arī Karagers sen to teica. Uzbrukumā normāli, bet aizsardzībā bieži brīnumi. Arī pret Ņūkāslu viņa gols.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-02 22:24, pirms 2 gadiem
balts rakstīja: Vēl nav darba atļauja Artūram Melo, atgriežas Žota un Darvins. Jā, pussargu līniju būtu nopietni jāpapildina. Stulbi, ka Mane atdeva, vismaz pretī Sanē būtu paņēmuši. TAA vidējā stabili varētu spēlēt, arī Karagers sen to teica. Uzbrukumā normāli, bet aizsardzībā bieži brīnumi. Arī pret Ņūkāslu viņa gols.
Manē atdeva, jo viņš gribēja doties prom, Sanē gan ir labi Bayern. Tā kā tur neko nevarēja izdarīt.

     [+] [-]

, 2022-09-02 22:32, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Manē atdeva, jo viņš gribēja doties prom, Sanē gan ir labi Bayern. Tā kā tur neko nevarēja izdarīt.
Nē Sane gribēja prom, uz soliņa sēdēja. Kur ņēmi, ka Manē gribēja prom?